reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Luca
Pytalam bardziej o konkretna placowke, bo Ty chyba pisalas kiedys, zes z 3miasta??? Wiec jak pojade do rodzicow i nagle cos bedzie to wole wiedziec gdzie najlepiej z ta cukrzyca jechac. Na Zaspe jest ok? Co do potrzasania to tak, mowila cos takiego ;) 1j przed wkluciem i 4j nowej insu.

Aaaa no i 3 a u mnie 98...chyba moj dr by to zaakceptowala. W kazdym razie nie panikuje, glodna tragicznie nie jestem wiec dalej sie klade i spie.

reklama
Na czczo 84 ;) ... Dzis wizyta u diabetologa mam nadzieje ze mnie nie ochrzani ze sobie sama zwiększam insu ale inaczej bym musiała co 5 dni jeździć i odsiadywać w kolejce ;)... A tak panuje sama nad tymi cukrami.

Generalnie jestem wymęczona po nocy. Mój brzuch chyba osiagnął szczyt możliwości przesunięcia w gore, bolą mnie strasznie zebra, pod zebrami i cieżko z oddechem a Mała Alicja i tak upodobała sobie grzebanie na dole przy pessarze, ze mam wrażenie ze zaraz mi cały system puści .... Wizyta u gina dopiero za tydzien juz dni odliczam żeby mojego Skarba zobaczyć na usg

Ostatnia edycja:
U mnie na czczo o 7:30 80 :) pierwszy raz w tej ciazy taki idealny wynik :D

Anula
U nas na zamknietym na sierpniowkach '13 dziewczyny pisza o jakims ciazowym pasie ortopedycznym na takie dolegliwosci jak Twoje. Podobno rewelacja. Nie wiem ile Ci zostalo jeszcze???

;) margo super wynik

kończę 32tc wiec jeszcze troche .... Poczytam o co chodzi z tym pasem. Generalnie boje sie przedwczesnego porodu - mam dwurożna macice która moze juz nie dawać rady. Rozwarcie i skrócona szyjkę mam od 24tc, stad założony pessar. Głownie leze chciałabym jeszcze choc 3tyg wytrzymać ...

Hej u mnie na czczo dzis 88 :) czyli w normie,wzielam leki na tarczyce i za 30 min sniadanko ktorym i tak sie nie najadam i to mnie meczy bardzoo :( Ale mysle ze to kwestia przyzwyczajenia ? Dziwi mnie tylko to ze obiad jem jak do tej pory a cukry po obiedzie mam okey... nie umiem rozgrysc tej cukrzycy ... jeszcze napewno sporo musze sie nauczyc

A poeiedzcie mi bo nie jestem pewna czy dobrze zapamietalam, insuline rano mam brac po czy przed sniadaniem ?

Mamuska
Cos nie tak z tym Twoim sniadaniem skoro jested po nim glodna. Co zjadasz? Jak bedziesz glodna to sie bedavpojawiac ketony w sikach. Moja kuzynka tez tak miala, ze czesc pomiarow ok a czesc nie i z wiekiem ciazy jej sie to psulo :/ Mam nadzieje, ze u Ciebie mimo wszystko nie bedzie tego problemu. Z poranna insu nie pomoge.

Mamuska
Cos nie tak z tym Twoim sniadaniem skoro jested po nim glodna. Co zjadasz? Jak bedziesz glodna to sie bedavpojawiac ketony w sikach. Moja kuzynka tez tak miala, ze czesc pomiarow ok a czesc nie i z wiekiem ciazy jej sie to psulo :/ Mam nadzieje, ze u Ciebie mimo wszystko nie bedzie tego problemu. Z poranna insu nie pomoge.

Do tej pory jadłam dwie małe kromeczki,albo 1 większą i byłam głodna,ale dziś weszłam na portal slodkiemamy.pl i przeczytałam przykładowy jadłospis,zaraz zrobie sobie 3 kromki chleba,2 z chudą szynką i 1 z pomidorem,do tego ogórek świeży i herbata z cytryną bez cukru i zobaczę jaki będzie cukier,najchętniej nie brałą bym nawet insuliny z tego powodu,co wy na to ? moge za eksperymentować ?

Moje dzisiejsze sniadanie,wyglada obficie zobaczymy jaki wyjdzie cukier

Załączniki

• 1437113891925.jpg
    1437113891925.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 35
Rano biore insu dzienna ok 30 min przed posiłkiem, no i tak przed każdym posilkiem. Przygodę z insu zaczynałam najpierw od nocnej, potem doszła do śniadania no az wszystko sie sypnęło i dodaje do obiadu i kolacji - czyli 4 kłucia na dobę ;)

reklama
Anula
Ile to łącznie jednostek?

Mamuska
No tak...te pierwsze sniadanie to zdecydowanie za skromne...ciekawe jak slodkiemamy sie u Ciebie sprawdza. U niektorych ok a u niektorych sie nie sprawdzaja. Ciekawa jestem :) Napisz koniecznie wynik ;) No ale z drugiej strony to sniadanie to takie normalne, cukrzycowe ;)

Do góry