reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Katagorka jak tak czujesz to jedz moze się uspokoisz

Gosik dobrze ze bylas w szpitalu ja się boje ze mi odejdza w drodze do przedszkola po mloda i co wtedy?:p

Gosik
Grunt,ze pod szpitalem :D mojej tesciowej z pierwszym dzieckiem odeszly gdzies w okolicach dworca kolejowego i gonila przez pol miasta :D

Katagorka
Jedź. Nic Ci nie szkodzi. A bedziesz wiedziala na czym mniej wiecej stoisz ;) Poza tym w razie czego moga i tak zrobic Ci cc pod warunkiem,ze zdazysz ;)

Ech....Wy juz o porodach a ja w lesie jeszcze. Czekam wlasnie na wizyte, ciekawe jak te moje cukry sie przedstawia w oczach doktorki ;)

Dziewczyny wracam od ginekologa :) jestem taka szczęśliwa. Moje Maleństwo prawidłowo się rozwija, wszystkie wymiary miał adekwatne do wieku ciazy :) mam śliczne zdjęcia, przyglądam się na nie i nie mogę przestać :) cudowne :) wazy nie całe 1700. Przydał się do taty bo mój mąż ważył niecałe 4 kg i miał 59 cm jak się urodził :) a ja ważyłam 2900 :)
Z tego szczęścia zapomnialam o cukrzycy :)

Verna nie czujesz wcale czy słabo? Jak słabo to moze leniuszek a jak wcale to lepiej sprawdzić. Moja to jest szalona ale w pierwszej ciąży to jakby dziecka nie bylo:-)

Mój Malutki ma tak, że potrafi przez 2-3 dni w ogóle nie dawać znaku życia - ani w dzień, ani w nocy... Wczoraj mnie położna postraszyła, że może mieć hipoglikemię i dlatego taki niemrawy... Ale ja mam cukry dobre - na czczo 80-90, po posiłkach od 100-120, więc wydaje mi się, że te wyniki są ok... Więc niby skąd u dziecka miałaby być hipoglikemia?? Przepływy mam w porządku itd... Bzdur mi nagadała, a ja się przejęłam tym niepotrzebnie i cały dzień już miałam do niczego...

A dzis po kolacji skoczyło do 145 - masakra!!! Ale zamiast chleba IG spróbowałam chleb z dynią, bo tamten już mi się przejadł trochę;/ To mam za swoje! :/

Verna a nie wiesz czemu dziecko miałoby mieć hipoglikemie? Dlatego że cukry są niskie czy wysokie? Bo hipoglikemia to jest niedocukrzenie więc nie wiem czym by to tłumaczyć... Pewnie się baba nie zna a gada głupoty :/

reklama
Sylwia widzisz nie ma się czym martwic:-)

Aga ja to się boje ze nie zorientuje się ze to juz. Nie wiem skąd takie obawy jakbym pierwszy raz w ciąży była ba nawet gorzej ...

Verna moze nie widziała cukrów i głupot nagadala. A jak dzis czujesz juz ruchy? Ja czasem ruszam brzuchem jak za długo nic się nie dzieje.

Katagorka daj znać jak po ktg

Do góry