kilolek - czy winoroślinka przesłała ci liste wymienników? ja Jej wcześniej wysyłałam i ona na pewno jest sprawdzona. jeśłi jej nie masz, to daj znać, prześlę Ci.
Trzymaj się z dala od polki dla diabetyków - w tych produktach zamiast cukru są różnego rodzaju słodziki, a one sa zakazane dla kobiet w ciąży, nieciężarnym też ni epolecam, bo to sama chemia
fruktozę, ciasteczka i dżemik wyrzuć. Jedz pożywienie nieprzetworzone.
i wlaściwie czemu kupiłąś fruktoze, skoro piszesz, że po owocach Ci skacze cukier - przecież owoce włąśnie zawieraja fruktozę
obstawiam, że szkodzi Ci
chleb - ja pozjedzeniu 2 kromek staropolskiego (ciemny żytni) mam 145, a po 3 kromkach mestemaicher (taki żytni z paczki) mam 105. po czekoladzie mam niższy cukier niż po złym pieczywie..
pulka - czy Ty nie chodzisz głodna?? masz ketony?
Byłam dziś u diabetolog. Oczywiście wyszło znów moje ciążowe roztargnienie, bo po kłótni w rejestracji o kartę okazało się, że jednak dziś wcale nie jest 24.08 jak sądziłąm, a ja byłam zapisana na wczoraj, tylko się pomyliłam
W każdym razie - dostalam cenną wskazówkę - jeśli chcę zgrzeszyć, to najlepiej przy okazji głównego posiłku, i wtedy mam sobie wstrzyknąć dwie jednostki insulinki więcej niż normalnie
obiad ze snickersem na deser - cukier 103. BEZCENNE!