reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A wywiad czytałam, nawet zastanawiałam się nad ta książką. Ale muszę się gdzieś wybrać i rzucić okiem czy warto.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Kochane po dłuuugiej przerwie :-)
Ależ ja się stęskniłam za Wami :tak:
Ostatnio nie miałam czasu żeby z Wami popisać. Mam nadzieje, że teraz to się zmieni :tak:
Marcyś zaczął właśnie 16 tydzień i chyba idą zęby bo łapki ciągle w buzi, ślini się okropnie, a na dodatek chyba przechodzi skok rozwojowy. Jednym słowem, wybuchowa mieszanka :-) Teraz waży 6.5 kg.
Ciekawa jestem ile przybierze do Wielkanocy i kto takiego klocka utrzyma całe chrzciny?
Pingwinek dla Małego rozmiar 68 jest już tylko tylko. Ostatnio założyłam mu body w rozmiarze 3-6 miesięcy i okazało się akuratne :-) Strasznie się wyciągnął ostatnio.
Co do rozszerzania diety, to doktor kazał dopiero w 5-6 miesiącu podawać inne pokarmy niż mleko. Póki co czekamy.

Aga super macie córcię :biggrin2: Słodkości!

Marcel też miał podobną sesję. Fajna pamiątka.
Oto On w wieku 4 tygodni :biggrin2: Siedzi w donicy :happy2: Był taki malutki. Marcelek - Kopia.jpg

Załączniki

• Marcelek - Kopia.jpg
    Marcelek - Kopia.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 39
Marysia jak słodziutko sobie śpi u nas się tak nie dało Ikula jest tak czuła, że wystarczy ją lekko dotknąć i od razu oczy jak 5 złoty. Najlepiej to na paluszkach :)
Dzisiaj ją ważyliśmy i ma 6200 więc już się ją czuje ale dobrze niech rosną nam dzieciaczki :tak:
Ślini się też i od jakiegoś czasu łapki w buzi, co dzień zaglądam jej do pyszczka ale nic się nie zapowiada na ząbek - taki wiek chyba. A od wczoraj spija nam wode w kąpieli, moczy łapkę w wodzie i do buzi jak już całą wyliże to zabieg powtarza - oczywiście staramy się jej nie pozwalać ale ona jest za sprytna ;-)
Buziaki

Cześć Dziewczyny!
Wronka jak Twoje cukry??
Aga, współczuję stresu! Wiem co czułaś, Mania się zachłysnęła mlekiem jak miała ze 3 tygodnie, zaczęła mi sinieć, to było straszne! Po tym obejrzałam sobie film o pierwszej pomocy dla niemowląt. Od tamtej pory zachłysnęła się nie raz, ale już nigdy tak poważnie i mam nadzieję, że tak już zostanie. Teraz często jej zalatuje ślinka i robi takie "yyyyyyyyyyyyyiiiiiiiiiii" ale biorę ją na boczek i poklepuję i jest ok.
MarysiaK, miło przeczytać, że u Ciebie i Marcelka wszystko ok!!
z glutenem już ogarnęłam :) na początku gotowałam te pół łyżeczki manny na wodzie i dawałam do swojego mleka, ale to była maskara, spaliłam dwa garnki :) w końcu skapitulowałam i kupiłam taką kaszę dla niemowląt nestle, wrzuca się ją do ciepłej wody, miesza i gotowe. No i nie zawiera cukru, ięc się do niej przekonałam. Mania na początku histeryzowała okropnie, pluła, wrzeszczała, po pierwszej kaszce było w niej wszystko- nos, oczy, uszy, ubranko, moje włosy :) teraz już załapała o co chodzi z łyżeczką i je bardzo ładnie.

Też oglądałam pierwszą pomoc ale spanikowałam chwilę trwało zanim się ogarnęłam :)
Ta kaszka jest tak gęsta, że nie poleci z butli czy sama chcesz by uczyła się łyżeczką. Ika jest strasznym łakomczuchem jak się dopadnie do butli to raz dwa ją opróżnia i teraz po Twojej relacji to aż się boję jak się będzie wściekać bo ona chce już i natychmiast :)
A jaką kaszkę masz konkretnie?

Aga, każda matka by spanikowała na Twoim miejscu, ważne, że się ogarnęłaś i pomogłaś córeczce!! Z butli poleci nie wiem czy poleci, chociaż teraz są te smoczki do gęstej kaszki - może przez taki spróbuj. Ja chciałam uczyć łyżeczką - jeszcze dobry miesiąc i Mania zacznie dostawać warzywka, niech trenuje :D A Ikuli daj może jak nie zdązy jeszcze dobrze zgłodnieć, to się nie będzie złościć :D ja robię tą kaszką taką gęstą, płaska łyżka stołowa na jakieś 20 ml wody mineralnej i wtedy szybko idzie z jedzeniem, a później jak Mania chce, to daję jej jeszcze cyca. Kaszka taka: Kasza mleczna manna dla niemowląt - Nestlé

reklama
O matko też będę musiała niedługo o tym zacząć myśleć. Z Młodym bylo łatwiej bo pił z butli a Asia tylko na piersi. Dziś Asiulka kończy 3 miesiące jak ten czas leci... szok... miłego dnia Dziewczyny:)

Do góry