reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziewczyny hej hej, troche mnie nie bylo bo mialam sporo problemow... Teraz chwilowo przebywam u rodzicow i mam jeszcze gorszy dostep do netu niz wczesniej, choc jakis tam jest....ale napewno bede rzadziej....

Mam pytanko, co pic przy naszej cukrzycy? Niby smieszne a jednak kurcze ile mozna pic wody mineralnej i slabej herbatki.....

Iza marta, kurcze, tak na szybko doczytalam ze ketony Ci sie zdarzaja :/ A rano cukier masz w normie?

Ostatnia edycja:
Nanncy mozesz wypic 100ml soku rozcienczonego 100ml wody np. sok jablkowy. Przepraszam, ze jeszcze nie odpisalam, ale tez mam jakis ciezki okres :(. Widze, ze u Ciebie zamiast lepiej to gorzej :(.

Iza marta, no u mnie tak roznie ale teraz juz raczej lepiej, ostatnie 2tyg mialam fatalne a teraz staram sie z tego wybrnac poprostu, ogarnac wszystko. Zmiana otoczenia na dom rodzicow dobrze mi zrobila :) Mam nadzieje ze i u Ciebie minie ciezki czas. Jak bedziesz miala ochote, zawsze mozesz skrobnac, takie wyrzucenie z siebie bardzo pomaga.

Ten sok jablkowy to taki samemu robiony ma byc? Przepraszam za tak prymitywne nieraz pytania ale jestem jakas skolowana i do tego brak netu w dzisiejszych czasach to totalny brak zrodla wiedzy dla mnie.

Ostatnia edycja:
Ja kupilam sobie te male soki z tarczyna i je pije. Mam je na trzy porcje. Pilam pomaranczowy z woda do sniadania i cukier mialam ok. Teraz czas na jablko ;). A u rodzicow mieszkasz z mezem czy sama? Pewnie rodzice wiecej Ci pomagaja. Szkoda, ze tak wyszlo i ze musisz przez takie jaja przechodzic bedac juz w sumie blisko rozwiazania.

Iza marta, oooooo to ja jutro wyprobuje ten tarczyn, wiem ktore to :) U rodzicow jestem teraz sama, bez meza, ale mieszkanie zostalo nasze, tzn moge do niego wrocic a babcia sie wyprowadzila. Ze wzgledu jednak na potrzebe pomocy maz wozil mnie na cale dnie do rodzicow jak byl w pracy. Na noc wracalam. Teraz spie tu kilka dni bo jak na zlosc sasiedzi robia remont, pelno kurzu, pylu, smrod farby w calym bloku, a ja mam niby jakas astme, noi ogolnie nieciekawie bylo... W tym czasie maz tez pousuwa z naszego mieszkania wszelkie astmowe przeszkody. Po weekendzie chyba wracam :) Ale fakt, u rodzicow podjadlam wiecej i odpoczelam nieco ....

Nanncy, dopytaj się może lekarza bo np mi absolutnie nie było wolno pić soków. tylko woda i herbata (może być smakowa, byle bez cukru).

reklama
Wronka ogromne gratulacje, niech synek obdarza Cie każdego dnia mnóstwem radości a Tobie szybkiej rekonwalescencji.
Nanncy ją pilam tylko wodę i herbatę za to slodzona brązowym cukrem, czasami pozwalalam sobie na taki sok chyba dary natury malinowo jabłkowy ale traktowalam go jako osobny posilek np. Na podwieczorek

Do góry