reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Matik według mojej poprzedniej diabetolog w ogolę ten obiad sie nie liczy :( Ty sie najadłas a dziecko głodne ;/ Zmierz sobie tak z ciekawosci aceton w moczu po takim jedzonku. Ale zmierz go tak godz przed następnym posiłkiem. A w ogole jedzonko wygląda pysznie :D

Katagorka fajnie ze wiesz kiedy mala się pojawi:-)

Ja dzisiaj polazilam dużo i ledwo zipie brzuch zrobił się jak kamień myślałam ze nie dojdę do domu:-/

Mi się cukry nie stabilizują są takie jak były. Może mi jeszcze daleko do porodu hehe:p

Katagorka
może juz nie musisz stosować diety? Tylko normalnie się odżywiać?
Podobno pod koniec normuja się cukry to u Ciebie juz się to stało i możesz jeść co chcesz. Moze spróbuj zjeść coś na co masz ochotę a nie dietetyczne produkty. A chleb ten probody jesz?

Mnie chyba przeziębienie weźmie. Ostatnio źle się czułam ale myślałam że mi przeszlo, a teraz chrypke mam, ledwo mowie, i głowa mnie boli.
po kolacji 2 kanapki z szynka,ssałata, ogórkiem i pomidorem 87.
Boje się o jutro ze jak mnie weźmie to przeziębienie to będę miała skoki cukrów :(zzrobiłam sobie herbatę z imbirem i cytryna.

Dziewczyny a jak ja dzisiaj na obiad zjadlam pulpety z indyka, ryż brązowy i Duuuuzo surówki z kapusty kiszonej, marchewki, cebuli to taki zestaw jest OK?

Na jutro planuje rybę, kasze gryczana i surówke mix sałatkę taki z biedronki i dodaje do tego ogorka, pomidora i szczypiorek i to z jogurtem. W sumie to nie wiem czy dobrze jem.
A wizytę mam 20 kwietnia. Ketony mierze i nie miałam.

Sylwia
Ja tez robie takie obiadki. Mysle,ze sa ok. No u mnie niestety ketony sa w pakieciku :/ nie moge sie ich wyzbyc choc odkad jem duuuzo orzechow (czyt.weglowodanow) to widze,ze jest ich mniej.

reklama
Do góry