reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny. U mnie obrot sprawy po nocy :D O 4 bylam tak tragicznie glodna, ze szok. Nie wiedzialam czy zjesc? Czy nie. Wiec dopchalam sie woda, ale nie spalam do z glodu5. A o 5 az rozbolala mnie glowa z tego glodu. Wstalam,zmierzylami bylo 90. Wiec zjaflam pol kanapki i dopiero spokojnie usnelam. No ale ten pomiar o 5 mam liczyc jako na czczo? Czy jak? No i euthyroxu nie wzielam.

Tak licz jak na czczo tymbardziej że zjadłas. Euthyrox jak wzięłas później to nic się nie stało. Tak jak pisałam spróbuj mierzyć o 3. Ja wtedy też pije conajmniej szkl wody i o 6 już wstaje, mierze cukier, biorę leki i jem I śniadanie najczęściej 1 kanapkę i kładę się jeszcze na 1h spac

reklama
Margo ja przez ten głód wlasnie codziennie rano wstaje 5.30-6.00 mierze zapisuje, daje insu na śniadanie i po ok 20 min jem śniadanie. Dosypiam potem w dzien ;) jak mierzyłam pozniej np ok 8 czy 9 rano to cukry tez były wyższe.... Wiec możesz sobie przyjąć taka stała poranna porę. Najgorsze sa weekendy jak M śpi a ja juz od 6 śniadanie robię a ok 9.30 -10.00 znowu jem ale to juz drugie śniadanie :) ale to wszystko dla wyższych celów.

Anula u mnie to samo i w tygodniu i w weekend aczkolwiek mój M po tej mojej godzinie najczęściej wstaje i wtedy ja jeszcze 1h lub 1,5h jeszcze śpię i wtedy razem jemy moje II śniadanie :-)

Lucalew
To jednak Insulatard ;)

Ania
Ciesze sie razem z Toba, ze na czczo jednak spoko loko te cukry ;)

Ja dzis do tej pory tfu tfu w normie ;) a mierze po wszystkim. Ostatnio w przy tych akcjach wzielam gryza jablka i mialam 130 a dzis znow jak za dawnycj czasow po calym jablku i borowkach z serkiem 115 :) aaaa i pasek ketonowy jasny :)

Margo no i gitara :-)

Dziewczyny ja własnie wracam od ginekologa i mały ma juz 2300, a ja rozwarcie na dobry palec!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam lezec, brac no spe i luteine :( Załamka!!! jak to lezec jak mam roczniaka w domu! Mało tego...nie jestem spakowana, nie mam nic oprócz ciuszków do małego, nawet smoczka jeszcze nie mam! Ze nie wspomnę o łóżeczku itp :( :(

Nie za duzy jest mały? 2300 na 32/33 tydz ciazy?

Gosik bez paniki. Odpoczywaj ile się da, poproś kogoś o pomoc. Pomału się spakuj a smoczek to najmniejszy problem hehehe Art higieniczne czy kosmetyczne zamawialam online w aptece Gemini polecam

Kurcze posta mi wcielo wrrr
Gosik jeśli chodzi o wagę małego to nie jest za duża. Mój miał w tym czasie ok 2150 g i trzeba pamiętać że jest to tylko waga szacunkowa a po drugie każde dziecko już od 12tc rośnie indywidualne.

Lucalew no wlasnie siedze na necie i szperam w Geminii. Tesciowa mi dzis pomaga.....jesli tak mozna to nazwac ;/
Mam nadzieje ze waga oki i ze nie od cukru maly jest "niemały" :p

Gosik uwierz mi ze mały jest normalny i gdyby waga była rzeczywiście duża to lekarz by Ci powiedział więc sobie nie wkręcaj i rób to zamówienie :-p

Cześć słodkie mamy :) " Niestety " też mnie dopadła ta słodkość :( jestem mega przerażona opowiem Wam swoją historię,mam nadzieję że mnie przyjmiecie i że zaglądając do Was będe troszkę spokojniejsza.Bo póki co jestem przestraszona i nie mal że załamana

Zaczeło się od krzywej która rzekomo była okey.Obciąrzenie 75g.Naczczo 88 norma do 100,po godzinie 180 norma do 180,po 2 godz. 136 norma do 140.Lekarz powiedział że jest okey więc przyjęłam do wiadomości.Ale że miałam w domu glukometr któregoś dnia zaczełam mierzyć i okazało się że skacze mi bardzo,norma do 120 a ja potrafiłam mieć po kolacji 188,czy po śniadaniu 145.Tak więc trafiłam do diabetologa który odrazu stwierdził cukrzycę.Kazał stosować dietę i kontrolować cukier po posiłkach i za tydzień do kontroli,tak więc dziś byłam na kontroli i wyszłam z insuliną na noc i przed śniadaniem :( I to mnie przeraża bardzoo :(

Xmanuska wszystkie tu praktycznie mamy insulinke i sie z tego bardzo cieszymy bo przynajmniej cukry nie skaczą :) można z tym żyć i sie przyzwyczaić. Ja juz od dłuższego czasu mam insu na noc i do każdego posiłku. Jak znowu idą w gore zwiększam dawki i jestem spokojna o dzidzie i siebie. Jeśli masz jakies pytania pisz ;) powodzenia

reklama
Xmamuska
Witaj :)
Ja zaliczam wlasnie II ciaze z cukrzyca :) Pierwsza cukrzyca od ok 26 tyg. a druga stwierdzona w 8tyg. Pierwsza cukrzyca na diecie, druga na diecie do wczoraj :) Rowniez wyszlam z insulinka. W ostatni weekend nagle zaczelam miec spore skoki cukrow, szczegolnie na czczo. No i wiedzialam, ze juz tego nie wyreguluje sama :( Wczoraj wyladowalam u diabetologa i wyszlam z insulina na noc 8j. Oczywiscie od weekendu bylam zrozpaczona, ale dzis widze, ze jakos z ta insulina cukrowo spokojniej i sama jestem spokojniejsza. Dziewczynom zawdzieczam oooogrom wsparcia i sama wierze, ze insu to dobra pomoc :)

Luca
A ta insulina to jakas spoko loko?

Lece do apteki po nowy glukometr! Bo pani mi miala na dzis zamowic i kazala byc o 21.

Gosik
Wyprawka Dla Maluszka
Na stronie chyba malo maja rzeczy ale dzwon, pytaj o cene i zamawiaj. W stacjonarnym jest wszystko :D

Ostatnia edycja:
Do góry