reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Winoroślinka
masz szczęście, że trafiłaś na ludzi, których obchodzisz Ty i dzidziuś. Mój mąż też ma dosyć wysłuchiwania moich rozważań i jęczenia na temat cukrzycy!;-)

IzaBK zjadłam go 3/4 szklanki był kwaskowy ale PYSZNIUTKI! :-DMam nadzieję, że ten wyskok nie zaszkodził dzidziusiowi.:-(

Z wyskoków to ja zjadłam dziś serniczek :zawstydzona/y: A wczoraj pisalam, ze koniec z grzeszkami dietetycznymi. Żebym chociaż pochodziła po zjedzeniu, to sie położyłam i usnęłam, no i po godzinie 130 :baffled:
Na szkoleniu diabetologocznym babka mowila, ze z wyskokow to najlepiej na serniczka sobie pozwolic, tylko odkroic lukier, czy co tam jest na górze i że po kislu własnie skacze glukoza, bo ma te rozne dodatki.
Piję herbatkę z Biedronki - Savannah, to jest Rooibos z pomarańczą i cynamonem, jak ma cynamon to niby cukier obniża, no zobaczymy...

Winoroślka - to sporo zjechalas na wadze, taki wynik to na dobrej diecie odchudzajacej :tak:
IzaBK - a nie odpisalas mi jak Twoje wyniki po insulinie, masz opanowane? Twoj brzuszek w avatarze to całkiem spory :tak:

IzaBK - a nie odpisalas mi jak Twoje wyniki po insulinie, masz opanowane? Twoj brzuszek w avatarze to całkiem spory :tak:

w rzeczy samej.. mój avatar przypomina Twój avatar ;-)
a po insulinie jest na prawde ok. Poranne są idealne 75-85. PO posiłkach 110-120 :-) insulina nie dała rady tylko kurczakowi z warzywami od chinczyka i plackom ziemniaczanym. Tak więc dietę jednak nadal trzymać muszę, ale za to nie zwiększam dawek :-D a jak widze niski cukier na glukomerze, to czuje taką radość, i wielką, wielką ulgę :rofl2:

Iza - faktycznie, jak zdejmę okulary to avatary nie do odróznienia ;-) Wyników gratuluję, rewelacja.

Sernika też nie polecam, po godzinie 130 po dwóch 125 :crazy: I cholera nie mogę zjeść kolacji :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
No i rano znowu dół:-(101! te 4 dawki insuliny to jednak za mało...

IzaBK czy Ty od razu dostałaś na noc 7 jed. czy zaczynałaś od mniejszych. Nie wiem czy mam jeszcze poczekać aż organizm to jakos zaakceptuje i się poprawi czy dzwonić do diabetologa, wizyę mam dopiero za 2 tygodnie.

Do góry