reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Witajcie :))) ja od dwóch dni cukry naczczo powyżej 90 :( a zwykle miałam w okolicach 80. Ale nie jadłam przez te dwa dni swojej kolacji o 21.30.
Wczoraj byłam na kontroli u diabetologa i okazało się, że mój profesor gdzieś wyjechał i go nie ma, więc przepisano mnie do innej pani doktor. I szok! Dziewczyna mniej więcej w moim wieku, wszystko wytłumaczył mi baaardzo dokładnie, podała nazwy aplikacji w tel. z których mogę korzystać do obliczania kaloryczności posiłku. Kazała wszystko liczyć, sprawdzać proporcje białka, węglowodanów i tłuszczy. Kupić wagę kuchenna i wszystko ważyć. Nie odchudzać się, bo to nie czas, ale po ciąży powinnam zrzucić kilka kilo ;) dala nowy glukometr accu-check (no i mogę już wyciskacz krew z palaca;) całą "wyprawke" cukrzycowa dla kobiet w ciąży (ulotki, dzienniczek, mata do przewijania), no i przepisał paski ketonowe, wiec mam już pierwszy pomiar za sobą i ketonow brak :) Do tego u mówiła mnie na za tydzień, zmotywować do trzymania diety, i powiedziała, że. Zostały tylko dwa miesiące, wiec mam powalczyć o wyniki, żeby uniknąć insyliny, bo teraz wg moich, jeśli się nie poprawia to dostane insulinę do obiadu.

Hej dziewczyny,

Werci u mnie to samo - od 3 dni cukry powyżej 90, wcześniej sięgały 87 maksymalnie. W diecie nic zbytnio nie zmieniłam, więc pewnie taki u mnie czas... Dobrze, że jestes zadowolna z nowej diabetolog.

Milego dnia dziewczyny!

No to werci masz zabawę. Tez na początku tak szalałam - pomocna była apka medtronic. Teraz jak poznałam mój organizm raczej jem "na oko" choc po eksperymentach zdarza sie wyskok ;) ale dzieki Wam wiem ze to nie tragedia :)

U mnie dzis na czczo 85 po śniadaniu 105 ... Zaraz rzucam sie na truskawki.

Hejka.
Właśnie testuje chleb upieczony przez tesciowa :) Był bardzo dobry i mam nadzieje ze cukier będzie w normie bo jak tak to się przerzucam na taki :)

A ja dzisiaj na czczo 68 a po śniadaniu 88. Czekam na wyniki po tym chlebie :)

Po 2 kromkach tego chleba a był sycacy i z mąki zytniej i różnymi ziarnami, do tego serek wiejski i warzywa i 102 :))) Na kolacje tez jem :)

Ostatnia edycja:
Kupiłam juz wagę, najwyklejsza ;) a ta aplikacja to fat secret - narazie ja tyło otwarta, ale wygląda, ze ma bardzo bogata bazę produktów. No i zjadłam loda świderka i cukier 160. Czyli zależy z jakiej łodzianie jest lód ;) a dzisiaj taki gorac, że masakra...

Hej,
Czy Wy dzisiaj też tak bez sił jak ja? Ja po prostu nie mogę z tego upału, gorąco, duszno i wszystko razem. Normalnie masakra jakaś!

Sylwia super, że taki wynik po tym chlebie! Jak ja bym zjadła sobie taki właśnie z domowego wypieku...

Werci super, że nowa lekarka tak fajnie wszystko potłumaczyła.

Natka
Ja sie tak czulam wczoraj. Dzis jest nawet niezle, ale w domu mam jakos dziwnie chlodno :p no i w kosciele dzis troche siedzialam, bo mamy impreze od wczoraj w kosciele ;) i tak zimno w nim jest, ze az fajnie pojsc sie schlodzic

reklama
Ja tez wczoraj strasznie zmęczona byłam i nic mi się nie chciało.
Dzisiaj trochę lepiej. Chociaż strasznie napina mi się brzuch ze nawet chodzić nie moge po domu. I co najgorsze chyba ze mam taki napięty brzuch zrobiły mi się rozstępy. A smaruje się codziennie bio oil. I do tej pory nie miałam ani śladu. A teraz takie czerwone i strasznie swedzi. Bałam się ze to może być ta cholestaza czy coś ale miałam badania robione w tym kierunku.

Idę na podwieczorek, nektarynka i jogurt :)

Do góry