reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Matik ja też na czczo miałam koło 60 i parę razy nawet poniżej i mi diabetolog zwrócił uwagę tylko na te poniżej ale tragedii też nie robił, tylko mowil ze zjeść coś przed snem bardziej tlstego nawet

Verna ostatnio przez parę dni jakoś nie, ale wcześniej były ok ;) nawet i po cieście ;) ale dziś może sobie pomierze trochę ;)

Di obiadów zawsze miałam ziemniaki, makaron, kaszę albo ryż

Ja ketony mierzyłam 3 razy dziennie czasem się pojawiły ale to nie zawsze jest chyba od posiłków.

Koło 32. Tyg ja miałam tak z tydz czasu gorsze cukry bo po takim samym chlebie po kromce zaczelo mi wywalac a potem wrócilo do normy

Katagorka no to super wyniki masz :)

Ja miałam 60 i trochę powyżej cały czas na czczo i czułam się ok, to chyba zależy od organizmu

Sylwia ja jutro bede jadła tez cały dzien probody to sprawdze te ketony. Bo mi czarny pasek pojawił sie po wazie. Diabetolog mowila zeby wlasnie do kazdego posilku zjesc chleb, lub jakis produkt mączny, aby tych ketonow nie było.

Dzięki dziewczyny
No na noc zjadłam pół bułki z powidłami i rano miałam 77
Wczoraj z tego wszystkiego aż tez miałam krew z nosa przy niskich cukrachomentalnie spanie głód zawroty
No niezbyt dobrze ale lekarze mówią ze jest ok Eh dajcie spokój tutaj to jest inny luz
WcOraj jak byłam w szpitalu na kontroli ktg to zapytałam jakbym wyglada poród dla cukrzyków to Polozna mowi ze normalnie tylko dziecko podlega kontroli po porodzie
dziwnie
Poza tym tu ketonów nikt mi nie każe mierzyć
dzięki za porady z dodatkami do obiadu :)
Moze faktycznie muszę to zwiekszyć

Podobno kiełki mają dużo węglowodanów wiec dzisiaj dorzucę je do obiadu i kolacji. Chyba nie powinnam mieć skoków po tym co? Jak np na obiad dzisiaj zjem rybę, kasze gryczana, mix sałatkę z ogórkiem i pomidorem i te kiełki które mają weglowodany zlzlozone.czyli te dla nas :)

Gosik
niedługo będę mierzyc po obiedzie i dam znać jak z tymi kielkami. A kiełki rzodkiewki mam, chciałam lucerny ale nie było w sklepie.kupiłam je w Carrefour.

reklama
Do góry