reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja w zeszlej ciazy do wszystkiego dorzucalam kielki. Mysle,ze na pewno Wam nie wywali po kielkach. Swoja droga nie wiedzialam,ze tam jest tak sporo weglowodanow. Ja jadlam kielki lucerny, brokula i rzodkiewki.

reklama
Katagorka
Ale Ci dobrze z tymi cukrami. Ja to myślę czy nie przez to ze sałatkę z jogurtem zrobiłam to mi wyszło tyle. A zresztą. W normie było :)i od razu po obiedzie się położyłam i nie wstawalam aż do pomiaru :)

Ostatnia edycja:
Katagorka
a jaka sałatkę jadlas? Z jogurtem? Oliwa? Majonezem?
Ja niedługo zaczynam 30 tydz i trochę zaczynam się bać żeby cukry nie zaczęły mi szaleć.

Margo
Wlasnie caly czas teraz o tym mysle ale musze przestac bo faktycznie zaczna mi skakac :)
Mierzylam dzisiaj ze 3 razy ketony i nie bylo ani troszeczke :)i nie jadlam dzisiaj PROBODY, wiec chyba wczoraj przez to mialam,bo caly dzien go jadlam. teraz bede mieszac, jedna kromke probody i jedna normalnego chleba.

Katagorka
Masz Ty gdzies jeszcze ta rozpiske co dostalas od diabetologa co ile czego powinno sie jesc? :)Ty wazysz badz wazylas sobie wszystko czy na oko jesz ?:)bo teraz to nawet bez tej rozpiski mozesz :)

Katagorka
zazdroszczę Ci :) ja za każdym razem się boje czy nie zjadlam za dużo i czy cukier będzie ok :)
a dala byś rade przesłać mi na maila ta rozpiske? Jeśli jest taka możliwość.

Dziewczyny a co to jest za badanie hemoglobiny glikowanej? Można takie badanie na własną rękę zrobić czy potrzebne jest skierowanie od lekarza? Ze to oznacza czy cukrzycę się miało przed ciążą czy powstała w ciazy? Jestem prawie w 30 tyg i czy juz teraz mogę wykonać takie badanie?

Ostatnia edycja:
Katagorka
zazdroszczę Ci :) ja za każdym razem się boje czy nie zjadlam za dużo i czy cukier będzie ok :)
a dala byś rade przesłać mi na maila ta rozpiske? Jeśli jest taka możliwość.

Dziewczyny a co to jest za badanie hemoglobiny glikowanej? Można takie badanie na własną rękę zrobić czy potrzebne jest skierowanie od lekarza? Ze to oznacza czy cukrzycę się miało przed ciążą czy powstała w ciazy? Jestem prawie w 30 tyg i czy juz teraz mogę wykonać takie badanie?

Wyślę Ci jak wrócę

reklama
Sylwia ta hemoglobina pokazuje jaki średni cukier był przez ostatnie 3 miesiące, więc tobie już nie pokaże czy było coś nie tak przed ciążą. Można zrobić prywatnie ja płacę koło 20zł

Do góry