reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kurczę dziewczyny u mnie cukru wręcz idealne i jem więcej, głodna nie jestem a mam już 3kg na minusie a brzuch już widoczny, piersi wielkie i ciężkie jak nigdy więc to jest więcej niż te 3kg. Coś czuję że dostanę opiernicz na wizycie [emoji14] w poniedziałek mam wizytę u giną typ może się uspokoje jak zobaczę że wszystko z dzidzi ok

Cornellka, coraz bliżej do tej czekolady :D zazdroszczę :)

Diuska, powoli dojdziesz do tego co możesz jeść i będzie dobrze :) u mnie skakał cukier po dwóch kromkach ale już po jednej miałam idealny, plus dużo sałaty, no i ser mniej mi podnosił niż jakaś szynka czy kiełbasa, a teraz już mogę jeść dwie i cukier dobry. Więc musisz posprawdzac co będzie dla ciebie ok

Aga, podobno ketony w ciąży się mogą czasami pokazać nawet u zdrowej kobiety i to jest taki urok ciąży :)

reklama
A mnie strzelił cukier po jogurcie z truskawkami i owsianka na 116 jeszcze nigdy tyle nie miałam. Zaznaczam że cały czas leżę w łóżku słaba i z zawrotami głowy

Jimena to mnie troche pocieszylas, moze to jednak nie kwestia mojego jedzenia :)
Katagorka, moze wyzszy przez chorobe cukrem sie nie martw teraz, mi po takim zestawie tez zdarzaly sie wyzsze wyniki

Witaj
Musisz sie sama wyczuc. Wpadki sie zdarzaja ale wazne w tym by to nie byla regula.
Mi rano mąż poslodzil kawe cukrem do malej kromki wasy z maslem i wynik 118gdzie kawa brz cukru z mlekiem plus taka deseczka to max 98 zwykle.wkurzylam sie bo musialam sibie zrobic dwie godziny przerwy by zjesc cos co mnie nasyci.

Aga ja też mam tego dość palce bola nogi też czasem ciężko się wbic mam nadzieje ze za 8tyg moje maleństwo postanowi juz wyjść bo każdy następny dzień bedzie katorga:-/ mam ochotę na cala tabliczkę czekolady:-D jak urodzę to zjem:p

Duska narazie testujesz sobie co mozesz a czego nie potem bedzie lepiej:-) a tak na marginesie to chyba Twój suwaczek zle pokazuje;-)

Dobrze ze Zuzanka siły oddzyskala i w końcu się bawi a nie tylko leży szkoda ze jeść nie chce ale zażyczyła sobie naleśniki oby coś skubnela
Najwazniejsze zeby pila... i sie nie odwodnila.
Polecam czejolade 90%cacao raz na jakis czas jem kostke i nie podnosi cukru tylko ze dla niektorych jest nie do przelkniecia.mi smakuje :) zreszta teraz to nawet maslo orzechowe wydaje sie byc slodkie

Rano trochę podjadlam mufinki tak mi się w głowie kręciło niby cukier dobry ale mi go brakowało

Katagorka ale jest w normie nie ma się co martwic jja się zloszcze jak jest ponad 120:p

Jimena naszczescie:-D dobrze ze nie musiałam od początku ciąży być na diecie bo bym się załamała człowiek cale życie musi się odchudzać nawet w ciąży być na diecie skandal;-)

Elmoo pije dużo i zjadła w koncu:-) nie lubię takiej czekolady juz wole nic niż taka:p

No ewidentnie dziś szaleją mi cukry ale okropnie się czuję. Słabo kręci mi się w głowie. Nie wiem czy czasem anemia mi się nie pogłębia przez te infekcje generalnie przez ostatni miesiąc tylko tydzień zdrowa. Nie wiem już co robić.

Katagorka kurowac sie domowymi sposobami nie martwiac sie o cukry narazie, a jutro do lekarza. Nie ma co czekac wasze zdrowie najwazniejsze

Co do czekolady gorzkiej ja czasem jak widze ze mam nizszy cukier to pozwalam sobie na kostke, ale takiej 70 % kakao, na szczescie lubie wiec chociaz tyle dobrego z tej diety ;)

Katagorka kurowac sie domowymi sposobami nie martwiac sie o cukry narazie, a jutro do lekarza. Nie ma co czekac wasze zdrowie najwazniejsze

Co do czekolady gorzkiej ja czasem jak widze ze mam nizszy cukier to pozwalam sobie na kostke, ale takiej 70 % kakao, na szczescie lubie wiec chociaz tyle dobrego z tej diety ;)

Juz mi dużo lepiej katar mały kaszel.odpuszcza gorączka tez wiec chyba się udało. Bez leków.
Myślę że tylko anemia wieksza

reklama
Ja gorzkiej czekolady nie lubię. Zero przyjemności z jedzenia :) dzisiaj po śniadaniu 138 cukier. Zmieniłam wędlinę nie wiem czy to przez nią. Po 2 h spadł do 95.

Katagorka oby Ci już przechodziło! Trzymaj się!

Do góry