reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej :)
Ja dzisiaj na czczo 72 a po śniadaniu 90.Zjadlam jajecznice na maśle z szynka, pomidor, ogórek i 70g pieczywa.
Zaraz idę na truskawki:) na drugie śniadanie kanapka i truskawki :)

reklama
Hej dziewczyneczki :). Ja dzis pospalam do 9 - cukier 73, zawsze mialam 86-91 :happy::szok: . Zjadlam kanapke i na godzine jeszcze lezec, pozniej cukier 93 a teraz zjadlam 2 sniadanko.

Sylwia daj znac jak tam po pierniczku.

Dzudzenka, Sylwia - mam pytanko... od ktorego tygodnia zmagacie sie z cukrzyca (mowilyscie ale nie pamietam :( ) ile przytylyscie DO momentu wykrycia a ile OD momentu wykrycia cukrzycy? Tak z ciekawosci pytam bo Wy już na koncóweczce jesli to nie problem :happy::happy:

Pesq
Ja z cukrzyca zmagam się od 25 tygodnia ciąży. Ja do momentu wykrycia cukrzycy przytylam jakieś 5 6 kg. Nie pamiętam dokładnie. A po wykryciu cukrzycy waga stoi dłuższy czas. Ale na szczęście Maleństwo rozwija się prawidłowo. Chyba teraz dopiero zaczynam potrzebę jedzenia, naprawdę jem wiecej:) To chyba coś mi przybędzie :)a jutro 37 tydzień :)《szczesliwa》
W poniedziałek na USG zobaczę jak tam się ma mój Skarb i ile waży :)

A na tego piernika to chyba jednak sobie odpuszczę. Juz niedługo mi zostało :) Nie chce kusić losu :))

Sylwia zazdroszczę porannych cukrów i koncówki ;) u mnie 25tc pomimo zwiększania insuliny wciąż rano 89/93 - zaczynam schizowac czy dzidzi nie szkodzę :/ po jedzeniu (nawet z grzeszkami) zawsze poniżej 120 ... jeszcze żeby wytrzymać choc 10 tygodni ;)) mam nadzieje ze szybko zleci

Pesq ja od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej (pierwsza wizyta u dietetyczki). Przytyłam 7 kg od początku ciąży tzn. pierwsze 12 tygodni to schudłam 2 kg przez mdłości i jadłowstręt, a później przybyło mi te 7. Sylwia ja teraz też więcej jem, a waga w miejscu :p Podobno to normalne na końcówce :)

Anula
Nie wiem czy to od tego zależy czy może o coś innego chodzi ale ja zawsze jem ostatnia kolacje o 22.30. I już to pisałam ze jem albo pół białej bułki z masłem, szynka, serem zoltym, albo tak 1/3 a czasami więcej około 20g bułki i 3/4 szkl. mleka. I nie wiem czy to ma wplyw tylko na to ze ketonow nie mam czy może tez na cukry na czczo bo mam 72-80.
Raz czy dwa miałam 82 czy 84. Nie pamiętam.

Ja na 3 śniadanie zjadlam talerz kaszy na mleku i czereśnie :)
Zobaczę po godzinie :)

A u mnie przy insulinie nocnej zwiekszyłam dawkę wczesniej była 1 teraz 2 cukier na czczo taki sam 93 bez różnicy.
Może tez spróbuje z tym jasnym pieczywem na noc, może pomoże??

Dziewczyny dziękuję za odpowiedź :)

Wpierdzielilam z 300 g truskawek i 100 g mango dojrzałego z jogurtem bałam się wyniku a tu... 93! A i tak diabetolog mnie jutro ochrzani za te owoce mimo że cukier ok... Czemu nie możemy jeść owoców do woli tych, które nie podnoszą cukru? :/

reklama
Anula
Nie schizuj :) Porannym wyskokiem do 100 nic dzidzi nie zrobisz :) Ja mam codziennie 92-95 i moja dr mowi, ze jest ok :) Nawet pojedyncze wyskoki do 120 nic nie zaszkodza :)

Pesq
Ja poki co chudne :) Grunt, zeby to chudniecie odbywalo sie pod kontrola lekarza. Ja owoce jem, bo mi likwiduja ketony :)

Ja dzis na pierwsze danie obiadowe zjadlam...Kaktusa :D i cukier 90 wiec polecam :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry