reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja poleglam. Zaslonilam szczelnie wszytkie okna, wszystkie pozamykalam, Jule ululalam, zrobilam jajecznice i leze w lozku. Tylko szkoda, ze ktos sobie wymyslil wiercenie...ale tragedii nie ma. Zjadlam 4 borowki, pol czeresni i 120. Ale bylam tak okropnie glodna, ze po 20min.zrobilam sobie te jajecznice. Przydalyby mi sie jakies wegle, bo czuje, ze cos nie tak. W ogole nie wiem co zrec. Jak sie ogarniemy to podjade na zakupy i poogladam sobie co moge kupic. Nawet jestem w stanie do jutra byc do tych 140 byle sie najesc. Wizyte mam dopiero ok 21 wiec caly dzien nerwow przede mna.

Margo bidula zjedz spokojnie jakis chlebek - ja przy takim napadzie zapycham sie tez jajkami z sałata lub fasolka szparagowa i sosem vinegret...
A kiszona młoda kapusta ładnie zbija węgle i powoduje ze o słodkim nie myslisz :)

Cześć dziewczyny :) Nazywam się Magda. Od tygodnia wariuja mi cukry a wizyta dopiero 30 . Cukrzycę wykryto u mnie w 26 tygodniu. Odrazu ładnie sama sobie dietą unormowalam cukier i nawet lekarz zalecił tylko 4 razy mierzyć cukier a nie jak na początku 7. Wszystko było dobrze a od tygodnia cukier ponad 120 :-( po sniadaniu i obiedzie. Juz nie wiem co mam robic. Na obiad zjadlam duszona papryke z miesem mielonym z indyka, poszlam na spacer 30 minut i cukier 124. Juz nie wiem co mam jesc by cukier byl w normie. Moze cos mi doradzicie. Jestem w 30 tygodniu ciazy.

Madziula- Wizyta u diabetologa po insuline a teraz bez nerwów, navrej samej diecie bo węgle ty i dzidzia potrzebujecie ... to nie sa wielkie wyskoki

Dzięki, troszkę mnie uspokoiłas. Już zaczęłam się denerwować tymi skokami cukru. Ciągle jem właściwie to samo, chleb ten sam od początku żytni na zakwasie, chude wędliny z kurczaka i indyka, mnóstwo warzyw i tak nagle cukier poszedł do góry. Z jedzeniem się bardzo pilnuje, żadnych niedozwolonych rzeczy nie jem a cukier raz w nnormie a zaraz 124 np. Na szczęście do wizyty dużo nie zostało. A może zadzwonić do lekarza czy po prostu poczekać na wizytę?

Hej

Mamuśka - ja wbijam w boki i naprawde to sie sprawdza wiec smialo polecam

Madziula - niestety tak sie dzieje koło 28-30 tygodnia. Ja na poczatku moglam jesc zytni a teraz juz nie moge.. nie trzeba nic zmieniac aby działo sie gorzej.. my wszystkie tu już przerabialysmy akcje że cos moglysmy a teraz nie i to bardzo czesto z chlebami.. Moze sprobuj zmienic chleb i popatrz pare dni a po sto dwadziescia kilka to nie ma dramatu

Margo - jedz kotku prosze Cie.. jedz jajka, ryby, mięso i pro body bo się wykończysz..

Luca - dzieki za kciuki ... mocno musialas trzymac bo jest dobrze!

Hemo 5,0 czyli identiko jak miesiac temu, cukry pochwalila (w sumie jedno przekroczenie na czczo w ciagu 2 tyg i moze z 4 w ciagu dnia do max. 125 to sama jestem dumna ;) i nastepna wizyta dopiero za miesiac bo jedzie na urlop.. dala recepty na zapas i tyle. A co do wagi.. wypilam 1,5 litra wody i wygladalo na to jakbym troszke przytyla :p wiec nic nie gadala.

Gorąco!

Aniu bo to nie o to chodzi ze ja nie chce tyć... ja po prostu nie tyje i koniec. mam ciagle ok -1, -2 kg od początku i możliwe calkiem ze na koniec cos sie zmieni ale mozliwe ze nie.. zreszta wiecie jakie to tycie na tej diecie.. a dla swietego spokoju pije te wode zeby mi nie gadała ;)

reklama
werci super, że cukry takie ładne nadal! Oby tak do końca :)

co do wagi dziewczyny to ja jestem 5 na plusie :) i wątpię żeby coś się w tej kwestii jeszcze u mnie zmieniło.

gosik ale pech z tym telefonem... ale działa?

margo kochana... głowa do góry! Wiem, że to niełatwe. U mnie też cukry fatalne, aż płakać się chce. Po śniadaniu w normie za to reszta przekroczona. nie wiem, może to stres i wszystko razem... także nie martw się i byle do jutra bo diabetolog na pewno coś poradzi :)

madziulaa86 witaj i nie martw się, takie małe przekroczenia to jeszcze nie katastrofa-dziewczyny dobrze piszą. Czekaj cierpliwie na wizytę u diabetologa :)

pesq no! gratuluję ładnej hemoglobiny :) sprytne z tą wodą :p choć to chyba małe oszustwo heh ;)

u mnie dziś nerwowy dzień. Martwię się tym wszystkim, boję się tego porannego usg jutro. Mała dzisiaj jeszcze bardziej leniwa niż ostatnio, może jej się moje nerwy też udzielają. Cukry wysokie, a ona mimo to leniwa. Ehh chyba dobrze, że jutro ten szpital... mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie proszę kciuki!!!

Do góry