reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Jedynie czasem mam wahania rano na czczo a tak to zawsze idealnie nisko

No to chyba nie cukrzyca? Jak ci wyszlo obciazenie po godzinie i dwoch i w ktorym tyg je robilas? Sorki ze tak wypytuje ale nie chce calej historii przerabiac forum.
Chociaz jak tu trafilam 5 lat temu to wszystko od poczatku przelecialam bo bylam przerazona i dwa kilo schudlam zanim pojelam o co w tym wszystkim chodzi :)

No to chyba nie cukrzyca? Jak ci wyszlo obciazenie po godzinie i dwoch i w ktorym tyg je robilas? Sorki ze tak wypytuje ale nie chce calej historii przerabiac forum.
Chociaz jak tu trafilam 5 lat temu to wszystko od poczatku przelecialam bo bylam przerazona i dwa kilo schudlam zanim pojelam o co w tym wszystkim chodzi :)

Na czczo było chyba 4.6 po godzinie 10.3 mmol a po dwóch 9.6mmol jak dobrze pamiętam. Tyle że ja wcale nic nie ograniczyła Jedzenia Przed Krzywa. Miałam ja we wtorek rano. A w niedziele.były gofry. Bitą śmietaną Paczki pizza. W pon smażonego dużo na śniadanie kiełbaski na obiad schabowy dwa pączki z lukrem. Normalna kolacja. I przed snem miska owoców dużo jabłek. Nie wiem czy dieta Dzień Przed ma wpływ ale Czytałam ze powinno się Utrzymać min 12 godz przerwę. Nie wiem niech robią co chcą byle było dobrze. Ja schudłam 2.5 kg i od miesiąca waga nie rośnie ani grama.

Katahorka ty to jesteś przez pomyłkę na cukrzycowej. A insulinę dostaje sie przy wysokich cukrach a nie ledwo 90.

Verna - zwykle ze sklepu. Tylko ma być maslo a nie krem orzechowy.

Jimena a jaka przerwę mualas między rosolem a drugim? Ile makaronu?

Owoce jem wszystkie. Po cytrusach najlepsze wyniki mam. I tak jak cornelka - przeważnie jak zaszaleje to cukier mi wybija. No i po nabiale niestety.

Elmoo skąd ja to znam;) Też prześledziłam forum (co prawda nie aż tak dokładnie;) A z wagi zleciałam 3kg i teraz stoi w miejscu;)

Katagorka bardzo podobny wynik do mojego miałaś... poza tym cukrem na czczo,bo u mnie było 66 czyli 3,67

Jimena a Ty na insulinie jesteś? Co do chleba - po zwykłym mi tak nie skacze jak po ciemnym:/ Do ciemnego coś dodają przeważnie - nie wiem czy nie karmelem barwią... i może dlatego...

Nie wytrzymałam zjadłam banana - zielonego - po godzinie cukier 107;)

Ostatnia edycja:
Po miedzy zupa a drugim powinno być 30min przerwy. Mi po zupach nie skacze nawet ze smietana i zwykłym makaronem. Chleb ciemny często jest z karmelem pomoc gdzie więcej ziaren i płatków owsianych itp to lepszy ale mi żaden nie odpowiada

reklama
Ja tez nie robię przerwy, zresztą u mnie to tak jakby jedno danie, bo na drugie już sobie nie dokładam nic tylko mięsko samo, bo pewnie bym miała cukier z kosmosu. Dzisiaj na szczęście po obiedzie w porządku.
A co do chleba, to najlepiej w markecie nie kupować, bo tam faktycznie barwią karmelem, dodają słodu, melasy i Bóg wie co jeszcze. Najlepsza jest sprawdzona piekarnia. Ja kupuje chleb z sama maka, woda i zakwasem, no ale mi niestety nawet i taki dość mocno cukier podnosi... Może spróbować z białym? hmm

Do góry