reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej :)
Ja dzisiaj na czczo 72 a po śniadaniu 90.Zjadlam jajecznice na maśle z szynka, pomidor, ogórek i 70g pieczywa.
Zaraz idę na truskawki:) na drugie śniadanie kanapka i truskawki :)

reklama
Hej dziewczyneczki :). Ja dzis pospalam do 9 - cukier 73, zawsze mialam 86-91 :happy::szok: . Zjadlam kanapke i na godzine jeszcze lezec, pozniej cukier 93 a teraz zjadlam 2 sniadanko.

Sylwia daj znac jak tam po pierniczku.

Dzudzenka, Sylwia - mam pytanko... od ktorego tygodnia zmagacie sie z cukrzyca (mowilyscie ale nie pamietam :( ) ile przytylyscie DO momentu wykrycia a ile OD momentu wykrycia cukrzycy? Tak z ciekawosci pytam bo Wy już na koncóweczce jesli to nie problem :happy::happy:

Pesq
Ja z cukrzyca zmagam się od 25 tygodnia ciąży. Ja do momentu wykrycia cukrzycy przytylam jakieś 5 6 kg. Nie pamiętam dokładnie. A po wykryciu cukrzycy waga stoi dłuższy czas. Ale na szczęście Maleństwo rozwija się prawidłowo. Chyba teraz dopiero zaczynam potrzebę jedzenia, naprawdę jem wiecej:) To chyba coś mi przybędzie :)a jutro 37 tydzień :)《szczesliwa》
W poniedziałek na USG zobaczę jak tam się ma mój Skarb i ile waży :)

A na tego piernika to chyba jednak sobie odpuszczę. Juz niedługo mi zostało :) Nie chce kusić losu :))

Sylwia zazdroszczę porannych cukrów i koncówki ;) u mnie 25tc pomimo zwiększania insuliny wciąż rano 89/93 - zaczynam schizowac czy dzidzi nie szkodzę :/ po jedzeniu (nawet z grzeszkami) zawsze poniżej 120 ... jeszcze żeby wytrzymać choc 10 tygodni ;)) mam nadzieje ze szybko zleci

Pesq ja od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej (pierwsza wizyta u dietetyczki). Przytyłam 7 kg od początku ciąży tzn. pierwsze 12 tygodni to schudłam 2 kg przez mdłości i jadłowstręt, a później przybyło mi te 7. Sylwia ja teraz też więcej jem, a waga w miejscu :p Podobno to normalne na końcówce :)

Anula
Nie wiem czy to od tego zależy czy może o coś innego chodzi ale ja zawsze jem ostatnia kolacje o 22.30. I już to pisałam ze jem albo pół białej bułki z masłem, szynka, serem zoltym, albo tak 1/3 a czasami więcej około 20g bułki i 3/4 szkl. mleka. I nie wiem czy to ma wplyw tylko na to ze ketonow nie mam czy może tez na cukry na czczo bo mam 72-80.
Raz czy dwa miałam 82 czy 84. Nie pamiętam.

Ja na 3 śniadanie zjadlam talerz kaszy na mleku i czereśnie :)
Zobaczę po godzinie :)

A u mnie przy insulinie nocnej zwiekszyłam dawkę wczesniej była 1 teraz 2 cukier na czczo taki sam 93 bez różnicy.
Może tez spróbuje z tym jasnym pieczywem na noc, może pomoże??

Dziewczyny dziękuję za odpowiedź :)

Wpierdzielilam z 300 g truskawek i 100 g mango dojrzałego z jogurtem bałam się wyniku a tu... 93! A i tak diabetolog mnie jutro ochrzani za te owoce mimo że cukier ok... Czemu nie możemy jeść owoców do woli tych, które nie podnoszą cukru? :/

reklama
Anula
Nie schizuj :) Porannym wyskokiem do 100 nic dzidzi nie zrobisz :) Ja mam codziennie 92-95 i moja dr mowi, ze jest ok :) Nawet pojedyncze wyskoki do 120 nic nie zaszkodza :)

Pesq
Ja poki co chudne :) Grunt, zeby to chudniecie odbywalo sie pod kontrola lekarza. Ja owoce jem, bo mi likwiduja ketony :)

Ja dzis na pierwsze danie obiadowe zjadlam...Kaktusa :D i cukier 90 wiec polecam :)

Do góry