owsianka na mleku 2% ugotowana, taka normalna
tak gęsta jak lubisz - ja dodaję jeszcze wiórki kokosowe i czasami łyżeczkę tego kakao naturalnego - jak ochłodzisz to taki z tego wychodzi ala budyń - można dodać migdały, orzechy
a błonnik to z zimnym mlekiem - zazwyczaj na podwieczorek to jem
To ja Ci piszę mój jadłospis z wczoraj np.
8:00 - jajecznica z 3 jaj z kiełbasą drobiową Morliny i szczypiorem, 2 kromki chleba zbożowego ok. 60 g, masło, pomidor i herbata
10:00 - jogurt z borówkami, orzechami i migdałami; kawa z mlekiem
11:30 - bułka z ziarnami (45 g) + dżem jabłkowy bez cukru + 2 plastry chudego twarogu i do tego 2 kostki gorzkiej czekolady
13:00 - zupa jarzynowa zabielona jogurtem z ziemniakami - miska chyba 500 ml + jabłko, kiwi albo jakieś inne owoce
15:00 - pulpety z indyka - 2 szt. (ok. 150 g) + makaron razowy + surówka z młodej kapusty z marchewką, herbata
17:00 - mleko z błonnikiem, 1 kromka chleba zbożowego + plaster pieczonego schabu i ogórek małosolny, 2 marchewki
19:00 - 2 grzanki z chleba zbożowego (60 g) z kiełbasą krakowską suchą i sałatka (sałata, pomidor - 1,5 szt., ogórek - 1 szt., rzodkiewka - 5 szt., paryka 0,5 szt., 1 jajko i sos jogurtowy)
22:00 - 1 kromka chleba zbożowego z serem żółtym i plastrem schabu
tak to mniej więcej wygląda
jak mam dzień wyjazdowy to zamiast jogurtu i owsianki są kanapki z serem albo twarogiem...