reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Lucalew Sylwia
O to mi chodzilo. Ze jak jem wiecej cukrow to hemoglobina wzrasta, ale jesli te cukry sa nadal w normie na gluko to hb i tak bedzie w normie. Tak? Rano poczytam linka, bo juz padam ;)

reklama
Hej dziewczyny,

Co do hemoglobiny to ja jestem ciekawa ile ja mam, ale wynik dostanę dopiero na wizycie u diabetolog czyli 19stego.

Widzę, że nie tylko ja na komunię jadę jutro hehe ;) też się zastanawiam jak to będzie po tamtym jedzeniu :) już się zastanawiałam czy glukometr brać :p

Dziewczyny u mnie mały sukces, zjadłam trzy kromki probody i w końcu jestem w normie! 90 :) a przyznam, że najadłam się. Tylko z kolei na kolację też go jadłam i muszę chyba na kolację kupować ten mój wieloziarnisty bo na czczo z kolei tylko 59 więc maluśko. Ale i tak się cieszę, że chociaż po tym śniadaniu tak pięknie :):)

Bylasia Ty chodzisz do diabetologa do Mijeskiego w Bydgoszczy? Ja chodze do Biziela. W pierwszej ciazy nie przyjeli mnie w moim miescie do szpitala, tylko kazali od razu jechac do Bydgoszczy bo tam sa oddzialy dla cukrzyków :( Gdzie chcesz rodzic?

Natka
Widzisz, probody jest super :) i smaczny :) ja też go raz dziennie jem. Bo więcej jem ten zytni bo ma więcej węglowodanów :) ale probody tez lubie :)
fajnie ze w końcu nie czujesz głodu i cukier piękny :)

Gosik tak,jeżdżę do dr Sokup w Bizielu. Wolalabym chyba u nas w Grudziadzu, choć mówią mi ze w Bydgoszczy bardzo dobra opieka jest. Lekarz ktory prowadzi mi ciążę pracuje w naszym szpitalu, czulabym sie pewniej. Będzie co ma być juz trudno. Dzis rano na czczo 91 cukier miałam , moze jeszcze mi nie da insuliny.

Ja dzisiaj na obiad forszmak. Niedługo będę mierzyc. Trochę się boje :)
a u Was jak tam?:)

Po obiedzie 95 :)
podaje przepis gdyby ktoś chciał :)
Mięso z kurczaka(ja dałam bardzo dużo) papryka, pieczarki, ogórek kiszony, pomidory w puszcze, marchewka, pietruszka,groszek zielony i przyprawy, kukurydza.Ja zjadlam 2 kromki chleba zytniego i jedna probody :) i cala miska forszmaku. Az sama się dziwię gdzie ja to zmieściłam :)

Ostatnia edycja:
Sylwia i to mięso do tego forszmaku to na początku jak na rosół gotujesz, tak? I później dopiero łączysz wszystkie składniki?
Brzmi smacznie, muszę kiedyś spróbować :)
U nas dziś rosół (bo mąż chory), a na drugie ryż z mięsem i marchewką ;) chyba przez tą marchewkę cukier na granicy bo 122 ;) ale taaaką miałam ochotę choć wiem, że surowa byłaby zdecydowanie lepsza :)

reklama
Natka
tak pierwsze gotowalam tak jak rosol, później wyjelam te udka i obralam mięsko i wrzucilam z powrotem. I resztę składników. Pyszne :) i jakaś odmiana.

Do góry