reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja to sie boje teraz mierzyc po sniadaniu. Bylo obfitsze niz wczorajsza kolacja. W dodatku jestem traaaagicznie niewyspana i rozzalona na caly swiat z tego wszystkiego. Zobaczcie, poltorej ciazy na ciazy na cukrzycy i dopiero doswiadczam ile to kosztuje nerwow. I szczerze zycze wszystkim, ktore maja dziada pierwszy raz by ich mimo wszelkich statystyk ominal w drugiej ciazy lub aby przeszedl bez wiekszych atrakcji.

reklama
A ja jestem poki co rekordzistka chyba na minusie -8kg :D

A nooo i jeszcze mnie dobilo, ze w badaniach wyszlo ketonow 150, ale nie ma co sie oszukiwac, spodziewalam sie tego. W nocy mam straszne napady glodu a cukier dosc wysoki. Natomiast w dzien jakos uchodzi z jasnym paskiem.

A ja jestem poki co rekordzistka chyba na minusie -8kg :D

A nooo i jeszcze mnie dobilo, ze w badaniach wyszlo ketonow 150, ale nie ma co sie oszukiwac, spodziewalam sie tego. W nocy mam straszne napady glodu a cukier dosc wysoki. Natomiast w dzien jakos uchodzi z jasnym paskiem.

Margo bo nie jesz ale mam nadzieję że Twoja diabetolog naprowadzi Cie na właściwą drogę ;-p

A waga super tzn mnie taki spadek by się akurat przydał.

Hej

Ostatnie dni mam bardzo zabiegane,jeszcze te upaly ze nic sie nie chce i sil brak.Wczoraj zakisilam 10kg ogorkow omg a dzis chlodno i pochmurno

Bylam we wtorek na kontroli u diabetologa,pochwalila ze cukry w normie,kazala tak trzymac,zlecila pr.watrobowe i do zobaczenia 10 sierpnia.

Poskarzylam sie tylko na siniaki na brzuchu to kazala igly 4 zamowic w aptece i zmieniac igle co dziennie
Od 2 dni robie tez rano w brzuch,wieczorem w ramie

Xmamuska a nie zablisko pępka sobie wkuwasz? Tak jak patrzę na to zdjęcie to tak mi to wygląda. Pokazywała Ci diabetolog w jakie dokładnie miejsca można się wkuwac? Kladziesz dlonie od pępka i ta strefa jest wolna od wklucia a wszystko powyżej i poniżej można wkuwac.
Ja używam 6 na brzuch bo mniejsze na moją tkankę tłuszczową są za małe tzn może się źle wchłonac tylko dzieci i chudzielce mogą mniejsze igiełki stosować. Na noc jak M robi mi wklucie pupę lub udo to wtedy igiełki 8.

Xmamuska a nie zablisko pępka sobie wkuwasz? Tak jak patrzę na to zdjęcie to tak mi to wygląda. Pokazywała Ci diabetolog w jakie dokładnie miejsca można się wkuwac? Kladziesz dlonie od pępka i ta strefa jest wolna od wklucia a wszystko powyżej i poniżej można wkuwac.
Ja używam 6 na brzuch bo mniejsze na moją tkankę tłuszczową są za małe tzn może się źle wchłonac tylko dzieci i chudzielce mogą mniejsze igiełki stosować. Na noc jak M robi mi wklucie pupę lub udo to wtedy igiełki 8.

Mi się chyba z ramienia z 5 dobrze wchłania,nic nie wylatuje,a cukry dobre,a jeśłi chodzi o pępek to powiedziała że pod pępkiem w uśmiech tyle się dowiedziałam,wale tak jak widać siniaki :(

Lucalew to powyżej pępka też można wkuwać ??

Ostatnia edycja:
reklama
Mi się chyba z ramienia z 5 dobrze wchłania,nic nie wylatuje,a cukry dobre,a jeśłi chodzi o pępek to powiedziała że pod pępkiem w uśmiech tyle się dowiedziałam,wale tak jak widać siniaki :(

Lucalew to powyżej pępka też można wkuwać ??

Można wokół pępka ale ponad 2 cm. Wejdź sobie na stronę o wkluwaniu prawidłowym insuliny bo mi tak ciężko to opisać. Mnie diabetolog pokazywała a dodatkowo mam ulotki i też dużo czytałam.

Do góry