reklama
Aniołek, jeżeli nie widzisz, żeby Małej coś dolegało, ból brzuszka, czy, że się męczyprzy kupce, to nic się nie dzieje. Mania czasem nie robi 4 dni z rzędu, ale widzę, że nic jej nie dolega, więc nie ingeruję. Dzieci karmione piersią mogą przez kilka dni z rzędu nie robić kupki.
Co do spania, to dziecko mi się naprawiło i znów przesypia całe noce- jak zaśnie przed 22, tak budzi się 6-7 na jedzonko dopiero Ile Asia ma?
Iza- ja rodziłam siłami natury, co prawda przedwcześnie, ale rozmawiałam z lekarzami i mówili, że sama cukrzyca nie jest wskazaniem do cc. strach przed kłuciem, przed insuliną - każda z nas to miała i da się przeżyć. Strach o maluszka też jest normalny- gdyby nie dziewczyny tutaj i ogromne wsparcie, jakie od nich dostałam byłoby mi o wiele ciężej! pisz, jak masz pytania, jak będziemy mogły, to pomożemy!
Co do spania, to dziecko mi się naprawiło i znów przesypia całe noce- jak zaśnie przed 22, tak budzi się 6-7 na jedzonko dopiero Ile Asia ma?
Iza- ja rodziłam siłami natury, co prawda przedwcześnie, ale rozmawiałam z lekarzami i mówili, że sama cukrzyca nie jest wskazaniem do cc. strach przed kłuciem, przed insuliną - każda z nas to miała i da się przeżyć. Strach o maluszka też jest normalny- gdyby nie dziewczyny tutaj i ogromne wsparcie, jakie od nich dostałam byłoby mi o wiele ciężej! pisz, jak masz pytania, jak będziemy mogły, to pomożemy!
Wronka001 chcialabym na Kopernika, poniewaz u mnie w rodzinie sa czesto powiklania przy porodach a tam maja dobra opieke dla matki, bo z dziecmi u mnie nie bylo problemow.
Gusiak88 bardzo Wam dziekuje!!!! Nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy! Juz sie lepiej czuje jak z Wami pisze bo wiem, ze nie jestem jedyna osoba, ktora to spotkalo. Strasznie mi zalezy na rodzeniu silami natury a w rodzinie meza zamiast mnie pocieszyc to tylko mowia, ze bedzie cesarka.
Gusiak88 bardzo Wam dziekuje!!!! Nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy! Juz sie lepiej czuje jak z Wami pisze bo wiem, ze nie jestem jedyna osoba, ktora to spotkalo. Strasznie mi zalezy na rodzeniu silami natury a w rodzinie meza zamiast mnie pocieszyc to tylko mowia, ze bedzie cesarka.
Iza, moja ciąża była z komplikacjami zaczęło sie od cukrzycy, później zagrażający poród przedwczesny, małowodzie (co dziwne, bo przy cukrzycy czesto występuje wielowodzie), ostatnie dwa miesiące leżałam w szpitalach, urodziłam w 35/36 tygodniu. Cukrzyca załamała mnie strasznie, były płacze, histeria, panika, w końcu oswojenie się z tym wszystkim. W ostatnich tygodniach byłam na insulinie, dużych dawkach. Marysia po porodzie dostała 10 pkt, była zdorwiutka (i nadal jest , choć malutka Także głowa do góry! Cukrzycę da się przeżyć,a cukrzycowe mamy mają dodatkową motywację - zdrowie dzieciątek
reklama
Gusiak88 ja sie az dzisiaj poryczalam a nie jestem typem osoby, ktora placze czesto. Wszystko przez to, ze martwie sie wlasnie o zdrowie mojej coreczki. Lekarz mi powiedzial, ze ta cukrzyca dla mnie nie ma zadnego wplywu i ze mnie nic nie jest tylko krzywda dzieje sie dziecku. A jak przyszlam do domu tak strasznie sie zle poczulam. Caly czas robilo mi sie slabo i cala sie trzeslam, ale maz mi zrobil kanapke dal mandarynke i od razu zrobilo mi sie lepiej. Motywacja to tak jak mowisz zdrowie dzieciatek a mnie jeszcze ginekolog na pocieszenie mowil, ze laseczka ze mnie bedzie od takiej zdrowej dietki .