reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cornelka Ty na zapas sie nie martw ;-)

Verna ja rowniez nie zauwazylam zeby dieta miala wplyw na ruchy Malej, szaleje czasem niezle :) zalezy od dziecka a u mnie dodatkowo od dnia, czasem jest bardziej spokojna a czasem to roznosi ja energia w brzuchu... i to samo w nocy, sa takie ze spi razem ze mna cala noc, i budzi sie dopiero jak ja chyba, a czasem jak sie w nocy obudze to potrafi z pol godz szalec i spac nie daje ;)

po buleczce maslanej 101 ;) upewniam sie po dwoch bo pilam tez kawke zboz. z mlekiem i 114 wiec i tak dobrze :)

reklama
Wydaje mi sie ze to jednak ten chleb z rana bo pomidora jem codziennie a tylko dzisiaj po tym nowym chlebie taki poziom. Wedlina odpada bo kupuje ta sama i dzis jeszcze zjadlam 1 kawalek chleba tego zytniego na kolacje i mialam 109.

Podpytam jeszcze gina o to, bo na prawdę zauważyłam różnicę w jego aktywności- niech posprawdza jeszcze raz dobrze Małego - to na pewno nie zaszkodzi...
Może czasowo się tak zbiegło z tą dietą i to tylko zbieg okoliczności, a Malutki rośnie i rozwija się dobrze, oby

Verna nie denerwuj się. Moja czasem też spokojniejsza. A teraz w 31 TYG te ruchy są inne.
Będzie wszystko dobrze.
Napewno nie dostają cukrów prostych i nie ma odrazu mega aktywności

Aga martwię się bo czasem mam wysoki cukier i dotego miałam trochę nerwów:-( jeszcze 2tyg i mam nadzieje ze trochę się uspokoję

Lucalew to moze i po chlebie ja dzis na śniadanie zjadłam pol kromki malutkiej i 106 ale glodna byłam nadal. Mi teraz pomidory nie smakują są strasznie nie dobre ogórek też ale jak mus to mus trzeba jesc;-).

Verna nie masz się czym martwic skoro sprawdzasz że serduszko to musi być wporzadku:-) jest mniej aktywne

Zaraz i ja wypije ineczke chociaż jedyna przyjemność nawet bez cukru da się znieść ja:-)

Verna moze to zbieg czasu z ta dieta ;) kazde dziecko chyba raz bardziej a raz mnie aktywne, ale rozumiem tez ze to moze niepokoic, masz racje zapytac lekarza nie zaszkodzi niech sprawdzi i wtedy bedziesz spokojniejsza

Cornelka ehh te nerwy chyba kazda czasem je ma z jakichs powodow, niestety nam to nie sluzy ale coz, czasem nie da sie tego uniknac...Trzymam kciuki w takim razie zeby cukry sie poprawily, bo i wtedy spokojniejsza bys byla.
mi pomidory jak narazie ciagle smakuja na szczescie wiec mam co dodac do kanapek,a dzis zjadlam i kanapke z salatka z makrela, kupna co prawda dlatego zastanawialam sie jak po niej z wynikiem bedzie, ale byl ok ;) wiec moge jesc cale szczescie bo tak to caly czas tylko wedlina lub jakis serek ostatnio, jakos brak mi pomyslow i weny chyba na cos innego

Dziewczyny ja zwariuje z ta moją cukrzycą. Na czczo 87 po pierwszym śniadaniu 86 po drugim serek wiejski z chlebem z masłem 84 a po obfitym obiedzie rosół z makaronem białym ziemniaki z udkiem kurczaka i surówka ledwo 100. Ahh mnie korci żeby schabowego zjeść.

Katagorka to smialo mozesz zjesc schabowego. Czemu boisz sie jesc mieso to nie weglowodany tylko glownie bialko i wiadomo tłuszcz. Wg mojej ksiazki w 150g usmazonego panierowanego schabowego masz 23,9 g weglowodanow co daje 2WW a na obiad WW srednio powinno byc 6WW, 100g ziemniakow to 18,3 g weglowodanow wiec ok 2 WW, no i surowka ok 100g moze byc od 1 do 2WW:-) Ja czasem jem bo specjalnie nie przepadam wiec wychodzi raz na miesiac. Dzis bedzie kalafior z sadzonym jajcem i ziemniaczki mniam

lucalew a z jakiej książki korzystasz? Mi po obiedzie dziś znów skoczyło do 132, nie mam siły do tego - spróbuję jeść może trochę mniej na obiad i kolację i zobaczę co będzie...

reklama
Ja też wcinam schabowego:-) ja dodaje do obiadu imbir on też oniza cukier zazwyczaj dodaje do mięsa nie zmienia smaku a skoro ma pomoc to czemu nie:-)

Do góry