reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Gusiak nocka o dziwo... przespana zasnęła o 23:30 i spała do 6:11. No ale jeszcze rano musieliśmy podać czopek bo miała prawie 38 temperatury. W dzień już było w porządku.
Ikula też uwielbia gadać nieważne czy ze mną czy z zabawkami, u nas narazie do buzi wędrują rączki ale ładnie już chwyta zabawki, które wiszą nad nią na macie - cudnie się to ogląda :)
Na weekend jedziemy do Zielonej Góry, więc do poniedziałku.
Pozdrawiamy Wszystkie mamy i Dzieciaczki.

reklama
dziewczyny czy robiłyście test obciążenia glukozą po ciąży? Jeśli tak to czy trzeba sietrzymać konkretnego terminu po porodzie?

Tyle, że ja muszę ze wzgledu na cukier w ciąży pierwszej i chyba też i tej trzeciej. Jestem 3 tygodnie po porodzie i nie mogę znaleźć informacji czy od porodu musi upłynąć jakis minimalny okres czasu. Mam okazję zrobic test jutro ale nie wiem czy bedzie wynik wiarygodny.

Ostatnia edycja:
Kerna 3 tygodnie to chyba za szybko, powinien minąć okres połogu czyli przynajmniej te 6 tygodni. Mi np. lekarz kazał między 3 a 6 miesiącem po porodzie.

ja się spotkałam z kilkoma opiniami: a) zaraz po połogu, b) trzy miesiące po porodzie, c) pół roku po porodzie. wydaje mi się, że jak po trzech miesiącach zrobisz, to powinno być ok. teraz to możesz najwyżej cukier mierzyć przy okazji posiłków i na czczo, nie ma sensu chyba robić jeszcze obciążenia.

reklama
My żyjemy:) walczymy z zapaleniem spojowek u Młodego i martwie się żeby Asia nie złapała. Poza tym jakoś się kula. Asia to taki fajny mały Ludzik, totalnie inna niż jej brat w tym wieku:sly:

Do góry