reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

iza-marta - ja bym Ci radziła tak: trzymaj się diety i spokojnie czekaj na wizytę. jeśli masz cukrzycę, to tylko trzymanie diety zapewni Twojemu maleństwu bezpieczny rozwój.

reklama
Tigi dziekuje za odpowiedz! Wlasnie dzisiaj mam pierwszy dzien diety i caly czas jestem glodna az mnie brzuch z glodu boli i mi slabo. Jestem w trzecim trymetrze a mam diete 1800kcal czy tyle powinnam miec? Wlasnie musialam sie polozyc, bo az nie jestem w stanie stac tak dziwnie sie czuje. Nie wiem dlaczego. A jem caly czas to co mam w tej diecie. Martwie sie, bo pisza, zeby nie byc glodnym. A co jak jestem dalej glodna po jedzeniu?

iza-marta ja tez radze ci trzymac diete ja sobie tak bimbałam bo akurat byl okres swiateczny i przez to w 31 tygodniu ciazy dziecko było już ponad norme duże, wnioskuje ze idziesz do diabetologa na Kopernika w Krakowie?

ja na poczatku też głodna byłam ale uwierz ze jak sie je co dwie godziny to organizm szybko sie przyzwyczaja i później to aż jeśc ci sie nie bedzie chciało(przynajmniej ja tak mam ze z 7 posiłkow już jem 6 i to z trudem bo czuje sie cały czas pełna)

Ostatnia edycja:
ja też tam chodze,szkoda że nie idziemy w ten sam dzień bo ja mam ostatnią wizyte 4 marca...nie ma sensu żebyś kupowała glukometr bo tam dostaniesz wszystko co potrzeba,panie pielegniarki wytłumaczą ci wszystko :) tylko radze ci z własnego doświadczenia weź sobie dużo jedzonka bo możesz spedzić tam nawet pół dnia.

Wronka001 dziekuje za informacje od razu mi lepiej :) a dlugo tam chodzisz? Boje sie klocia w palec i boje sie, ze bede musiala brac insuline. Boje sie tez, ze sobie nie poradze. U mnie w rodzinie jest wiele przypadkow cc z zagrozeniem zycia i chcialabym tego uniknac a teraz chyba cc to jedyna opcja :(.

teraz bedzie to moja trzecia wizyta, w sumie to dlugo czekałam na termin,pierwsza wizyte miałam w 31 tygodniu ciąży..nie masz co się bać klucia na poczatku faktycznie boli ale poźniej to już odruchowo robisz :) z tym cc to wcale tak nie jest ze odrazu robią je kobiecie z cukrzyca,ja teraz mam wskazania do cc ale nie przez cukrzyce tylko przez to ze pierwszy poród zakończył sie cieciem.a tobie dużo zostało do porodu?

Hej dziewczyny. Najazd Rodziny męża i chrzciny przezyte:sly: Asia była bardzo grzeczna, dopiero pod koniec mszy się zaczęła denerwować ale chyba tylko dlatego że było jej za ciepło. Później już na obiedzie była spokojniutka:) jutro czeka nas kolejne szczepienie i jestem ciekawa ile Asia będzie ważyć. Dziewczyny Asia zaczęła mi robić kupkę co drugi dzień... miała może któras tak?

Marysia co do spania to Asia też ma tak 3-4 drzemki z czego jedna na spacerze dłuższa. A w nocy to tak z 3-4 razy się budzi. Co do wody to znam to, ale trochę później robiliśmy tak Młodemu:)

Też zaczęłabym już stosować dietę. A co do głodu to chyba każda z nas na początku tak miała. Organizm musi się przyzwyczaić do nowego żywienia;)

Ostatnia edycja:
Jestem w 27tc dopiero, wiec troszke mnie czeka. Przeraza mnie to, ze kluc sie trzeba po jakies 6 razy dziennie. Pewnie mozna przywyknac jak do wszystkiego. A tez bylas w takim szoku i taka wystraszona na poczatku?

reklama
ANIOŁEK mój Filip tak miał ze na początku robił codziennie po jednej kupie a jak miał dwa miesiące to własnie zaczął nam sie problem z kupami bo robił co 3-4dni i to z wielkim trudem (tyle że on od małego był na butli nie wiem jak jest z twoją niunia)i musieliśmy przejśc na takie nie dobre i śmierdzące mleko bebilon comfort

Do góry