reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
No siedze jak na bombie i nie wiem co mnie czeka :D walizka prawie spakowana leży otwarta w salonie :D goście byli i pytali sie na ile ide do tego szpitala ;) dzisiaj wizyta u ginekologa chyba chciałabym usłyszeć ze w każdej chwili moze porod sie zaczac a nie że wszystko zamknięte tak szybko pani nie urodzi. Sama nie wiem do czego sie spieszę. Miec Leosia w brzuszku to cudowna sprawa. Do tej pory uśmiecham sie do brzucha jak czuję jego ruch czy wypina mi jakas część ciała. Będę za tym tęsknić... ;)

Dobry :p Ja dzis na czczo 92!!! WTF???Wiec mierze szybko z drugiego palca i 78! Ty chyba bardziej wiarygodny wynik po insulinie nie? Ona jest długodziałająca (14 godz). Nie wiem czy ja mam zepsuty ten glukometr?
Diuska zazdroszcze!!!!!!!

Odebralam wyniki.
a więc hemoglobina 4.5. W tym labolatorium norma od 4.8 do 5.9. Wiec nie wiem czy powinnam się martwić czy jak?Bo to normy chyba nie dla kobiet w ciąży i dlatego.
A jeśli chodzi o glukoze to mam 72 a na glukometrze tym optium xido neo jak zmierzylam od razu po pobraniu to miałam 75. Wiec prawie żadna różnica.
Albo tak się udało :)
aaa i ketonów BRAK.

No to tyle.Lece na zakupy :)

Hej dziewczyny. Wczoraj na noc zjadlam poł bułki z wedlina, w nocy wypilam jogurt i dziś ketony zamiast czarnych takie różowawe - między 2 a 3 poziomem zła :p ...

Duśka - ja też zazdroszcze, że u Ciebie to już tuż tuż.. Mam przyjaciółkę na tym samym etapie i ciągle ją męczę jak to jej dobrze :)

Margo - co do moich obaw o cukrzyce wcześniejszą.. Ehh nie wiem, wydaje mi się że są one uzasadnione, a z drugiej storny ja jestem mega pesymistką i panikarą.. Mam BMI 29 to raz, dwa to babcia ma cukrzycę, trzy zawsze byłam bardzo senna i często zmęczona, cztery w 8 tygodniu ciąży wyszedł mi cukier 100 na czczo ale miałam obawy, że zjadłam dość późno (nie pamiętalam) zrobilam jeszcze jeden i byl 87. Diabetolog na to że to nie był wynik, który by świadczył o tym że miałam cukrzycę przed ciążą no ale że zobaczymy.. BARDZO, BARDZO się tego boję.. A co do info o szparagach i szpinaku - woow, ostatnio zjadlam 2 kilo szparagów przez 4 dni... Temu może tak. A z drugiej strony wczoraj jadłam już dużo, zero szparagów a dziś pasek i tak nie jest jasny. I jako laik nie wiem czy jak do piątku nie pozbędę sie tych ketonów to dzwonić/iść do diabetolożki czy poczekać 1,5 tygodnia na wizytę. Co radzicie?

Hej Dziewczynki :)

Calineczka koszt insuliny to coś ok. 2,50 za fiolkę (starcza mi na te 30 dni przy 10 j na noc), więc niewiele.

Gosik pewnie to jakiś błąd glukometru, chociaż ja też po pierwszej insulinie miałam troszkę ponad normę (może organizm się musiał przestawić, bo później już było ok :) także nie martw się :)

U mnie dzisiaj cukry ładne, wczoraj też :) dzisiaj odwiedziła mnie położna środowiskowa i słuchałyśmy serduszka Malutkiej :happy: od razu mi się humor poprawił :)

A ja ta hemoglobine robiłam 3 tyg temu i miałam 4.6 a teraz 4.5. No ale to chyba dobrze :)
Zjadlam drozdzowke na 3 śniadanie. 109 po.

Teraz gotuje zupę pieczarkowa ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny,

Ja dzis na czczo 88, po sniadaniu 108 takze mimo przeziebienia jest super :-)

Calineczka tak za dluga przerwa moze spowodowac pojawienie sie ketonow. Ten ostatni posilek to o 22-23 jeszcze zjesc.

Sylwia i jak Twoje wyniki panikaro :-p

Do góry