reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Sylwia
2% bardziej wartosciowe a norma ladna. Musisz pamietac,ze to nie dziala tak,ze cukier im nizszy tym lepszy...bo za niskie cukry tez nie sa dobre.

Ja zjadlam na kolacje znow salatki jarzynowej, bo tescipwa zrobila. W dodatku wybiegalam sie za Mala po ogrodku i przegonilam meza po centrum handlowym....ledwo zyje. Oby Julcia poszla dzis spac o normalnej porze :D

Sylwia jeśli cukier w normie to po co zmieniać mleko, 112 to dobry wynik ;) a tak jaj dziewczyny mówią przy niższym cukru mozesz potem odczuwac głód itd

Cornelka mi się brzuch przez prawie cały ostatni miesiac napinal ;) a mala do początku ostatniego tyg czekała :)

Matik a gdzie weglowadany bo w tym kalafiorze to nie bardzo :-) W kazdym posilku trzeba jesc weglowodany te zlozone tzn kasza, makaron, chleb pelnoziarnisty, mozna tez ziemniaki np 100 g ok 1 ziemniaka. Samo mieso i kalafior to zdecydowanie za malo bo w miesie to glownie bialko i tluszcz.

Gosik mhm apropo ketonow to ja mierze tylko naczczo i sladowe ilosci nie sa groźne ale najlepiej zapisuj i zapytaj moze swojego lekarza przy nastepnej wizycie. Dziewczyny a moze paski macie juz przeterminowane. One sa wazne tylko przez 6 miesiecy od pierwszego otwarcia bynajmniej te co ja mam.

Sylwia tak pytasz o te posilki wg mnie wydaja sie ok. Poczytaj sobie ta strone slodkiemamy. Masz tam tez kalkulator i mozesz sobie latwo wyliczyc co zjadasz, powodzenia :-)

Katagorka mnie rowniez diabetolog zalecila te pol bulki bialej na ostatni posilek z maslem i zoltym serem lub np makrela no z czyms tlustszym poprostu. Ja akurat nie jem jej codziennie tylko zamiennie z chlebem pelnoziarnistym.

Sylwia kielki to nie maja wcale duzo weglowodanow ale sa zdrowe bo witaminy i blonnik.

reklama
Do góry