reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
No siedze jak na bombie i nie wiem co mnie czeka :D walizka prawie spakowana leży otwarta w salonie :D goście byli i pytali sie na ile ide do tego szpitala ;) dzisiaj wizyta u ginekologa chyba chciałabym usłyszeć ze w każdej chwili moze porod sie zaczac a nie że wszystko zamknięte tak szybko pani nie urodzi. Sama nie wiem do czego sie spieszę. Miec Leosia w brzuszku to cudowna sprawa. Do tej pory uśmiecham sie do brzucha jak czuję jego ruch czy wypina mi jakas część ciała. Będę za tym tęsknić... ;)

Dobry :p Ja dzis na czczo 92!!! WTF???Wiec mierze szybko z drugiego palca i 78! Ty chyba bardziej wiarygodny wynik po insulinie nie? Ona jest długodziałająca (14 godz). Nie wiem czy ja mam zepsuty ten glukometr?
Diuska zazdroszcze!!!!!!!

Odebralam wyniki.
a więc hemoglobina 4.5. W tym labolatorium norma od 4.8 do 5.9. Wiec nie wiem czy powinnam się martwić czy jak?Bo to normy chyba nie dla kobiet w ciąży i dlatego.
A jeśli chodzi o glukoze to mam 72 a na glukometrze tym optium xido neo jak zmierzylam od razu po pobraniu to miałam 75. Wiec prawie żadna różnica.
Albo tak się udało :)
aaa i ketonów BRAK.

No to tyle.Lece na zakupy :)

Hej dziewczyny. Wczoraj na noc zjadlam poł bułki z wedlina, w nocy wypilam jogurt i dziś ketony zamiast czarnych takie różowawe - między 2 a 3 poziomem zła :p ...

Duśka - ja też zazdroszcze, że u Ciebie to już tuż tuż.. Mam przyjaciółkę na tym samym etapie i ciągle ją męczę jak to jej dobrze :)

Margo - co do moich obaw o cukrzyce wcześniejszą.. Ehh nie wiem, wydaje mi się że są one uzasadnione, a z drugiej storny ja jestem mega pesymistką i panikarą.. Mam BMI 29 to raz, dwa to babcia ma cukrzycę, trzy zawsze byłam bardzo senna i często zmęczona, cztery w 8 tygodniu ciąży wyszedł mi cukier 100 na czczo ale miałam obawy, że zjadłam dość późno (nie pamiętalam) zrobilam jeszcze jeden i byl 87. Diabetolog na to że to nie był wynik, który by świadczył o tym że miałam cukrzycę przed ciążą no ale że zobaczymy.. BARDZO, BARDZO się tego boję.. A co do info o szparagach i szpinaku - woow, ostatnio zjadlam 2 kilo szparagów przez 4 dni... Temu może tak. A z drugiej strony wczoraj jadłam już dużo, zero szparagów a dziś pasek i tak nie jest jasny. I jako laik nie wiem czy jak do piątku nie pozbędę sie tych ketonów to dzwonić/iść do diabetolożki czy poczekać 1,5 tygodnia na wizytę. Co radzicie?

Hej Dziewczynki :)

Calineczka koszt insuliny to coś ok. 2,50 za fiolkę (starcza mi na te 30 dni przy 10 j na noc), więc niewiele.

Gosik pewnie to jakiś błąd glukometru, chociaż ja też po pierwszej insulinie miałam troszkę ponad normę (może organizm się musiał przestawić, bo później już było ok :) także nie martw się :)

U mnie dzisiaj cukry ładne, wczoraj też :) dzisiaj odwiedziła mnie położna środowiskowa i słuchałyśmy serduszka Malutkiej :happy: od razu mi się humor poprawił :)

A ja ta hemoglobine robiłam 3 tyg temu i miałam 4.6 a teraz 4.5. No ale to chyba dobrze :)
Zjadlam drozdzowke na 3 śniadanie. 109 po.

Teraz gotuje zupę pieczarkowa ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny,

Ja dzis na czczo 88, po sniadaniu 108 takze mimo przeziebienia jest super :-)

Calineczka tak za dluga przerwa moze spowodowac pojawienie sie ketonow. Ten ostatni posilek to o 22-23 jeszcze zjesc.

Sylwia i jak Twoje wyniki panikaro :-p

Do góry