reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Jimena
Wiem, ale jakby nie bylo zawsze to jakies dodatkowe weglowodany. Teraz mam w ogole jakies dziwne e zacjcianki...orzechy, woda gazowana i sztuczna herbata cytrynowa....nigdy tych produktow nie lubilam :D

Verna jem co 2 lub 3 godz zazwyczaj 2
Po jedzeniu mam 82, 95,102,109, tak wyglada
Węglowodany dorzuciłam do kanapki ser żółty tłuścioch
Jem na obiad pieczone mięso tam jest oliwa z oliwek na parze lekko twardawa marchew kalafior
Pomarańcze jabłka ale to teraz cos sie zmieniło no wcześniej było ok a od 3 dni mi sie obniżył jakby hmmm...

Dobrze by było wg mnie do tych obiadów dołączyć ryż brązowy, jakąś kaszę, albo spróbuj ziemniaka (tylko u mnie ziemniak podbijał i zrezygnowałam, nie wiem jakby było u Ciebie)... Ryż i kasza mają węglowodany złożone - musisz tego dostarczać dziecku, one wolniej się uwalniają i pozwalają zapewniać ten cukier na w miarę stałym poziomie, powinnaś wtedy uniknąć takich spadków między posiłkami, a jednocześnie nie powinien Ci za bardzo skakać cukier godz. po posiłkach... Spróbuj, pomierz, może lepiej będzie... Jak mi spada do 60 to w ogóle ciężko mi funkcjonować, nie wiem jak Ty się przy takich cukrach czujesz...

Sylwia u mnie taki kryzys cukrowy był mniej więcej od 30-32 tyg, teraz już trochę lepiej z cukrami i mam nadzieję, że się utrzyma ta tendencja już ;)

Teraz to ja już nie wiem ile tych węglowodanów jem i czy prawidłowo się odżywiam. Rano dzisiaj zjadlam jajecznice z 2 jajek ze szczypiorkiem i chleb, na drugie śniadanie jogurt nat kiwi truskawki i kanapka z dżemem, na obiad pisałam już, na podwieczorek kakao i dwie kanapki, na kolacje 2 kanapki z szynka, ogórkiem, sałata, pomidorem.
to ja chyba nie bardzo mam ta dietę.
Na ta ostatnia kolacje zjem kanapkę z twarogiem chudym.
tylko czy to dobrze?

Wiecie chyba mam winowajce dzisiejszych porannych i wczorajszych wieczornych ketonów. Do tej pory jadłam chleb zytni just fit i było wszystko ok. A wczoraj cały właśnie probody. I to przez to, bo mierzyłam do tej pory i ani troszeczkę nie miałam ketonow. Nie używam tego probody. A kupiłam dwa.

Ale ja jem go od wczoraj właśnie bo skończył mi się inny i pomyślałam że kupię probody i jak zaczęłam go jeść to mi się pojawiły. Cały dzień go jadłam. Czyli tak naprawdę nic nie wnosilam dobrego do organizmu.
A Ty jak poradziłas sobie z ketonami?
No nic, przez weekend będę probowac się tego pozbyć. Ale bez probody. Bo jak jadłam na początku ten probody ale nie tylko ten tylko mieszalam z innym to było OK.Wiec jeśli jak to jest wina chleba tego z niskim ig to po jakim czasie powinno nie być ketonów.

No nic. Zrobię test czy to o chleb chodzi :)
Na czczo 74, niedługo mierze po śniadaniu i zbieram się na zakupy dla naszego Maleństwa :) wozek, łóżeczko itd itd itd :) Moje ulubione zajęcie od jakiegoś czasu :) hehe

reklama
Katagorka
codziennie na noc jesz biała bułkę? I do tego dajesz jeszcze coś? ja dzisiaj na noc spróbuję chociaż boje się żeby Małemu nie zaszkodziła bo nie wiem jaki cukier będzie po niej :(aale jak mam nie mieć tych ketonów to raz na jakiś czas nie zaszkodzi taka bułka prawda?

Do góry