Witajcie
)) ja od dwóch dni cukry naczczo powyżej 90
a zwykle miałam w okolicach 80. Ale nie jadłam przez te dwa dni swojej kolacji o 21.30.
Wczoraj byłam na kontroli u diabetologa i okazało się, że mój profesor gdzieś wyjechał i go nie ma, więc przepisano mnie do innej pani doktor. I szok! Dziewczyna mniej więcej w moim wieku, wszystko wytłumaczył mi baaardzo dokładnie, podała nazwy aplikacji w tel. z których mogę korzystać do obliczania kaloryczności posiłku. Kazała wszystko liczyć, sprawdzać proporcje białka, węglowodanów i tłuszczy. Kupić wagę kuchenna i wszystko ważyć. Nie odchudzać się, bo to nie czas, ale po ciąży powinnam zrzucić kilka kilo
dala nowy glukometr accu-check (no i mogę już wyciskacz krew z palaca
całą "wyprawke" cukrzycowa dla kobiet w ciąży (ulotki, dzienniczek, mata do przewijania), no i przepisał paski ketonowe, wiec mam już pierwszy pomiar za sobą i ketonow brak
Do tego u mówiła mnie na za tydzień, zmotywować do trzymania diety, i powiedziała, że. Zostały tylko dwa miesiące, wiec mam powalczyć o wyniki, żeby uniknąć insyliny, bo teraz wg moich, jeśli się nie poprawia to dostane insulinę do obiadu.