reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Laseczki. Witam sie po wizycie.
Dostalam na noc insu 8j. To duzo? Maz wlasnie rozkminia i bedzie mnie kłuc, bo ja jeszcze za slaba psychicznie :p Pani mi dala tylko na noc i powiedziala, ze teraz mam obserwowac wszystkie cukry przez tydzien i reszte juz regulowac za tydzien z moja dr a jak cos to wrocic do niej i przyjmie mnie bez kolejki. Wpadlam w panike, ze w nocy bede miala niedocukrzenie i w ogole panikuje tragicznie przed wkluciem :p

Margo ja na noc biorę 36j :-)
Nocna podajesz w udo lub pośladek. Jaka dostałaś insulinę? Insulatard?

Aha jak się boisz niskich cukrów w nocy to wstawaj i mierz o 3 ja tak robię codziennie. W normie są od 60-90 ale moja ginka akceptuje i do 100. Natomiast ja musze zjeść jak mam mniej niż 70 bo czuje się słabo itd

Luca
Mam mierzyc ok 3-4 i jak jest ponizej 70 to cos zjesc. Nazwe insu mam w kuchni a juz leze w lozku :p i chyba inaczej sie nazywa??? Sprawdze rano.

W sumie to malo pisalyscie, ale to forum to juz wsparcie samo w sobie wiedzac, ze w ogole jestescie :) dziex! Luca dla Ciebie szczegolnie ;) Weteranko :D

No nic...do poranka zatem :)

Margo ja biore wieczorem o 22.00 26j i mniejwiecej co 4-7 dni zwiększam o 2j bo cukry wraz z ciaza idą w gore. W nocy kilka razy mierzyłam ok 3 było w granicach 80-100 i sobie darowalam - chodziło głownie mojej dr czy sa niedocukrzenia . Nie czuje sie jakoś słabiej ani nie mam symptomów jak budzę sie do wc wiec zakładam ze jest ok ;)

Jak przez 2-3 dni nadal bedzie wysoki cukier rano bedziesz zwiększać te dawki....

Ja dzis rano 84 ;))

Dziewczyny. U mnie obrot sprawy po nocy :D O 4 bylam tak tragicznie glodna, ze szok. Nie wiedzialam czy zjesc? Czy nie. Wiec dopchalam sie woda, ale nie spalam do z glodu5. A o 5 az rozbolala mnie glowa z tego glodu. Wstalam,zmierzylami bylo 90. Wiec zjaflam pol kanapki i dopiero spokojnie usnelam. No ale ten pomiar o 5 mam liczyc jako na czczo? Czy jak? No i euthyroxu nie wzielam.

Margo ja przez ten głód wlasnie codziennie rano wstaje 5.30-6.00 mierze zapisuje, daje insu na śniadanie i po ok 20 min jem śniadanie. Dosypiam potem w dzien ;) jak mierzyłam pozniej np ok 8 czy 9 rano to cukry tez były wyższe.... Wiec możesz sobie przyjąć taka stała poranna porę. Najgorsze sa weekendy jak M śpi a ja juz od 6 śniadanie robię a ok 9.30 -10.00 znowu jem ale to juz drugie śniadanie :) ale to wszystko dla wyższych celów.

reklama
Do góry