reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Iva , tak ja jem czasem przed snem o 23 a insulinę biore o 22. Moja diabetolog mówi ze to jedzenie nie ma znaczenia.

reklama
Ja też jem tą kiełbasę z morlin o której piszecie :) Jest jeszcze z sokołowa też taka z piersi kurczaka, ale ta z morlin jest lepsza :) Na 18 lecę do lekarza. Trzymajcie kciuki :) Po obiedzie - 3 szaszłyki z kuraka i warzyw +ryż brązowy i ogórasy małosolne + nektarynka - 89, no to zjadłam loda śmietankowo-wiśniowego Symfonia z biedronki z migdałami + kilka truskawek. Zobaczymy za godzinkę :/ Iva co do śniadań to moje menu śniadaniowe to parówki i jajka :D ostatnio robiłam paprykarz z kaszy jaglanej - posmarowałam 1 kromkę chleba, drugą masłem, do tego 2 jajka na twardo z majonezem, pomidor, ogórek i herbata i cukier 99. Jak ktoś będzie chciał przepis na paprykarz dajcie znać - zawsze to jakaś odmiana ;) Ja jutro chyba zrobię sobie młodą kapustkę bo za mną chodzi :)

Po lodach 99 :)

Ostatnia edycja:
Dzudzenka
Kciuki za wizytę i daj znać po :)
I super wynik jak na loda i migdały i truskawki jeszcze. Wow :) Poproszę przepis na paprykarz :)

Ja migdały po każdym posiłku podjadam bo cukier mam poniżej 100 :)
Tez miałam chęć kupić dzisiaj loda ale się powstrzymalam :)
Ja na USG idę 8 czerwca :) Juz nie mogę się doczekać co mi lekarz powie :)
Zjadlam leczo, duuuza porcję z chlebem.
Zobaczę po godzinie.
a teraz odpoczywam :)

Dzudzenka daj znac jak tam.. Ja zjadlam algidy trzysmakowego takiego jak big milka i cukier 112 :) z jednej strony sie ucieszylam, a z drugiej widze ze np. Dzudzenka ma 99 po lodzie, wiec nie wiem wcale czy to super :p

Dziewczyny ja już po wizycie :) do szpitala mam zgłosić się planowo 8 czerwca, a jakby się coś działo to wiadomo wcześniej ;) z Małą ok, główką do dołu jest ułożona i waży wg usg 3300 g. Sylwia tutaj masz link do przepisu:
jadłonomia - nie dodawałam płatków drożdżowych i sosu sojowego - doprawiłam oliwą czosnkową i octem jabłkowym.

Pesq - mi teraz się te cukry uspokoiły, w 5 miesiącu to mi cukier wywalało na 130 po jogurcie z truskawkami :) a o lodach mogłam zapomnieć ;) także ciesz się, że norma ;-)

cześć dziewczyny...
ale napisałyście dużo :) nie doczytam Was, nie jestem w stanie. Ostatnio czasu na wszystko brak... okazuje się, że prawdopodobnie czeka nas jeszcze przeprowadzka przed porodem także już zaczynam się stresować, że nie zdążymy ze wszystkim... bo w końcu dużo czasu nie zostało biorąc pod uwagę co jeszcze musimy zrobić/odświeżyć zanim zamieszkamy.
ale macie ładne te cukry dziewczyny! u mnie ostatnio niby w normie ale zazwyczaj po obiedzie i kolacji dość wysoko bo powyżej 110. Nie wiem od czego to zależy. Np. dziś tylko talerz rosołu i 110 a jak niedawno jadłam taką samą porcję rosołu+na drugie ryż i kurczak z rosołu i gotowana (!) marchewka i było w granicach 100.

Dzudzenka ooo czyli szpital już za tydzień, a to znaczy że niedługo już Mała będzie z Wami :)

Czesc Laseczki :)

Ja dzis mialam caaaaly dzien bezketonowy pasek!!! Aaaaa!!! :D

Natka
Spoko loko. My sie przeprowadzalismy jak Mala miala 5 dni :D Robotnicy nam strszanie opozniali. Mialo byc 2 msc.przed porodem a wyszlo 3 dni po ;) w piatek przed porodem (urodzilam we wtorek) kupilismy lozeczko i nie wiedzielismy do ktorego mieszkania je zawiesc :D Maz czekal do ostatniej chwili ze skrecaniem ;) Ale po porodzie tez sie da zorganizowac przeprowadzke wiec bez paniki :) wystarczy dosc zorganizowany maz :)

Jesli chodzi o lody to za mna chodzi Kaktus. Chyba jutro sobie w koncu kupie :)

Dzudzenka
Super ze wszystko w porządku:) I waga ładna dzidziusia :) Widzę ze równo tydzień mamy różnice w tygodniach ciazy :))
Az mnie ciekawi ile mój synek wazy teraz ;) i mam nadzieje ze wszystko w porządku. Musze wytrzymać z ta ciekawością do poniedziałku :)
A Ty możesz odliczać dni do porodu :)

Margo
No dobra wiadomość ze pozbylas się tego dziadostwa :)

Dziewczyny ja myślę zjeść jednego piernika, nie jest on duży. Ale tak mnie kusi :) jest z nadzieniem porzeczkowym i w białej czekoladzie. Miałam też ochotę kupić loda ale się powstrzymalam. Nie wiem które gorsze zło :) lód czy piernik :)
Albo dać sobie spokój i poczekać te 2 tyg i zjeść to i to :D:D ale kombinuje. I tak sobie myślę, czy w tak zaawansowanej ciąży takimi małymi grzeszkami robi się jeszcze krzywdę dziecku?

Margo ja wiem, że to pewnie jest do ogarnięcia ale chcielibyśmy do końca czerwca być już na nowym :)
co do łóżeczka to nam wszyscy mówili i mówią nadal, że powinno stać z 6tyg rozłożone żeby farba/lakier wywietrzały porządnie ;) także łóżeczko M. będzie skręcał w czwartek już :) tak na wszelki wypadek:p
co do kaktusa to mój brat zawsze wcinał kaktusy w masakrycznej ilości ;) mi nie podchodziły jakoś.
i super, że ketonów brak! :):)

Sylwia
hehe ja też zachcianki mam ostatnio.. Ciągle coś bym podjadała ale się boję właśnie:p więc nie wiem co Ci doradzić.
ja znowu po kolacji dziś przekroczyłam-133. Nie wiem już nic. Codziennie jem to samo, i raz 90 a raz 130:/ już mam dość tej monotonii a tu i tak nawet normy się nie trzymam.

reklama
Hej Dziewczyny ja wczoraj po tym całym emocjonującym dniu padłam o 22 :) Już teraz nie możemy doczekać się naszego Maleństwa :) I odliczam dni :D Sylwia przy takich cukrach jak Twoje myślę, że jednym piernikiem normy nie przekroczysz :) Natka nie przejmuj się przekroczeniami, bo to dodatkowy stres - a u każdej z nas tak jest, że po tym samym różnie cukry wyglądają :) U Cibie już też bliżej niż dalej :)

Do góry