reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziś miałam wizytę u diabetologa i w sumie to nic ciekawego się nie dowiedziałam nic nie powiedziała na temat skaczącego cukru kazała pozwiekszac po jednosce insuliny i tyle:-/

10marca mam usg juz nie mogę się doczekać boje się ze moze być coś nie tak:'(

reklama
Cornellka no niestety sa i tacy lekarze ja mam super i jestem z niej bardzo zadowolona. Poswieca kazdemu pacjetowi ile potrzebuje nawet i 1h jak trzeba, czesto jak jade na wizyte to wiem ze conajmniej z 1h bedzie opoznienie, Pani doktor przyjmuje oficjalnie do 18 a nieoficjalnie to do 20 jak jest otwarta przychodnia. Nie stresuj sie tylko tak jak Ci lekarz powiedzial dodawaj sobie insuliny do tych posilkow po ktorych masz wieksze wyniki poziomu cukru.

A u mnie dziś po obiedzie wyskoczyło 144:( Oszaleć można - sałatka sałata/ogórek/oliwki i pierś z kurczaka - z 7 małych kawałków, ale w panierce - myślicie, że to ta panierka tak zrobiła? Nie mam już siły do tego... Na kaszę już patrzeć nie mogę, po ziemniakach skacze też mocno...

A jeszcze mam pytanie do Was - czujecie często swoje dzieci? Ja od kiedy jestem na tej diecie to prawie go nie czuję:( Cieszę się, że mam dopplera, bo inaczej co 2gi dzień bym chyba na IP lądowała sprawdzać serduszko... Są momenty kiedy przez ponad dwa dni nic:/ Zapytam gina o to na najbliższej wizycie, bo schizuję się niemożliwie:/ A wcześniej jak jadłam normalnie to kopał tak, że cały brzuch mi potrafił chodzić... Może to normalne a mi odwala?;)

Ostatnia edycja:
Verna ja jeszcze nie czuje dziecka wiec sie nie wypowiem ale tez mam dopplera i podslu****e :-)
Jesli chodzi o jedzenie to nie sadze zeby panierka tak podnosila cukier. U mnie dzis na czczo 89 a na sniadanie 1 kawalek chleba zytniego z chuda wedlina i pol pomidora i przezylam szok bo po godzinie 158!!! gdzie jeszcze wzielam insuline i leki, do picia woda.
po 2 sniadaniu ten sam 1 kawalek chleba i uwaga wynik 1h 114!!! az zapisalam sobie w uwagach w dzienniczku ze o co chodzi.
Po obiedzie 2 sledzie świeże smażone plus troche ziemniakow i surówka i uwaga 84 po 1h. Nadmienie ze ten chleb zytni kupilam wczoraj pierwszy raz i 1 jego kawalek zjadlam na kolacje i mialam 1h 88 wiec nie kumam zupelnie. Domyslam sie jedynie ze on poprostu nie sluzy mi rano tak jak mleko po ktorym po sniadaniu mam wysoki cukier a juz po obiedzie czy kolacji w normie.

Lucalew ja też zauważyłam, że są produkty które np rano super znoszę, a po południu cukier po nich skacze ponad normę i na odwrót... Np wczoraj miałam ogromną ochotę na sałatkę z tuńczyka z kukurydzą, groszkiem, cebulą i ryżem i stwierdziłam, ze zaszaleję i wczoraj cukier po tym 125, a dziś zjadłam na śniadanie taką samą porcję a cukier 106... Ja się strasznie cieszę z tego dopplera - najlepsze urządzenie jakie może być dla mnie - spokój nieoceniony dzięki temu:p

Verna ja odkąd jestem na diecie to maleństwo tak kopie ze mi brzuch lata:p a tak poważnie to jest bardzo ruchliwe i daje porządnie znać o sobie. Oczywiście nie martw się tym ze u Ciebie takich ekscesów nie ma w poprzedniej ciąży była taka spokojna jakby jej tam nie bylo czasem kopniaka dostałam były doac delikatne i nie codziennie. Także zależy od charakterku:-).

A z ta sałatka to ja taka jem często zresztą kotlety panieruje bo maz zaczął się juz buntowac:p i cukry mam w normie moze coś jeszcze dodalas?

Dziś zjadłam obiadek mamusi a ona dość tłusto gotuje czyli ziemniaki z tłuszczem i ryba smażona na dużym tłuszczu plus surówka ze smietana odziwo cukier 96:-)

Lucalew a moze to przez pomidora? Ja mam wrażenie ze jak jem akurat z nim kanapkę to jest wysoki cukier bez niego owszem też wysoki bo każdy chleb mi podnosi ale dużo mniejszy niż z.

Cornellka trochę oliwy z oliwek... Nie wiem o co chodzi i od czego ten cukier tak wyskoczył. Co do ruchów to jakby Młodemu tak zostało i był taki spokojniutki po porodzie to byłoby cudnie;D

U mnie pomidor nie wpływa na cukier na szczęście, a takiego obiadku to zazdroszczę:D Mmm ziemniaka to mi brakuje bardzo już...:)

U mnie pomidor też właśnie podnosił i zrezygnowałam, diabetolog mówiła mi że trzeba uważać ma pomidory bo to tak na prawdę owoc a nie warzywo no i o tej porze roku nie nasze więc nie wiadomo co w nich siedzi :)

reklama
Verna w brzuchu była grzeczna a teraz to łobuziara wszędzie jej pelno:-D wiec chyba jest odwrotnie oby bo dwa łobuzy to za duzo;-)

mi ziemniaki są obojętne nie muszę ich jeść kładę sobie dość mało tylko po to aby zapchać zoladek:-)

Do góry