reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja czasami nawet przegryzam ogórki - jak mam atak na slodki to żeby przeszło zjadam 4 kiszone i juz nie marze o rurkach z kremem. Diabetolog mówiła ze nie ma przeciwwskazań i jak mam ochotę to mam jesc - ogórki oczywiście a nie pyszne słodziutkie rurki :)

Werci
Ja jadlam w I trymestrze kiszone od babci na potege! W 3 tyg.zjadlam 10 litrow :D jedz, jedz, jedz...zadnych przeciwskazan nie ma :)
Wczoraj kupilam 2 malosolne i musze koniecznie zrobic swoje, bo mam wilcza ochote :)

Ja dzis na czczo 88..o 9!!!! Troche nam sie z Julcia pospalo ;) po sniadaniu nie mierze, bo lecimy na zajecia ;)

anula witaj :)

u mnie z rana 72 :) ale za to późno jadłam śniadanie bo dziś od rana w laboratorium byłam i kolejka była mega że tyle czasu tam czekałam że myślałam, że zakwitnę tam :p

werci ja też jem dużo ogórków małosolnych i kapusty kiszonej ostatnio ;)

Czessc kochane! Witaj Anulka :) .

Sluchajcie - wczoraj wkurzona, ze tabelka ze slodkichmam nie dziala na mnie zamknelam ja w cholere :p i zrobilam sobie sama posilki 3 ostatnie. Przedostatni - kanapki 2 kromki z wedlina i warzywami, pozniej 3 duuze łychy kaszy jęczmiennej + odrobina jogurtu + pare truskawek (wieem ze wieczorem sie nie powinno, ale znowu slodkie mamy polecaja na ten posilek owoce - ja za truskawkami naprawde tak szaleje ze co jak co ale nie jestem w stanie z nich zrezygnowac, z wszystkich innych rzeczy ktore moglyby wplynac na ketony, m.in. swoich ukochanych szparagow juz zrezygnowalam :( ) - ostatni posilek 1/3 kajzerki, troche masła i sera żółtego - poszlam spac ok 22:30. Wstalam o 1 na siusiu - sikam na pasek... BIAŁY PASEK KETONOWY :szok::-):-). Wstalam na nastepne siusiu o 4 - już czarny :crazy::crazy: zjadlam kawalek bulki z maslem popilam maślanką i niestety o 6 też czarny :crazy::crazy:. Nico juz nie rozumiem.

A co najgorzsze... nie zmierzylam cukru na czczo! Pierwszy raz zapomnialam - wstalam i zjadlam a pozniej mysle - hmmm, gratulacje :p. No nic, coraz czesciej gubię głowe, zaopominam co mówię, co robie. Wy tez jesteście takie nierozgranięte w ciąży?

Ostatnia edycja:
Pesq
Ja 1/3 bułki jak jem to ze szklanka mleka.A ostatnio to czasami nawet więcej tej bułki.
a jak jem na noc kanapkę z maslem oczywiscie 82% serem żółtym i szynka to pół takiej bułki. I ketonów ani śladu. Ja pije mleko 2%.
Moze tak spróbuj.

Dzieki kochana, dzis spróbuję chociaz ja juz to przerabiałam... Wlasnie u mnie jakby to troche zadziałało - ale do 1 w nocy, później znowu rąbneły te ketony mimo tego, że powtórzyłam bułke z masłem w nocy. No nic, nie bede az tak sie przejmować tylko dalej próbować :)

Po sniadaniu - 2 jajka sadzone, 40 gram chleba gruboziarnistego + ogórek cukier 142. Heh. Czyzby jedzenie nocne tak wlasnie sie odbiło? Albo juz teraz bedzie coraz gorzej. Nie kumam nic.

U mnie rano na śniadanie 2/3 bułki fitness (zrobione na 2 kanapki) z szynka, serem, sałata, pomidorem, ogórkiem do tego poł kostki chudego twarogu z rzodkiewkami i jogurtem naturalnym 2% (poł opakowania) i herbata z cytryna - cukier 115

Drugie śniadanie 25 g płatków kukurydzianych, szklanka mleka i 150 g truskawek - cukier 109

reklama
Po sniadaniu - 2 jajka sadzone, 40 gram chleba gruboziarnistego + ogórek cukier 142. Heh. Czyzby jedzenie nocne tak wlasnie sie odbiło? Albo juz teraz bedzie coraz gorzej. Nie kumam nic.

Moze troszkę więcej warzyw - zauważyłam ze mam ich mniej w posiłku tym gorzej wiec mam mega grube kanapki upchane salta, ogórkiem, szczypiorem, rzodkiewkami.

Do góry