reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo,
Moze dlatego po tych pozmienianych normach wiecej 'trudniejszych' przypadkow jest, z insulina i przekroczeniami?
A ilosc to moze byc kwestia zwiekszonej ilosci ciaz w ogole.

Anula,
Kciuki za badania. Moj tez by do lekarza nie poszedl...

Pesq,
To szybciutko z ta insulina u ciebie poszlo, masz ostra diabetolog. Mi sie zdarzaja takie przekroczenia z raz / tydz, ale wszyscy mowia, ze dobrze kontroluje...

Przymierzalam sie ostatnio do 7 zboz z biedry, ale jakis sztuczny mi sie wydal, wypelniacze etc. Najlepiej mi wchodzi zytni z lexa, ale to lokalny warszawski dostawca chyba jest (piekarnia na barskiej), w skladzie ma zytnia, sol i zakwas tylko...

Natka,
wiec w poniedzialek wielki dzien!!!!! Pewnie nie mozesz sie doczekac. &&&&&&, wszystko bedzie dobrze!!!!

Gratulacje dziewczyny z udanych wizyt.

A ja dzis drugi dzien siedzialam z mlodszym synkiem w domu, dopadla go jelitowka i wysoka goraczka. Dzis ugotowalam krupniczek ryzowy, mam nadzieje, ze mu troche pomoze, bo wszystkie cukry spale na bieganie z nim do lazienki :-( Juz sie odzwyczailam od bycia z jednym dzieckiem tylko, duzo bardziej absorbujace niz 2ka...

reklama
Witam sie po wizycie.

Na razie dostalam insu do sniadania i kolacji, ale tak sie rozryczalam, ze doktorka rozmawiala z moim mezem i jemu mowila co i jak dawkowac. Mam zrobic usg w tym tygodniu, zeby zobaczyc jak dzidzius sie miewa po tych sensacjach cukrowych i moim niejedzeniu. Denerwuje sie tragicznie. W dodatku zadzwonilam na infolinie Medici aby sie umowic i pech chcial, ze trafilam na mojego ulubionego pana, z ktorym mam wiecznie problemy. Ciagle jest jakis niedoinformowany i koniec koncow tak sie na niego rozdarlam, ze az mi teraz wstyd. No ale z drugiej strony płace piec stow wiec wymagam przynajmniej kompetencji. No miazga. Jeszcze mi doktorka dorzucila, ze noga wyglada bardzo zle i mam w tym tygodniu isc do chirurga naczyniowego. Za tydzien u niej kontrola z cukrami, usg dzidzi i info chirurgiczny. Ech....kolejna przeplakana noc mnie czeka :D

Margo z pewnością po insu ładnie sie wyreguluje ... Ja jak powiedziałam dzis ginowi ile insu biore to zasugerował pompę insulinowa (nie wiem i nie chce wiedzieć o co chodzi) i mimo takich dawek insu i towarzyszących temu wyskoków cukrów piwyzej 130 z Alicja wszystko super i książkowo sie rozwija. Nie ma co panikować tez na początku byłam bezsilna na to a teraz widzę ze dietka, insu powoduje ze wszystko jest super nawet jak sa wyskoki z cukrami ;)

Madziula ja jem 7 zbóż i miałam jeszcze fitness, i po nich cukier dobry, do jajecznicy nawet 3 kromki mogę zjeść... Możecie mnie zjechać, ale w pierwszej ciąży całkowicie odstawilam chleb na rzecz pieczywa chrupkiego... Nie szukałam odpowiedniego chleba... A nie doczytalam, że chrupkie tak cały czas to też niedobrze... Ale ketonów nie miałam i nawet udawalo mi się przybierać na wadze a młoda urodziła się zdrowa....
I muszę przyznać, że teraz jest mi łatwiej na tej diecie, tzn.na więcej mogę sobie pozwolić, wyniki są dobre, tylko zobaczymy jak się sytuacja rozwinie z czasem....

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Dobrze, że maluchy tak ładnie rosną :)

Lunera i tak, i nie. Teraz dopiero widzę jak bardzo nie chciałam cesarki. Załamałam się totalnie, calutki dzień leżę i ryczę bo nie wiem czego się spodziewać. Im więcej czytam o tym jak to wszystko przebiega itd tym bardziej jestem przerażona. Chciałabym żeby wcześniej samo się zaczęło ale nie potrafię się zmobilizować żeby wstać z łóżka, pochodzić trochę czy cokolwiek. A jak będę ciągle leżeć to się nie zacznie na pewno... ale nie potrafię się przemóc...
zdrówka dla synka! Oby szybko mu się poprawiło!

Margo to popłaczemy sobie razem dzisiaj chyba ;) z dzidzią na pewno wszystko dobrze, usg tylko to potwierdzi :) a cukry na pewno po insu się wyregulują.

Aaaa jeszcze byl ochrzan, ze waga nie rosnie i ze tak byc nie moze. Chodzilo jej o to, ze w I ciazy mialam cukrzyce pozniej i o to, ze inaczej wygladal moj jadlospis. Nie..no moja ukochana doktorka mnie okrzyczala :D ale moze mi rzeczywiscie tego trzeba. W dodatku moj maz ma byc z nia w kontakcie telefonicznym i informowac jak to wszystko wyglada...

Dziewczyny widzę ze idzie ku dobremu ;))
Ale mi sie nie chce wymyślać juz dzis obiadu ... Czasem mam takie załamki :/ non stop szykowanie jedzenia, insulina, mierzenie cukru ... I tak cały dzien ... Ale zostało mi juz tylko 6tyg ;)))

reklama
Hej zaszalałam dziś z jedzeniem :( zjadłam szklanke czerwonej porzeczki,pije kawe i zjadłam 2 malutkie ciasteczka,nie mogłam się powstrzymać... za godzinę mierze cukier,juz się boje

Margo musisz jakoś diete zbilansować,nie możesz głodzić ciągle organizmu... :(

Anula już bliżej niż dalej,dasz rade kochana,ja jeszcze 10 tyg do końca a też mnie czasem to wszystko dobija,po mimo że tak naprawde dopiero zaczynam :)

Do góry