reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Tigi, no wlasnie nie pamietam co mi powiedziala a nastepna wizyta dopiero po weekendzie, do tego czasu chyba uschne :p jeszcze miewam anemie i zelazo ktore jem zle sie wchlania z herbata ... Na wode juz nie moge patrzec. Chyba po prostu wytestuje...

reklama
Cześć!
Myślę, że i ja powinnam dołączyć do Waszego grona.
Jestem już niestety na insulinie to moja 3 ciąża z cukrzycą i insuliną..
Teraz biorę 2j do śniadania, 1j do obiadu i 5j długo działającej, bo wciąż nie mogę wyrównać porannych cukrów:no:
Jak udało się z ketonami to cukry na czczo mnie przerażają, poza tym w miarę ok jest.
Martwię się o swojego dzidziusia mam nadzieje, że będzie z nim wszystko dobrze.
Wkurzam się na lekarza bo według mnie nie potrzebnie wcisnął mi insulinę na dzień.:angry:
No nic obym sie wyrównała i jakoś to pójdzie.
Co do Waszych rozważań nt. soków to owszem mozna wypić ale taki wyciśnięty wyciskarką nie sokowirówką i to raz na tydzień nie więcej. Nie wolno pić nam jakiś tarczynów czy innych takich bo to podnosi cukier natychmiast i bardzo wysoko.
Jedna z Was pisała o Coca coli zero !!!! Kobieto!!!! tam nie ma cukru tam jest trucizna- trucizna dla Ciebie ale zwłaszcza dla Twojego dziecka - Aspartam , to już lepiej byś zrobiła wypijając pół szklanki Coca coli zwykłej!!! Radzę poczytać o aspartamie i się zastanowić.
Aspartam jest też w słodzikach i gumach do żucia -nie wolno nam ich zjadać w czasie ciąży!!!! PO okresie ciąży też nie polecam bo aspartam powoduje raka.
To tyle na dzisiaj
pozdrawiam!

no ostatnie były 102,104, więc musiałam z 2 j, podnieść na 5 a tu dzisiaj wyszło znowu 98 i modle sie zeby jutro było w normie bo inaczej znow bede musiala podniesc insuline :-(

Aha...bo ja myslalam ze rano mialas niskie a nie wysokie jak piszesz o ketonach.

Co do coli, tez mysle ze kiepski pomysl, zwlaszcza ta zero. Duzo sie slyszy ze to co niby takie light to wlasnie gorsze swinstwo....

Ostatnia edycja:
Aha...bo ja myslalam ze rano mialas niskie a nie wysokie jak piszesz o ketonach.

Co do coli, tez mysle ze kiepski pomysl, zwlaszcza ta zero. Duzo sie slyszy ze to co niby takie light to wlasnie gorsze swinstwo....
Dokładnie już lepiej wypić tego tarczyna ...
A ketony miałam głodowe a cukier na czczo wysoki - masakra ale na razie ketony ok jeszcze cukier wyrównać musze

Nanncy, dopytaj się może lekarza bo np mi absolutnie nie było wolno pić soków. tylko woda i herbata (może być smakowa, byle bez cukru).

A dlaczego nie moglas pic sokow? Mialas wysoki cukier czy od razu lekarz tak zalecil na pierwszej wizycie? Mnie w Poradni powiedzieli, zeby pila soki z woda do posilku zamiast owoca. Z tym, ze ja mam niskie cukry, a kazdy organizm jest inny. Mnie wychodza wysokie po fast food czy czyms naprawde slodkim.

Asia_l mnie w poradni w szpitalu powiedzieli, ze moge pic soki i mowili, ze w proporcjach 100ml soku na 100ml wody. Sok ma byc 100% a nie np. nektar. Pity do posilku np. do sniadania, ale wtedy nie jesz owoca do tego wlasnie dania. O gumie i coli zero mowili, ze nie zalecaja i ze produkty dla osob z cukrzyca nie sa zalecane dla osob z cukrzyca ciazowa, gdyz nie sa to te same przypadlosci. Natomiast kategorycznie zabronili slodzenia herbaty czy uzywania cukru.

Ostatnia edycja:
Nadulina mam nadzieje, ze u mnie tez wroci wszystko do normy. Szczerze to bardzo na to licze :). A dzidzi ile wazylo po urodzeniu? CC czy SN?

Dopadlo mnie przeziebienie i zapalenie gardla. Jak sobie z tym radzilyscie majac cukrzyce ciazowa? Bo ani herbatki z miodem nie mozna, ani z syropem malinowym. Mleka z czosnkiem tez nie za bardzo, bo sa ograniczenia co do ilosci mleka, itd. :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry