reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia jakoś udało się mi utrzymać te cukry później 120 Najwyżej chyba było na początku 113 po obiedzie.
Oczywiście to są wszystkie pomiary po 6 posiłkach plus jak Jadłam coś nowego to dodatkowo Mierzyłam.
W nocy zdarzyło mi się Mierzyć klika razy i tez było oki.

reklama
Katagorka
U mnie cukry jakby sie uspokoily. I zastanawia mnie czy to troche nie jal z Toba. Ze sie tych frytek na noc nazarlam przed glukoza. Wiec moze ta moja cukrzyca wcale nie taka zaawansowana jak to bylo po obciazeniu

Na podwieczorek wypiłam kakao i dwie kanapki z dżemem i 87 po godzinie.
a co do mleka sojowego to nie polecam, jak dla mnie okropne, brzydko pachnie i okropnie smakuje. Przynajmniej moja taka opinia :)

Sylwia spróbuj czekoladowego pyszne :) choć w ciąży nie wiem czy jest wskazane sojowe
Ja przed zajściem piłam sojowe i 2 tyg była biegunka ale potem rewelacja skóra inna lepsza i udało sie zaciążyć [emoji5]️ i przyzwyczaiłam sie do smaku

Matik a Ty jakie masz przerwy między posiłkami, że Ci tak cukry lecą? A godz po posiłkach jakie średnio wyniki? Może za rzadko jesz, albo faktycznie za mało węglowodanów złożonych i dlatego tak Ci leci później?

Katagorka kciuki stale zaciśnięte! Ty wiesz! :)

Aga to ja czekam do tego 36 tyg w takim razie:) A i dobrze, bo 25.04 mam imprezę to może i choć kawałeczek ciasta spróbuję i mi tak nie wywali tych cukrów;) Jak tam się czujesz? Mierzysz cukry jeszcze czasami czy odpuściłaś już?

Verna jem co 2 lub 3 godz zazwyczaj 2
Po jedzeniu mam 82, 95,102,109, tak wyglada
Węglowodany dorzuciłam do kanapki ser żółty tłuścioch
Jem na obiad pieczone mięso tam jest oliwa z oliwek na parze lekko twardawa marchew kalafior
Pomarańcze jabłka ale to teraz cos sie zmieniło no wcześniej było ok a od 3 dni mi sie obniżył jakby hmmm...

Teraz 1 godz po obiedzie 100 kalafior z bułką tartą i indyk pieczony ImageUploadedByForum BabyBoom1428683116.747010.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1428683116.747010.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1428683116.747010.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Do góry