reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Gosik jakoś koło 70, w ogole jak teraz te wyniki robiłam to jakieś chyba inne normy widziałam chyba ...

Sylwia no mala zdrowa oprócz tego serduszka. tzn ten przewod botalla niedomkniety, na kontrole jeździmy jest lepiej, ale zabieg prawdopodobnie będzie miala, ale można z tym u niej poczekac, a od 7kg wagi dziecka robi sue to jakos przez skórę
Nie mierze już odkąd miałam te kilka pomiarów ok i to po słodkich rzeczach ;)
Teraz to tylko uważam co jem ze względu na mala, no i przez to nie moge narazie nabiału bo mala ma chyba skaze...

Aga
Życzę zdrówka dla Małej i będzie wszystko dobrze!!:)

Jak mi się juz nie chce mierzyc tych cukrów. Czasami mam ochotę odstawić juz ten glukometr. Ja dzisiaj mam odbiór wyników hemoglobiny:D :D Ostatni raz robiłam, no i inne. A później wizytę u ginekologa. Zobaczę jak tam mój Mały się ma. Mam nadzieje ze wszystko w porządku.

Kurde zmierzylam na czczo i mam 61 :(Ostatnio przez 3 dni miałam 68,65 a dzisiaj 61. Czy to oznacza że w nocy miałam niedocukrzenie? Musze dzisiaj w nocy nastawić budzić na 3 i sprawdzić. Przedwczoraj wypiłam cały kubek kakao gorące i bułki zjadlam trochę. Wczoraj pół bułki z masłem i serem żółtym. Nie wiem o co chodzi :(Dzisiaj na wizycie zapytam.

Ostatnia edycja:
Te cukry żyją swoim życiem... U mnie stuknal 26tc i wszystko w gore.

Na czczo 87 a śniadanie standard ten co zawsze 122. :/

Sylwia to moze znaczyc ze jak niektorym dziewczyna tak i Tobi3 cukry sie normuja przed porodem :-) Nie musialas miec niedocukrzenia ale sprawdz sobie o 3 jak bedzie. Mnie sie czasem w nocy zdarzylo miec niski cukier a rano jak zwykle wiec lepiej sprawdz.

Jimena - ja tez jak mierze 6-7 to to zly cukier.. Ale u mnie ogolnie ostatnio rano zle. Dzis probowalam przed sniadaniem dodzwonic sie do lekarki ale do srody jest za granica, wiec sama sobie wstrzyknelam zamiast 2j insuliny 6j .... zjadlam 2 kromki te co zawsze z wedlina drobiowa - 131.. Heh wczoraj na kolacje to samo i 95. Takze zmiana z 2j na 6j. spowodowala spadek cukru o jakies 4-5 ze 135 do 131.. ot i sukces.

A ketony nadal mimo 2 posilkow w nocy. Ah dobra, nie ma co sie zamartwiac ide pospac bo zmeczona jakas :).

Pozdrawiam

Witam sie i ja z ketonami :/ od 2 dni znow ciemniejszy pasek :/ ale uff uff nie czarny. Jutro ide na badania i w pt.mam wizyte wiec moze dotrwam ;)

Sylwia
Zmierz w nocy cukry. Ty juz na koncowce i tez mi sie zdaje, ze cukry Ci sie normuja.

reklama
U mnie po obiedzie 125 :/ dieta bez zmian - wcześniej to samo i było 110. W pt tez odwiedzam diabetologa .... U mnie jeszcze 3 mce kłucia.

Do góry