reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
a ja to chyba sie tak spokojna zrobilam o swoje wyniki ze rano wstalam i zapomnialam zmierzyc cukier na czczo tylko od razu poszlam zrobic sniadanie:szok: po dwoch sniadaniach kolejno 98 i 88 :-)

Lucalew pomagasz pomagasz, dobrze ze jest ktos to moze doradzic i podzielic sie swoim doswiadczeniem

hmm cos bym zjadla dobrego ale sama nie wiem co... z czym by tu poszalec... ;-)

Hejka ja wrocilam od diabetologa. Oszzz ale sie nasiedziałam i naczekałam. Niby na godzinę mnie zapisała, a jednak chyba 3 osoby były przede mną. Ale ;) cukry mam w miare dobre. Tzn na czczo mam juz nie mierzyć codziennie tylko co jakis czas bo przez cały tydz nie przekroczyłam normy. Na śniadanie mam się mierzyć bo tu mam najgorzej. (Max 137 a tak 3 x w normie, reszta ponad 120). Po obiedzie i kolacji jest caly czas dobrze. Powiedziała ze moge wiecej jesc. No i po kolacji mam sobie też mierzyć co jakiś czas. Powiedziała, że mam się nie stresować bo jest dobrze. No i badania wątroby, nerek i tej średniej z glukozy wyszły dobrze. Następna wizyta 19.03 i od razu mam dietetyka i diabetologa.

No i bardzo dobrze, że się tu takie dobre osóbki udzielają. Lepiej się znosi te kolejne dni dzięki Wam. Że można poczytać co u Was się dzieje, co jecie itd ;)
a ja dzisiaj po śniadaniu 110 ;) udało się po 2 dniach skoków. Wstrętny cukier :))

Dieki dziewczyny, ciesze sie bardzo :-)
U mnie dzis na czczo 74, po 1 sniadaniu 86, po 2 nie mierzylam.

Diuska a nie chcesz dla samej siebie sprawdzac codziennie tego cukru na czczo? Powiem szczerze ze jestem bardzo zdziwiona ze Ci tak lekarka powiedziala, ze nie musisz codziennie mierzyc bo to sie zmienia a zeby kontrolowac ewentualne skoki to trzeba sprawdzac ten poziom cukru codziennie, szok
Zapomniala Wam jeszcze napisac ze blonnik tez spowalnia wchlanianie weglowodanow we krwi dlatego zaleca sie wlasnie jesc duzo warzyw :-)

Wiesz co ja nie wiem jak to ze mną jest. Bo i lekarz rodzinny i ginekolog stwierdzili że jest oki że to może być nietolerancja glukozy. Nie wiem co to znaczy. Może będę się kłuć i nie bede zapisywać wyniku. Nie wiem.

Dlatego gin powiedział żebym to skonsultować z diabetologiem. Niby miało być dobrze, a jednak nie jest dobrze. Tak więc została dieta i mierzenie. Zobaczymy co będzie dalej :)

reklama
Diuśka ja bym sobie sprawdzała te cukry na czczo mimo wszystko - wiem po sobie jak to może się zmieniać - u mnie co prawda na czczo źle nie jest, tylko po obiedzie i po kolacji gorzej, ale po 1szym tyg miałam praktycznie wszystkie wyniki w normie a diab i tak kazała pilnować i faktycznie coś ostatnio gorzej się zaczęło dziać w miarę rozwoju ciąży

Do góry