reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hejo ja dziś zaszalałam na obiad zapiekanka z makaronem razowym,szynką,kukurydzą,serem żółtym i pomysł na zapiekankę serową ... aż się boje za godz mierze cukier

reklama
Dzisiaj właśnie patrzyłam na ten chleb 7 zbóż w Biedronce ale ma dużo węglowodanów i boję się że będzie mi cukier podnosił. A Wy jakie macie cukry po tym chlebie?

Anula spokojnie, miejmy nadzieję że to tylko niegroźne powiększenie tych węzłów chłonnych.

Madziula u mnie tylko po probody śniadania były ok, teraz w mojej piekarni już go nie pieką i cukry tragedia-powinnam mieć insu włączoną do śniadania ale na dniach rodzę więc nawet organizm nie zdążyłby się dobrze przyzwyczaić...

Dziewczyny u mnie na pon zaplanowane cc podobno (położna mi mówiła, bo z lekarzem jeszcze nie rozmawiałam bo od rana same porody), chyba że samo się zacznie wcześniej-oby! Bo do poniedziałku to ja nie wiem jak wytrzymać... jestem kłębkiem nerwów a tu czas się jeszcze tak dłuży...

Madziu a my musimy jeść węglowodany tylko odpowiednie. Nie można samym probody sie zywic. Ja mam po tym 7 zbóż kromka plus parowy lub jaja plus insu na śniadanie ok 110 a na kolacje jem dwie i ok 100. Na drugie śniadanie i podwieczorek po kromce ale to juz nie mierze. Sprawdź jak on u Ciebie.

Natka zazdroszczę to tylko kilka dni.. Mnie boli pod prawym żebrem i w ogóle coraz ciężej a jeszcze dwa miechy.

Mamuśka gratulacje ja nie przepadam za makaronem i zle u mnie działa.. u mnie dzis po mielonych z kasza 84.. Mąż do mnie - a może juz ci sie skonczyla ta cukrzyca i jemy na kolacje pizze? :-)

Heh. Marzenie.

Haha Natka wybacz ale rozsmieszyla mnie jedna rzecz.. Ty biedulko ledwo żyjesz a Twój suwaczek namawia do... Seksu :) ;) dobrze ze nie do czekolady milki ;)

Haha pesq rozbawiłaś mnie, aż płakać przestałam :D choć mojemu suwaczkowi nie warto ufać bo my próbowaliśmy bezskutecznie właśnie w ten sposób przekonać małą żeby wyszła i nic :p bo ja fizycznie czuję się ok, wręcz super a skurcze jak są to mnie tylko cieszą bo chciałabym żeby coś się po nich ruszyło... :) tylko psychika mi siadła całkowicie... mam nadzieję, że Twoje dolegliwości miną szybko!

Natka kciuki by ruszyło ;) my po wizycie Alicja pięknie rośnie 32tc 3d i 1870g ma ładny przyrost, lekarz bardzo zadowolony - ostatnia wizyta zaplanowana na 3.09, umawiamy sie na ściąganie pessara i liczymy ze ruszy wszystko naturalnie na dyżurze doktora ;)

reklama
Ja też po wizycie u gina,lekarka mnie uspokoiła że z małym wszystko okey i jak cukier będzie okey to i z nim będzie dobrze,mam trzymać dietę i brać insulinę to będzie okey.Bartuś waży już 1,550 kg rośnie rozwija się :) Jeśli nie dojdzie do 4500 kg to urodze naturalnie :)

Do góry