reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mon mnie ostatnio dobrze nabral zjadłam parówkę z ogórkiem na śniadanie zmierzylam cukier 190 o mało zawału nie dostałam mierze jeszcze raz bo maz cukier rozsypał i musiałam tam palucha wsadzić umylam ręce i jest 90 :-) taki psikus z rana:p

reklama
Katagorka zdrowka dla Ciebie i corci zycze. Ja niestety nie zauwazylam roznicy czy po jedzeniu sie ruszam czy nie. Wczoraj bylam po 2h spacerze w lesie i to nie po ścieżce tylko gory i doliny wiec wysilek byl porządny a cukier 100 wiec praktycznie nic nie zmalalo od sniadania.
Pizzy nie jadam, moze raz w roku wiec nie wiem jak cukry u mnie po niej. Po bananie niestety cukier byl ponad norme wiec wole kiwi albo jabłko. Obiadu tez nie dziele bo nie gotuje 2 daniowego, u mnie jest albo sama zupa albo tzw 2gie danie :-) Zupy mamy geste i tresciwe wiec nie zmiescilabym juz nic wiecej :-)
Katagorka mam nadzieje ze nie dostaniesz insuliny bo naprawde masz cukry super nawet teraz przy chorobie.
Jak sie mocno uprze z insulina to niech Ci powie po co skoro masz super cukry.

Lucalalew dziękuję. Zdrowie się przyda Bo dziś to jeszcze ból gardła Doszedł w pakiecie.
Będę jutro walczyć zobaczymy co uda mi się wskorac

Jimena zawsze tak jest na początku ze cukry szaleja. Kazda z nas musi probowac. Zaden lekarz nie da Ci gotowego i gwarancji ze u Ciebie zadziala. Sa wytyczne ktorych nalezy sie trzymac. Nie wiem jak u Ciebie to wyglada. Jakie masz ilosci WW w ciagu dnia wyznaczone na kazdy posilek, czy bierzesz insuline itd. Porozmawiaj ze swoim lekarzem. U mnie tez cukry czasem szaleja a jem np to samo, tak czasem jest. Glowa do gory :-)

Jimena jesli chodzi o chleb bialy to ja odradzam, mozesz miec dobry cukier a po 1,5h czy 2h moze Ci rosnac, tak mi tlumaczyla diabetolog. Czasem jak zjesz to ok ale sam bialy to nie jest dobry pomysl tak mysle to jednak proste węglowodany.
Ja mam w sumie 3 sprawdzone chleby, 1 z piekarni i 2 z biedronki, 1 ze slonecznikiem taki bez opakowania a drugi to taki krojony maly wieloziarnisty ze slonecznikiem.
Jimena sprobuj do kanapek zjesc surówki czy z kiszonej kapusty czy ze świeżych warzyw ale nie gotowce, albo tez ogorki kiszone tez obnizaja cukry zebys nie chodzila glodna. Ja Wam powiem, ze w ogole mie czuje zebym byla glodna, czasem wrecz musze sie zmusic zeby zjesc 2 kolacje przed snem.

Mi już ręce opadają, pomimo insuliny nocnej dziś cukier na czczo 113 :( To dopiero 4 noc, może jeszcze się nie unormowało. Czy któraś z was tak miała, no po insulinie cukier na czczo większy niż bez dziwne. Może sobie ją źle podaję, choć trzymam się zaleceń położnej, że podskórnie w udo. Ja wczoraj sobie pozwoliłam na przekąski, bo byłam cały dzień po za domem i po kaszy z mięskiem 130 niestety.

Marietta ja dzis mam 102:-/ ostatnio coraz czeskiej zdarza się ponad normę chyba juz niestarcza mi te 6jednostek:-/. Może za mało albo jeszcze organizm się nie przyzwyczaił.
U mnie przy kaszy i miesie cukry super. Jak nie przesadze z obiadem zawsze są dobre najgorsze to śniadanie nudno jeść ciągle parówki ....

A o której jecie dziewczyny ostatnią kolację? Ja boje się insuliny strasznie. Zaraz też wstaje i idę mierzyć cukier aż się boję

reklama
Do góry