reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja miałam augmentin. Aniołek myślę, że lekarz jak wiedział, że karmisz to dostosował odpowiedni lek.
Zdrowiejcie babeczki!!!

Cześć dziewczyny. Jak tam znosicie upały? Ja czekam do lipca bo jedziemy wtedy na wakacje. Muszę się pochwalić że mamy już dwa zęby. Dziś wyszedł drugi, to chyba prezent dla Asi na skończone dziś 7 miesięcy:-)

Hejka :-) Ja padam na ryjek. Mała jest grzeczna i śpi pięknie, ale i tak jest zmęczenie :p. Z upału to mi laptop się spalił :'(. Już powoli dochodzę do siebie po porodzie i nawet zaczynam się dużo ruszać :-D. Jeszcze nie jest do końca tak jak powinno, ale nie jest źle ;-).

A ja już doczekać sie nie mogę końca... Coraz częściej zapominam mierzyć cukry, bo ciągle coś wypada. I ciągle zapominam jeść regularnie, co sie potem ka wynikach odbija...jak jem regularnie, moge wszystko jeść i mam max ze 125, a jak zapomnę, to dziś nawet po kruchym pieczywie z wedlinka i sałata miałam prawie 130... Dodatkowo sie rozlozylam, mam chore zatoki i gardło , ten syropek dla ciężarnych to sam cukier i już mam dość...

Hej dziewczyny,Jestem w 7 miesiącu ciązy,termin mam na wrzesien.Pare dni temu robiłam badania glukozą,moje wyniki wyszly nastepujaco:pierwszy-78,drugi-109,a trzeci-152.Bylam u swojego gina i pani doktor stwierdzila ze jeszcze trzy miesiace temu mialabym cukrzyce ciążową,ale wlasnie nie dawno zmienily sie normy i ze nie ma sie czym martwic ze u mnie jest w porządku...ja jednak troche sie zmartwilam tym wynikiem bo w necie wszedzie jest info ze nie mozna przekroczyc 140,nic nie znalazlam o zmianach norm.Prosze moze wy cos wiecie na ten temat..

Poola tez slyszalam o zmianie norm. Dla wlasnego komfortu jedz zdrowo. Zobacz sobie co i jak sie spożywa na diecie cukrzycy ciezarnej i wprowadz drobne modyfikacje, bo jak nie musisz sie katowac restrykcyjnie to nie stosuj diety. Ale male zdrowe zmiany zawsze wyjda Wam na dobre ;-).

reklama
Witamy się i my :)
U nas upały się skończyły i mimo, że minął jeden dzień to trochę za nimi tęsknię :) Dziś cały dzień padało i było nie przyjemnie.
Aniołek gratulacje z powodu kolejnego zęba :) Dominice właśnie wbiły się 2 górne jedynki. Znosi to tak dobrze, że zauważyłam je przez przypadek. Więc już mamy 6 zębów no i zaczęło się zgrzytanie brrr... nie cierpię jak tak robi.
Iza super, że Mała grzeczniutka, byle jej nie przeszło ;) Organizm się przyzwyczai do nowej sytuacji i zmęczenie wkrótce minie :)M
Małgorzatka zdrowiej! już nie długo - dasz radę :)
Poola nic nie słyszałam o zmianie norm. Na Twoim miejscu jednak bym uważała i jeżeli masz taką możliwość to kontroluj cukier. Bywało tak, że niektóre dziewczyny miały na badaniu cukier troszkę przekroczony, a potem wyniki były wysokie. Nie chcę być złym prorokiem ale ja bym tego nie bagatelizowała. Trzymaj się!

Do góry