reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
A ja na czczo przez prawie caly tydzien super wynik dzis 82 i znow o 8 ale ze wczoraj nie bylo mojego chleba to kupilam za namowa ekspedientki zytni pelnoczysty czy jakos tak i po 2 kawalkach na sniadanie i wedlinie i warzywach co zawsze cukier 142 takze nigdy wiecej chleba zytniego a tak sie cieszylam bo prawie caly tydzien wszystkie wyniki w normie :-( wzielam insuline zeby zbilo i tak zbilo ze nie moglam sie obudzic i na glukometrze 40 !!!!!! Za to zjadlam dzis lody smietankowo czekoladowe i mialam 102.
Ja dalej piore ciuszki dla maluszka wiec nie mam na nic czasu. Musze to w koncu ogarnac juz zeby zrobic koncowe zamówienie i miec te torby spakowane. W poniedzialek musze ogarnac swoje ciuchy i rzeczy bo chcemy zrobic malowanie i przemeblowanie pokoju zeby bylo miejsce na lozeczko i ubranka dla maluszka, zobaczymy jak mi to wyjdzie.

Lucalew 40????????????????????????????? OMG!!!
A ja kupilam rowniez za namową chleb tylko z mąki żytniej w tesco, cieplutki...Pani mi nawet pokroiła, a jak go zobaczylam w domu to był tak posklejany ze nie szło nic posmarowac, wiec jadlam taki dziurawy :p I cukier rowno 120 po 3 kawałkach.

Hej słodkie mamy ;) ciężko znaleźć teraz czas żeby się udzielać ;) mala rośnie i coraz mniej spi :) ja miałam robić test na glukoze po ciazy ale mój lekarz dał mi tylko skier. Na zwykłe bad glukozy na czczo i tyle, wynik oczywiście ok ;) a co tu u was słychać ? Ktoś urodził ? Bo dawno nie zagladalam jak nie brak czasu to brak neta...

Zjadlam jednak kielbaske z kurczaka przysmazona, 50g chleba i ogorka malosolnego:) i jedna rurkę z nadzieniem kakaowym i cukier 84 :)) Może można nam takie rurki :) Mąż kupił je sobie w biedronce i ja się skusilam :)
Aga
Fajnie ze się odezwałaś :) a Mała zdrowa i rośnie :) super :)
a Mierzysz jeszcze czasami z ciekawości? :) Czyli fajnego masz lekarza skoro tylko na czczo kazał Ci :) a może faktycznie takie badanie na czczo wystarczy.A nam każą robić niewiadomo po co ta krzywa po porodzie. Rok po porodzie to można sprawdzić ale tak od razu to po co. Skoro na czczo ok.Aj. ale co lekarz to inna opinia.
Nadal masz dietę? Trzymasz się bardzo? Czy teraz już pozwalasz sobie powoli na normalne jedzenie? ;)

Hej kochane,

ja już dziś boję się tego badania po porodzie... Najchetniej też bym zrobila tylko na czczo i papa :p ale na pewno bede musiala zrobic obciazenie i to bedzie czekanie jak na wyrok.

W ogole poranno-przedpoludniowa zla passa nadal trwa - od 5 dni rano powyzej 90 (zaczynalam od 80, pozniej z 2 tygodnie po 85-90 a teraz juz 90-95) a po sniadaniu tradycyjnie 135-139.. Przed sniadaniem biore 2j insuliny, ale jutro zadzwonie i mi zwiększy na pewno. Ciekawe do ilu, mam nadzieje ze nie do 4j bo czuje ze to bedzie i tak za mało. I tu takie pytanie do tych dziewczyn, ktore przekraczaja cukry rano i maja na to insuline - kiedy ją sie bierze? Bo mozliwe ze tez mi każe brac na zbicie tych porannych i tak sie zastanawiam.

Ogolnie to dzis mąż robi gołąbki, mój kucharz kochany :) :). A ja non stop kicham bo mam alergie na pyłki :( straszne :( .

buziaki milego dnia

edit. po 2 godzinach cukier 110.. slabiutko spada. Ehhhhh nie wiem co sie ze mna przed poludniem dzieje.

Ostatnia edycja:
reklama
Pesq
a co jadlas na śniadanie? Aj i wspolczuje alergii :(
My to mamy przerabane. Jak nie ta cukrzyca, to jednocześnie skracajace się szyjki, a to inne...eh...wszystko na raz.
Wiadomo najważniejsze dziecko i wszystko do przeżycia no ale...

Ja dzisiaj na czczo 68 a po śniadaniu 80. Ale strasznie boli mnie brzuch, ból jak menstruacyjny, napina mi się brzuch i strasznie swedzi. Masakra jakas.

Ostatnia edycja:
Do góry