reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A no tak pow 90 masz na czczo. Dietetyczka powiedziała że moge zacząć od grahama. No i go jem. Smakuje mi nawet. Bo tak to przyznam jadłam białe pieczywo nie zwracając na nic uwagi.

Znalazłam na YouTube test urządzenia. I było pobranie krwi i robi do syg normalnie tak jak ja. Juz schizuje normalnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Gosik no to u Ciebie tylko ten wynik na czczo wyzszy, a jak teraz pomiary? a jak robilas badanie to nic slodkiego nie jadlas dzien przed na wieczor? bo po godz i dwoch to mialas ladne wyniki

Ehh dzis probowalam znow ta pomidorowa, hmm po godz 90 po dwoch 95 pozniej kromka chleba z pasztetem i nagle 137, przypadek ?
wydaje mi sie ze to jednak ta zupa, zbyt ciezka za dlugo sie trawi i wplywa na pozniejszy cukier... zdenerwowalam sie az, chyba ide sie przejsc to troche spale ten cukier bo az sie boje zeby nie rosl dalej... :-(

aga24073 mi diabetolog mówił ze jak zje sie cos tłustego to cukier po godz moze byc w normie, ale możemy sobie sprawdzić po 4-5 godz i wtedy bedzie wysoki. Ja dzien wczesniej zjadlam cos słodkiego, ale chyba ze 3 razy badalam na czczo i zawsze powyżej 90. W poniedziałek ide na krew to z ciekawosci tez zrobie. A cukry jak na razie w normie, raz mialam za wysoki,
Dziewczyny a ketony sprawdzacie?

no wlasnie ja wczesniej jadlam np rosol czy smazone rzeczy ale wiadomo w bardzo malej ilosci tluszczu,i to np tylko kotlet a reszta w miare mozliwosci bez zadnych tlustych dodatkow i warzywka i bylo ok, nie wplywalo mi wtedy na kolejne wyniki... ale najwidoczniej ta pomidorowka to juz przesada, wiecej nie rusze... na szczescie przeszlam sie i szybko spadlo bo teraz juz 72, jutro juz na spokojniej cos zjem na obiad

No to jak raz na razie tylko gorszy to wyniki w miare, tylko te na czczo szkoda ze powyzej, ja z cukrami na czczo problemu nie mam
co do ketonow to sprawdzam choc juz zaczne rzadziej chyba bo juz ostatnio mam ok i mi sie nie pojawiaja na poczatku ciezko mi bylo nad tym zapanowac, nie wiedzialam czego ile moge jesc i skutkowalo to wlasnie obecnoscia ketonow, ale teraz juz zapanowalam nad tym ;)

A jak badacie sobie ketony paskami do moczu to ten kolorek się zmienia? Czy zostaje identycznie taki jaki był? Bo ja mam taki problem ze ten kolor się jakby zmienia trochę w środku tego kwadracika ale nie umiem go porównać ani do 0 ilości ani do śladowych ilości tylko tak jakby w połowie i to 'piksele' pomieszane... Nie wiem czy ktoś zrozumie [emoji14] a ten kwadracik z cukrem niedrgnie nawet, kolor się nie zmienia ani w 1%

Jimena najlepiej zeby sie w ogole nie zmienialy :-)
bo to znaczy ze ani nie masz cukru aniketonow w moczu
co do cukru to musi byc naprawde wysoki zeby pojawil sie w moczu, ja mialam tak tylko raz jak cukier skoczyl mi na ponad 150 na samym poczatku diety i to przy nerwach...
a ketony pojawialy sie roznie zazwyczaj caly i sie zmienial, jak naprawde pojawia sie to kolor wydaje mi sie ze powinnas moc porownac do tych na opak. jesli masz watpliwosci to moze wcale nie masz tych ket. jak ja mialam to widzialam od razu ze kwadracik ciemnieje od moczu i ze robi sie rozowawy lub ciemniejszy, ale na poczatku tez czasem sama mialam watpliwosci jak oceniac wyniki ;)

No właśnie mi się kolor ogólnie nie zmienia tylko tak jakby kropeczki po środku robią się lekko ciemniejsze i nie wiem czy to zaliczać jako brak czy jako śladowe ilości :) zresztą chyba nie ma za bardzo co schizować przy takim wyniku [emoji14]

przy sladowych napewno nie ;) zanim jeszcze cukrzyce mialam to na zwyklym badaniu moczu kiedys zdarzylo mi sie miec sladowe ilosci ketonow w moczu i to chyba jest dopuszczalne nawet

ehh za to ja po kolacji 139... czyzby dalej od tego obiadu... nie wiem co jest, najgorsze ze zaczynam juz sie stresowac ze Malej zaszkodze i sama nie wiem czy to od tego tlustego czy co... reszte jem to co jadlam i wczesnej nie mialam takich wynikow, masakra jakas:-(
czyja troche za bardzo schizuje? :-(
takie dobre wyniki mialam to akurat trzy dni przed wizyta u diabetologa musze miec takie przeboje...

reklama
Gosik u mnie to samo przy chlebie zytnim, wieczoram ok a rano ponad norme. Jem razowy, czasem probuje z roznych miejsc kupowac i jesc i roznie z tym chlebem. Jam na razie sprawdzaja sie 3, 1 z piekarni razowy i 2 chleby ktore kupuje u siebie w biedronce. Chleb graham rano tez mi nie służy :-(

Do góry