reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Verna ksiazka to Liczymy kalorie Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Krystyna Iwanow
Ta ksiazka bardziej poradnik to w sumie nazwa dania i wyliczony sklad w tabelkach tzn ile kalorii, bialka, weglowodanow, tluszczu, blonnika. Super sprawa bo podane sa w gramach w takich obiadowych porcjach gdzie latwo wymiezyc te WW. Polecily mi ta ksiazke moja diabetolog i pielegniarka.

Katagorka to czego ty sie obawiasz jedz smialo jak masz takie dobre wyniki, wrecz prawie takie jak na czczo a czasem nizsze, ja co do mies na obiad to sie nie ograniczam juz rozne probowalam, i nawet wole wlasnie zjesc wiecej miesa niz np ziemniakow :-) bo i sie najem i wiem ze mi tak cukier nie wzrosnie od tego

W,sumie dobrze. Cukry obiadowe mam za duże wiec zwiększyć insulinę. Ale stwierdzila ze dobrze,sobie radze wiec kolajna,za,3 tyg

Hej wszystkim " słodkim" kobitkom :) Można dołączyć? Z cukrzycą zmagam sie po raz drugi:angry::angry::angry::angry: W pierwszej ciąży od 27 tyg, a w tej od początku :( U mnie skończyło sie insuliną, a teraz zobaczymy..pewnie tez ;/Helppppp ;/
Macie jakieś skuteczne rady na obniżenie cukru heheh
Pozdrawiam

Aylin to juz pod sam koniec teraz wizyta, ciekawe co mi powie, w srode mam wizyte i wlasnie zastanawiam sie kiedy mi bedzie kazal przyjechac, bo to juz prawie 35. tydz. zaraz bedzie.
A wiecie wlasnie jak to pod koniec z tymi wizytami jest? jesli mam w miare wyniki i czy po porodzie tez trzeba sie jeszcze pojawic u diabetologa na jakiejs kontroli?

Gosik smialo dolaczaj;-) Chociaz wiadomo ze lepiej by bylo gdybys nie musiala
ehh ja wlasnie mam pierwsza ciaze i cukrzyce mniej wiecej wlasnie od 27.-28 tyg. teraz juz mi duzo nie zostalo i mam nadzieje ze po urodzeniu zaraz bede mogla zapomniec o diecie i ze w razie kolejnej ciazy nie bede musiala znow sie z nia zmagac.
A jak u Ciebie wygladaja wyniki ogolem ? i jakie mialas przy badaniu glukoza?

ja wczoraj sie lekko zdziwilam wynikiem, i chce sie poradzic czy dobrze mysle skad moj podwyzszony wynik..
Na obiad zjadlam pomidorowa z makaronem razowym, wynik po godz95 i od tego po dwoch godz podwieczorek - jogurt z odrobina pl. owsianych plus kiwi i wynik 122, czy ten wyzszy wynik mogl byc wynikiem tego ze po obiedzie cukier rosl wolniej i troszke mi sie wyniki skumulowaly ? pomidorowa na rosolku byla i ze smietana troche wiec mogla byc troszke tlusta

Cześć Gosik :)

Aga ja wiem tylko tyle ile wyczytałam, że powtarzają krzywą cukrową po ok 6 tyg od porodu najczęściej i to chyba gin zleca... Co do tego cukru po jogurcie - jakoś wątpię, żeby po takim czasie jeszcze ta pomidorówka miała wpływ..

reklama
Hej dziewczyny.
Gosik witaj ;)
Ehh szkoda, że przy cukrzycy w 2 ciąży od razu sie pojawia cukrzyca. Boję się tego bo to moje pierwsze dzieciątko, a chciałabym jeszcze jedno. Mam problemy z szyjką i to też jest na "nie" dla 2 ciazy. Nie wiem co to będzie...

A ja mam problem. Wczoraj mierzyłam sobie cukier po śniadaniu (z nim mam największy problem) i wzięłam włożyłam pasek krople przyłożyłam i przytrzymałam do syg dźwiekowego i jeszcze dluzej jak licznik wybija od 6 do 1 i pojawił sie wynik 130 ponad. I juz zgłupiałam wzielam instrukcje Obslugi i tam jest napisane zeby trzymac krew do syg dźwiekowego. Powtórzyłam badanie przytrzymałam do syg dźwiekowego i było 97 I teraz mam watpliwości czy mierze dobrze i jak jest w koncu dobrze. Badałam z innego palca. Ehh wizyta u lekarza 19go dopiero :(

Do góry