reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cornellka a jakie były wskazania do CC? Cukrzyca?
U mnie na sali jak rodzilam była dziewczyna która miała dalej dietę a ja juz nie i nie wiem czemu... Może jakieś badania robili wczesniej? Do dzisiaj dla mnie to zagadka [emoji14]

reklama
Margo super, że ketonów mało, oby tak dalej:)

Cornellka jeszcze dziecko do przedszkola zdążyłaś zawieźć :) no ladnie! Fajnie, że taka szybka decyzja o cc :)

Margo no to super ze ketonow malutko i cukier ok. Milego pakowania i udanego wyjazdu zycze :-)

Cornellka jeszcze troche i do domku wyjdziecie a dieta sie nie przejmuj.

Jimena no ja niestety po porodzie bede miala dalej diete wiec to wszystko zalezy. Jeszcze nie wiemy z moja diabetolog jak bedziemy robily z lekami a insuline chyba bedzie odrazu odstawiona wiec to duzy plus.

Dziewczyny zycze udanej majowki czy to w domu czy na powietrzu, duzo usmiechu i jak najmniej stresow i super wynikow a tym mamusia juz co urodzily jak najwiecej odpoczynku i najmniej problemow z maluchami :-)

Jimena zewzgledu na insulinę i ze miałam wcześniej też cc.

Jakoś odzwyczailam się od jedzenia dużych porcji i dwóch dan muszę wszystko dzielić haha;-)

Cornellka
a Mierzysz nadal po jedzeniu? I jak tam? :) Kiedy do domku?

Ja właśnie zjadlam bigos z dwiema kromka mi chleba i 82 :)
po godzinie skubnelam sobie kawałeczek ciasta :)Ale koniec grzeszenia :) juz słodkiego nie dotykam do końca :)

Lucalew
oj tez od dawna zjadla bym loda ale na razie koniec :) dzisiaj od męża ugryzlam wafelka kokosowego, wieczorem skubnelam ciasta. Mam wyrzuty sumienia.

Dziewczyny mam pytanie. Czy możliwe jest żeby na usg było widać na buzi dziecka jakas plamka? Tak w okolicy oka. Bo zaczęłam się martwić ja do tej pory nie zwróciłam uwagi a moja teściowa coś wymyśla ze to jakaś plamka ale ze ona znika. I się zastanawiam czy to jakieś zakłócenia w usg czy faktycznie mały ma plamke kolo oka :(

Mierze są wporzadku miałam dwa wyskoki mnie jak na złość w ogóle nie ciągnie do słodkiego maz kupił mi drożdżówki które oddalam spowrktem a na diecie to marzylam o slodyczach:p moze w niedziele wyjdziemy. Nie wiem po co nas tu tyle trzymają

Cornellka
Ja tak mialam po I ciazy :p marzylam o slodyczach a pozniej sie okazalo,ze do slodyczy mnie jednak nie ciagnie :p

Ja sie oczywiscie objadam u tesciow. Ale zagryzam ProBody aby nie miec wyskokow ;) Paski ketonowe zostawilam w domu aby sie nie denerwowac a mysle,ze po takiej ilosci zarcia nie beda czarne ;)

Dobrej nocy!

reklama
Sylwia ja tam nie wiem czy mozna cos takiego zobaczyc, pokaz to usg. A tesciowa tez dobra swoja droga zeby denerwowac kobiete w ciazy.

Do góry