reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Natka nastepnym razem zrob z odrobina cukru i smietany ewentualnie odrobinq cukru i jogurtu. Ja dodaje do nuektorych potraw cukier oczywiscie na garsciami ale odrobine do smaku i nie zauwazylam zeby mi od tego cukier mocno rosl. Musisz sprawdzic. Ja mizerie robie tez bez smietany czy jogurtu na tzw slodki kwwsno tzn troche cukru i cytryny lub jak nie ma cytryny to odrobina octu i sol i pieprz :-)

Sylwia ja biore magnez i 3 razy dziennie nospe max lub forte wlasnie na skurcze i twardnienia brzucha. Moze zadzwon do swojego lekarza o porade.

Pesq witaj i nie smutkuj. Bedziemy staraly Ci sie jakos pomoc.

Verna kciuki caly czas zacisniete a Ty jak bedziesz juz po i znajdziesz chwile to sie odezwij.

reklama
Lucalew
Lekarz mi ostatnio powiedział ze nospa mi nic nie da. Bo ze jestem w 34 tyg i ze to normalne z tym twarnieniem brzucha. I kazał tylko magnez. Za 2 tyg mam wizytę. Mam nadzieje ze się nic nie stanie do tej pory.

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Calineczka gratuluje tortilli! Mi mama chcąc zrobic dobrze nagotowała z filetu z kurczaka wędlin tzn. rolad typu w środku kawalek pora albo ogórka... Jem to i czuje ze pyszne, ale jakos 'slodko slone', dzwonie do niej a ona ze wegety nasypala bo nie chciala dawac nic poza 'przyprawami'........... Ja z tej swojej bezsilnosci az sie poplakalam i nakrzyczalam na nią że robi na siłe a w dodatku jeszcze nie konsultuje ze mna... Ehhh. Ma szczęście że po 80 gramach tych mies, kromce 50 gram żytniego i malym jogurcie 109 cukier .... :sorry: Muszę się uspokoić, serio :-p:-p

Heloo :p Ja dzis po wizycie u diabetologa i co??? Insulinka na noc, 6 jednostek :eek: Takze zaczynamy sie kłóć ;/

Pesq kochana nie smutaj sie! ja mialam to samo w pierwszej ciazy. Czarne paski ketonów ale za to cukry piękne :p No ale jak sie nie je to co trzeba to tak jest :( Ja wtedy dostalam insuline i z ketonami mialam spokój. Mój diabetolog mowil wtedy ze lepiej czasem miec wysoki cukier niz czarny pasek od ketonow. ALe to on mial takie zdanie, bo rożni lekarze rożnie gadaj

Aha pytalam dzis na wizycie czy ta moje hemoglobina która skoczyla przez półtpra miesiaca z 4,4 na 4,9 jest oki, to mowil ze jest dobrze :D

reklama
Do góry