reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Lucalew
dzięki, mam te przepisy ale nie chce w kolko tego samego :) a większość z Was je obiad z jednego dania to jak Wy kombinujecie te ww i kalorie? Większe porcję?
A ten Aspargin nie wpłynie mi na poziom cukru? Boje się żeby nie zaczęły mi szaleć. Ale trudno musze brać to.

sylwia-89 jeśli chodzi o magnez polecany w ciąży to ja biorę Magne B6, polecił mi i ginekolog i farmaceuta.

Margo dziękuję, właśnie te zalecenia już sobie wydrukowałam i według nich staram się układać posiłki. Jutro ma być rejestracja do diabetolog czynna do 18:00 więc mam nadzieję, że uda mi się w końcu dodzwonić i umówić na w miarę szybki termin.

Ja nie licze ani wW ani kalorii robię na oko dzisiaj zrobiłam na obiad ryz biały z filetem i papryka w sosie śmietanowo zimowym i mizerie dość spora porcje i cukier 105 :-) jakbym miała ważyć i liczyć jeszcze to by mnie szlag trafil:p pozatym diabetolog nic mi o tym nie mówiła tylko jak za wysoki to zmniejszać porcje i tak robilam

mi lekarz właśnie mówił ze albo magne B6 albo Aspargin. I kupiłam ten drugi.

Ja od dużego czasu ważę 58 kg i każdy mi mówi ze przezroczysta jestem i lekarz kazał mi przytyc. Dołożylam sobie 3 śniadanie i kolacje. I nie wiem czy to coś da.Jda.Jezeli nie przytyje tzn ze coś źle z dzieckiem? Chyba nie? Przecież nie chodzę głodna. Jem.aJem.a ze nie tyje to inna sprawa.

Sylwia
Ja w I ciazy schudlam dosc znacznie i tez bylam przezroczysta. Teraz to samo. Julcia ciagnela wszystko co chciala i urodzila sie 3220 i 52 cm wiec akurat :) Po ciazy mialam 45 kg przy wzroscie 167 i sie slanialam. Pokarmu nie mialam, ale to dlatego,ze organizm sie bronil i nie chcial wiecej chudnac a wiadomo przy karmieniu kg leca. U Ciebie bedzie ok. Nie masz chyba juz 10kg na minusie wiec jest dobrze nawet jak waga stoi.

Ja troche licze WW, ale tez bardzie na oko. Czasem cos waze. Generalnie nie wiem jakie macie dzieci, ale przy mojej malej dosc aktywnej nie da sie tego wszystkiego pogodzic. No ale dbam o to co i jak jem. W kazdym razie dzis chce dolozyc posilek o 3, bo wydaje mi sie,ze moj organizm naprawde sie glodzi,ze ma tyle ketonow nieustannie.

Calineczka
Ja mam ketonow 150 wiec luuuz u Ciebie :) Ja to dopiero walcze :D

Natka
Przy wyzszych cukrach zazwyczaj dziecko szaleje :D wiec sie nie martw,ze troche slabiej szaleje, ale kontroluj ruchy. Poza tym po 2h zazwyczaj wszystkie mamy juz dobre cukry. Mnie zdarzylo sie raz,ze mialam przekroczony a tak to mam ok 90. Wiec koniecznie tez sprawdzaj po 1h. Uwazaj na owoce, bo one sa zdradliwe. Poza tym w Twojek sytuacji na pewno szybko sie dostaniesz do lekarza.

Byłam dzisiaj na wizycie i diabetolog zadowolona ale powiedziała że mam dojadać więcej warzyw, owoców, tłustych ryb bo mam na plusie 2kg i muszę trochę tkanki tłuszczowej nabrać żeby mieć z czego wykarmic po porodzie bo teraz dziecko da sobie radę :)
Kupiłam sobie mąkę pp i jutro zrobię pizze :D

Jimena
No wlasnie. Bo pozniej z tym karmieniem moze byc klopot jak u mnie.

U mnie po kolacji 106. Powinnam zrobic sobie ze 2 dni przerwy w mierzeniu, bo palce mam w tragicznym stanie i szczerze to boje sie jakiegos zakazenia albo innego dziadostwa. Mam takie zrosty i rany,ze nawet jak cisne to nic a nic nie doplywa.

reklama
Margo a jak długo już mierzysz cukry? Mi po paru tygodniach nic nie widać na palcach oprócz malutkich czarnych kropek i od jakiegoś czasu mierze tylko z jednego palca bo leci dobrze i się przyzwyczaiłam [emoji14] ale na początku też była masakra :/

Do góry