reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Zrobilam taaaaak pyszna botwinke,ze zjadlam caly talerz...i nieodpowiedzialnie dopiero teraz martwie sie co bedzie za godzine :/

Calineczka
Mojej siostry nikt nie przebije. Ona co rusz wymysla sobie takie choroby, jak tylko cos zaboli. Ona wpadla w takie zmyslanie po chorobie mamy...a nasza mama ma to podobno ot tak i nie jest to w zaden sposob genetyczne. Co do dzieci mam cukrzycowych. Moja dr mowi ze aby zaszkodzic dziecku trzeba nie pilnowac wcale diety i non stop miec cukier na poziomie 153. Ja o swoje malenstwo tez sie martwie, ale staram sie jak moge, mam swoje durne slabosci, ale wierze,ze bedzie okej :)

Pesq
Moja dr pozwala miec 140 i ketonow brak. Mi dieta ze slodkich mam tez nie lezy i nie korzystam z niej. Tak naprawde do tej pory najbardziej mi pomogla moja dr a nie zadne strony, tabele czy wykresy.

reklama
Pesq zapomnialam napisac ze chleb ten zytni mozliwe ze tez ci podbil cukier. Ja nie moge jesc zytniego bo tez mam zaraz wynik milion dwieście. Parowki maja naprawde bardzo sladowe ilosci wegli i trzeba by ich zjesc bardzo duzo zeby tak podbily. Parowki to glownie bialko i tluszcz.

Aha bylam dzis robic badania i mam juz wynik hemoglobiny i mi sie obnizylo znowu z 5,8 na 5,6 % takze jupi jestem szczesliwa.
Trzymajcie prosze mocno kciuki za jutrzejasza wizyte u ginki bo dawno nie widzialam i nie badany byl moj Michas.

Tak dodam ze cukrzyca ciążowa niejest az tak bardzo szkodliwa jeśli chodzi o zdrowie dziecka mi mówiono ze gorzej jest jak sie ma cukrzyce przed ciąża.moj syn zdrowy sie urodził a ja brałam insulinę!wiec głowy do góry mamuśki:)

Lucalew
Bravo! Dobra wiadomość z tymi wynikami hemoglobiny :) i trzymam mocno kciuki za jutrzejsza wizytę! :)

Klaudii
Dziękujemy za takie dobre informacje. Dla nas każda taka wiadomość jest pocieszeniem :) Ja wierzę że każda z nas urodzi zdrowe, śliczne dzieciaczki a cukrzyca minie zaraz po porodzie.

Aaa, moja diabetolog powiedziała mi ze ta krzywa mam zrobić 3 mc po porodzie a nie 6 tyg. Nie wiem, chyba jej posłucham bo w sumie ona mnie prowadziła cały czas.

Dzieki dziewczyny za kciuki, przydały sie :) Wszystko oki, mały ma cos okolo 800g
Lucalew teraz trzymamy kcuki za twojego Michasia :)
Calineczka 2j to mało, ja od razu dostalam 6j przy cukrach maksymalnie 98 (dwa razy tylko, bo tak to 94)
Wiecie co dzis odwaliłam...zjadłam ptasie mleczko....4 kostki, bo przeciez do jednej nie warto siadać..cukier 179!!!! Pierwszy i ostatni raz takie cos zrobilam!!

Gosik - jestesmy tylko ludzmi...

Dziewczyny ja sama nie wiem juz, bede kombinowala dalej z tymi chlebami, ryzami, ketonami, no zobaczymy. Dzis spedzilam dzien na Izbie przyjec bo brzuch bolal, na szczescie z mala wszystko ok - wyniki tez -jedynie to haha niespodzianka, ketony 150 w moczu 2 godziny po posilku... ehhhhhhh. Czemu ta diabetolog sie wzbrania przed daniem mi insuliny?

Ide odpoczywac.

Gosik
Super ze z Maleństwem wszystko w porządku i ze prawidłowo się rozwija :)

Ja też właśnie mam przed sobą ptasie mleczko i trochę mnie kusi ale dzisiaj to już nie bo dzisiaj jadłam na podwieczorek ciasto ale z grejpfrutem po godzinie miałam 96 czyli ok ale to i tak wystarczy.Mam tez w domu twixa cappuccino ale mogę o nim zapomnieć bo jakbym mogła spacerować to bym zjadla i poszła na spacer a ja muszę leżeć. I lipa. Ale zostawię go sobie do porodu :D:D

Pesq
nie wiem co Ci doradzić z tymi ketonami. Nie wiem od czego to zależy skoro jesz to co trzeba. A co zjadlas ze po 2h po miałaś ketony? A może za mało wody pijesz? Ja ponad 2 litry dziennie. A może musisz jakieś nie wiem leki to nie bo nie wolno w ciazy ale jakieś specyfiki brać na zakwaszenie organizmu. Moze to przez to?
Nie mam pojęcia :(

Ostatnia edycja:
Sylwia dla mamusiek leżących jest wątek ból i twardnienie brzucha skracanie szyjek ;) ja tam jeszcze jestem i Lucalew. Jak by Ci się nudziło oszczędzając się ;) może jeden paluszek twixa by przeszedł? Ale może bardziej w południe lub ciut popołudniu. ;)

Diuska
Dzięki :)
Niebawem dołączę :) Wiesz co z tym twixem to wolę jednak poczekać i zjeść na spokojnie całego :) Kupie sobie jeszcze z 10 bo to edycja limitowana :)

Lekarz mi powiedział ze mam już tak skrócona ta szyjkę ze może być tak że jak mi zdejmie pessar to mogę mieć rozwarcie praktycznie niedługo po.Także nie mogę się juz doczekać mojego Maluszka :)

reklama
Ja po botwince 103 :D no ale buraki chyba mi nie leza, bo ketony czarne!!! Ale bylam u internisty po recepte i pani dr tez sie raczek tymi ketonami nie przejmowala??? Aaaa i w ogole powiedziala,ze zdrowy czlowiek, ktory jest na glodzie tez ma ketony i ta kwasica to nie przy takich wartosciach jak my mamy.

Luca
Super masz wynik. Wydaje mi sie, ze przy Twojej cukrzycy tejnprzedciazowej to chyba wow?!!!

Pesq
Moze sie przeglodzilas na tej IP?

Gosik
Super,ze dzidzia ladnie sie rozwija :)

Do góry