reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Jimena
U mnie dokladnie po 1,5msc.jest dramat. Na poczatku bylo dobrze. Ja mierze z 2 palcow jednej i drugiej reki. W I mialam tak samo i palce sie nie przyzwyczaily. Ale moze moje opuszki maja sie inaczej niz Wasze przez moj zawod, bo glownie nimi pracuje wiec moze jakies takie wrazliwe.

No nic u mnie nadal ketony :/ a dzis juz naprawde skrupulatnie pilnowalam i posilkow i weglowodanow. Teraz wypije maslanke a w nocy wstane na kanapke i zobaczymy co rano z tego wyniknie na glukometrze i paskach sikowych.

reklama
Zmierzylam po 1/3 białej bułki i mleko. Po godzinie 88.Dziwne...
w ogóle chyba nie będę jadla co 2 h bo strasznie mnie to meczy. Przejedzona jestem.Boje się ze to jeszcze gorzej może wpłynąć na dziecko. Co za dużo to tez nie zdrowo prawa?

Chyba za dużo jak dla mnie. O 8,10,12,14,16,18,20,22.30. Nie daje rady tak. Jak jadłam tak tylko 3 dni to mogę się chyba z powrotem przestawić na 8,11,14,16,18,20,22.30?

Dzien dobry.

Sylwia
Przejadanie na zapas tez nie jest dobrym pomyslem :D ja w ogole nie mam tak ustawionych posilkow co do minity. Staram sie jesc po prostu w miare regularnie.

Dziewczyny. Noc zakonczona sukcesem. Wstalam o 3 dzieki mojemu rozplakanemu (ne wiemy czemu) dziecku. :D a wiec zjadlam spora kolacje ok 21, o 23 popilam maslanke. Obudzilam sie o 3, zmierzylam cukier i bum 95....to nie za duzo? Do tego bylam okroooooopnie glodna. Wrecz rzucilam sie na kanapke??? Nastepnie zmierzylam cukier kilka min.przed 7 i mam 90 :/ Ketony sa, ale rzezywiscie mniej. Jak to oceniacie swoim fachowym okiem? ;)

Margo ja mialam ketony zawsze w dzien, nigdy na czczo to nie wiem :( Ogolnie wiesz jak u mnie bylo...czarne paski, wiecej musialam jesc i przez to insulina. A dzis na czczo 97 ;/ Wczoraj przed snem
zjadalm pol kajzerki z dżemem niby bez cukru...

Gosik.
No, ale widzisz ja je mam co bym nie zjadla. Mi chyba insulina by nie pomogla. W kazdym razie mi juz ketony wyszly podczas pierwszego badania sikow jak jeszcze nie wiedzialam o cukrzycy i jadlam wszystko i duzo.

Mi diabetolog powiedziała ze 3 godz od pierwszego do drugiego śniadania to za i później od drugiego śniadania do obiadu 3 h to tez za długo.i.no ale większość z Was tak je i jest dobrze prawda? Dzisiaj będę jadla tak jak na początku. Od śniadania do śniadania 3 h i do obiadu 3.Najwyzej w międzyczasie coś przekasze:) jakąś marchew czy orzechy.
Z drugiej strony jak jadłam co 2 h to tylko raz po śniadaniu miałam 105 a tak to zawsze dużo niżej i ile bym nie zjadla.juz sama nie wiem:)

Wstałam, zbadalam ketony, brak.na czczo 74.
Idę zrobić śniadanie.

Gosik
A czemu chce Ci dać insulinę? Cukry masz w normie? Czy chodzi o te ketony?

Margo
spróbuj o około 20 zjeść serek wiejski i np kiwi.
i o 22.30 czy jak tam chcesz ta biała bułkę i mleko.
Moze wtedy te ketony znikną :)
Ja na śniadanie parowki, chleb z masłem i warzywa.

Ostatnia edycja:
Hej:-)
Dziś 84 w końcu ale i pozadna kanapkę zjadłam przed snem;-)
U mnie 20stopni biorę dzieciaka i lecimy na długi spacer i na małe zakupki muszę jej coś fajnego kupić opaskę i moze jakas sukieneczke:-) i nie ukrywam ze moze w końcu się coś ruszy i mala postanowi wyskoczyc:p

reklama
Sylwia ja jem co 2h i tylko chyba dlatego nie mam tych ketonow. A insuline bede brac bo tak naprawde cukry skacza po 24tyg ciazy i jest duze prawdopodobienstwo ze jak w tamtej ciazy bralam to tyeraz tez bede :(

Do góry