reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Iza, o kurcze, czytam co tam u Ciebie i strasznie wspolczuje, nie masz lekko...
Co do tesciowej i hasla: per gruba - padlam! Ale temat tesciowych i rodzin to czesto temat rzeka..... Chyba by trzeba caly wątej zalozyc :rolleyes:

A co do zdrowia, chwile zalamania sa trudne, nie dziwie sie ze juz masz dosyc... A idziesz do tego gina jednak? Udalo sie przekonac meza? Pisz jak tam i trzymaj sie!!!

Ps, ach te wstretne Playstation !!! Ja mam to samo z tą grą, mam wrazenie ze jest wazniejsza od dziecka i czasem mam ochote wywalic to czarne pudlo za okno, eh! :banghead:

reklama
Też już sobie nieco oblookałam, już dziś całkiem odstawiłam słodkie, jem mniejsze porcje i częściej, ale po szpitalu jak już będę wiedziała konkretnie na czym stoję to będziemy dyskutować :happy:

Dzięki za miłe przyjęcie :*

Nanncy dlatego Ci jeszcze nie odpisalam, bo bylyby to same smutki i lamenty :(.
Final byl taki, ze maz zrobil obiad i zostal w domu. Nie pojechalismy, bo przestalam plamic. Na wczesniejszej wizycie mialam cytologie i po niej plamilam i teraz tez tak bylo. Jak pytalam tego zaznajomego lekarza to mowil mi, zebym sie nie martwila i nie panikowala, bo to nic groznego.

Skodzia daj znac co Ci powiedzieli i jak sobie radzisz :)

Skodzia, witamy!!!

Iza, no tak, po cytologii moze byc plamienie. Mnie tez czeka to badanie teraz. Musze pmietac ze cos takiego moze wystapic.

A ja dzis bylam na wizycie u diabetolog. Nic ciekawego w sumie. Pozaznaczala mi za wysokie wyniki ale zostajemy przy diecie. Zostalam poinformowana ze stres potrafi bardzo podniesc cukier i mydlo do rak moze miec wplyw na wynik. Najlepiej uzywac mydla szarego przed pomiarem. Palce wg niej nie maja znaczenia (hmmm....). Kazala zmierzyc raz i tyle, nie analizowac zabardzo i nie szukac bledu. Chyba ze wyjdzie duzo za wysoki jak to moje 248 po kiwi :p

Ostatnia edycja:
Iza trzymaj się i nie daj im się!. Mądrzy są tylko Ci co nie muszą przez to przechodzić...
Aniołek ja mam zamrożony i czeka na gorsze czasy :) Moja nie chciała smoczka z canpolu, wiec cały czas lecimy na lovi, butelka nie robi jej różnicy mamy lovi i avent, wcześniej tommee tippee.
Marysia zdarzyło się jej przewracać jednego dnia kilkanaście razy fikała z brzucha na plecki. Jednak teraz jakby zapomniała, że się da i dziś aż krzyczała jak tak leżała :) "głową w dół" hmm... nie próbowałam ;)
Skodzia witaj! Pewnie, że przygarniemy :)

Aga nie miałam jeszcze czasu zgłębić tematu, A Ty zawsze zgłębiasz temat:-) tak zaczęłam rozważać to zamrażanie. a to normalnie odciągasz do pojemniczków czy woreczków i do zamrażary? a później jak będzie potrzeba to rozmrażanie...to nie straci właściwości mleko, lepiej takie mrożone mamy niż modyfikowane? jak to jest? a Ty karmisz Ikusie jeszcze piersią?

Ostatnia edycja:
Aniołek dokładnie tak odciągam hop do wora i do mrożenia. Potem jak chcesz użyć porcji to najlepiej rozmrażać powoli w lodówce. A co do wartości odżywczych to nie uważam by jakoś to mleko było stratne i na pewno jest lepsze niż mm :) Zwróć uwagę, że dietetycy czy kucharze mówią, że zimą lepiej korzystać z mrożonych warzyw czy owoców niż tych dostepnych w sklepach. Dlaczego? Ponieważ one są zbierane "za młodu" i głeboko mrożone co zachowuje ich wartości odżywcze :) Więc podsumowując ja polecam. Jeżeli chodzi o karmienie to nadal odciągam i karmię mlekiem cycowym, do tego jedno mm na noc, a od poniedziałku wprowadziłam warzywny obiadek - jako samodzielne danie. Co dzień na zmianę marchew, ziemniak i dynia. Z czego dynia jest bezapelacyjną królową :)

Dziewczyny czy jest to mozliwe, ze w wyniku przeziebienia mam wyzszy cukier? Jestem chora od piatku i od piatku mam tak wysokie cukry, ze szok! Dzisiaj zjadlam sniadanie, ktore zawsze jadalam i cukry byly ponizej 120 a mnie wyszlo ponad 140 dzisiaj. Mam teraz wyniki po 130,140,150 nawet. I to dzien w dzien. Strasznie sie martwie i boje sie, ze lekarz mi przepisze insuline. Mam teraz ponad 90 na czczo od tych kilku dni, gdzie wczesniej nie musialam sie o to martwic.

A czy moze to byc spowodowane tym, ze obudzilam sie po 9 a sniadanie zjadlam ok 10? Czy godziny posilkow maja wplyw na wyniki pomiarow glukometrem?

Ostatnia edycja:
Przeziębienie jak najbardziej może wpływać na wyniki. A godziny posiłków też chyba mają wpływ. Ważne żebyśmy zjadły w miarę regularnie. Ja jak wstawalam później niż zwykle to też mi jakieś dziwy wychodziły.

reklama
Aniolek dziekuje za informacje! To moze dlatego, bo same widzialyscie wczesniej, ze nie mialam problemu a teraz doslownie nic nie moge zjesc nawet kromeczki, bo od razu mi wychodzi Bog wie co! Jestem zalamana i przerazona i strasznie martwie sie o moja coreczke. Wiem, ze przesadzam, ale nie chce jej robic krzywdy. Wolalabym juz lezec w szpitalu i dostawac insuline 24h niz, zeby cos sie jej stalo :(.

Do góry