reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Jimena
U mnie dokladnie po 1,5msc.jest dramat. Na poczatku bylo dobrze. Ja mierze z 2 palcow jednej i drugiej reki. W I mialam tak samo i palce sie nie przyzwyczaily. Ale moze moje opuszki maja sie inaczej niz Wasze przez moj zawod, bo glownie nimi pracuje wiec moze jakies takie wrazliwe.

No nic u mnie nadal ketony :/ a dzis juz naprawde skrupulatnie pilnowalam i posilkow i weglowodanow. Teraz wypije maslanke a w nocy wstane na kanapke i zobaczymy co rano z tego wyniknie na glukometrze i paskach sikowych.

reklama
Zmierzylam po 1/3 białej bułki i mleko. Po godzinie 88.Dziwne...
w ogóle chyba nie będę jadla co 2 h bo strasznie mnie to meczy. Przejedzona jestem.Boje się ze to jeszcze gorzej może wpłynąć na dziecko. Co za dużo to tez nie zdrowo prawa?

Chyba za dużo jak dla mnie. O 8,10,12,14,16,18,20,22.30. Nie daje rady tak. Jak jadłam tak tylko 3 dni to mogę się chyba z powrotem przestawić na 8,11,14,16,18,20,22.30?

Dzien dobry.

Sylwia
Przejadanie na zapas tez nie jest dobrym pomyslem :D ja w ogole nie mam tak ustawionych posilkow co do minity. Staram sie jesc po prostu w miare regularnie.

Dziewczyny. Noc zakonczona sukcesem. Wstalam o 3 dzieki mojemu rozplakanemu (ne wiemy czemu) dziecku. :D a wiec zjadlam spora kolacje ok 21, o 23 popilam maslanke. Obudzilam sie o 3, zmierzylam cukier i bum 95....to nie za duzo? Do tego bylam okroooooopnie glodna. Wrecz rzucilam sie na kanapke??? Nastepnie zmierzylam cukier kilka min.przed 7 i mam 90 :/ Ketony sa, ale rzezywiscie mniej. Jak to oceniacie swoim fachowym okiem? ;)

Margo ja mialam ketony zawsze w dzien, nigdy na czczo to nie wiem :( Ogolnie wiesz jak u mnie bylo...czarne paski, wiecej musialam jesc i przez to insulina. A dzis na czczo 97 ;/ Wczoraj przed snem
zjadalm pol kajzerki z dżemem niby bez cukru...

Gosik.
No, ale widzisz ja je mam co bym nie zjadla. Mi chyba insulina by nie pomogla. W kazdym razie mi juz ketony wyszly podczas pierwszego badania sikow jak jeszcze nie wiedzialam o cukrzycy i jadlam wszystko i duzo.

Mi diabetolog powiedziała ze 3 godz od pierwszego do drugiego śniadania to za i później od drugiego śniadania do obiadu 3 h to tez za długo.i.no ale większość z Was tak je i jest dobrze prawda? Dzisiaj będę jadla tak jak na początku. Od śniadania do śniadania 3 h i do obiadu 3.Najwyzej w międzyczasie coś przekasze:) jakąś marchew czy orzechy.
Z drugiej strony jak jadłam co 2 h to tylko raz po śniadaniu miałam 105 a tak to zawsze dużo niżej i ile bym nie zjadla.juz sama nie wiem:)

Wstałam, zbadalam ketony, brak.na czczo 74.
Idę zrobić śniadanie.

Gosik
A czemu chce Ci dać insulinę? Cukry masz w normie? Czy chodzi o te ketony?

Margo
spróbuj o około 20 zjeść serek wiejski i np kiwi.
i o 22.30 czy jak tam chcesz ta biała bułkę i mleko.
Moze wtedy te ketony znikną :)
Ja na śniadanie parowki, chleb z masłem i warzywa.

Ostatnia edycja:
Hej:-)
Dziś 84 w końcu ale i pozadna kanapkę zjadłam przed snem;-)
U mnie 20stopni biorę dzieciaka i lecimy na długi spacer i na małe zakupki muszę jej coś fajnego kupić opaskę i moze jakas sukieneczke:-) i nie ukrywam ze moze w końcu się coś ruszy i mala postanowi wyskoczyc:p

reklama
Sylwia ja jem co 2h i tylko chyba dlatego nie mam tych ketonow. A insuline bede brac bo tak naprawde cukry skacza po 24tyg ciazy i jest duze prawdopodobienstwo ze jak w tamtej ciazy bralam to tyeraz tez bede :(

Do góry