reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Aniołek zdecydowałaś już czy będziesz rodziła sama czy jednak cc?

Aga po zupie kremie z marchewki i tej ulubionej dyni z pestkami słonecznika wynik 85 :szok: Może faktycznie sie normują te cukry?
Co do mężów to mój również przeżywa :tak: Jak wstaję w nocy do toalety, bądź sie przekręcę bo bolą mnie biodra to on już przebudzony. Biedny czuwa ciągle :tak: i przez to się nie wysypia.

Botanica dziś też wrzuciłam na ruszt naleśniki z jabłkami z dodatkiem banana i serkiem wiejskim . Teraz czekam na pomiar, pewnie będzie wysoki ale tak mi się chciało :zawstydzona/y:

byłam w poradni, przyjeli mnie:) na szczęście miałam skierowanie od lekarza ogólnego bo bez skierowania to nic bym nie załatwiła. trochę zachodu było byłam az w 3 pokojach i sporo czasu w kolejkach do rejestracji,do lekarza, na badania krwi. ale jestem zmeczona, padam z nóg. w sumie 5 godzin to zajeło razem z dojazdem. mam byc na diecie, mierzyć cukier 4 razy dziennie i raz w tygodniu o 22.00 i 3.00 w nocy (co mnie zaskoczyło). mam częściej jeść niż co 3 godziny i śniadanie o 8 rano. w sumie 7 posiłków dziennie. dietetyczka powiedziała że nie moge chodzić głodna i mam więcej jesc żeby przytyć, mam nadzieje ze mi sie to uda. ale okazało się że tarczyca znów mi nawala i mam brać tabletki Letrox, myślałam że wynik TSH nie jest zły ale okazało sie że juz powyżej normy, a mój ginekolog upierał sie ze jesli miesci sie w normie labu to ok, a tu klops...kobiety w ciąży mają inne niższe normy niż normalnie:(nastepna wizyta za 8 dni, chyba ze cukier bedzie szalał to wcześniej.

Marysia jeszcze się nie zdecydowałam tzn. myślałam że się zdecydowałam ale dowiedziałam się że w tym szpitalu w którym chce rodzić to lekarz dyżurny decyduje o porodzie. Sama już nie wiem:( Eve super, że Cię przyjęli. Szkoda tylko z tą tarczycą:(

Botanica zapytaj lekarza wprost o to ktg, a jak nic nie powie to nie trzeba mieć skierowania, by Cie przyjeli. A teraz przy mniejszych ruchach dziecka to jestem dużo spokojniejsza no i wiem, ze coś tam się dzieje. Nie czułabym tych dzisiejszych skurczy, a tak wiem, że były nawet na poziomie 50 (z tygodnia na tydzień o ok 10 się zwiększa);-)
Aniołek teraz jak zaczynam mieć cykora to bym raczej cesarkę wybrała. Chyba po mału panika mnie ogarnia i poszłabym na "łatwiznę" :sorry2:
Eve super, że Cię przyjeli i że nie trzeba jeszcze raz jechać. Przykro mi z powodu tarczycy.

Tak się zastanawiałam czy nie podjąć ryzyka z naleśnikami no ale po Waszych wynikach jednak sobie odpuszczę:dry:

Ja Aniołek patrzę z perspektywy laika i dlatego takie zdanie;-) Bo jak sobie pomyślę, że będę się męczyć ze 30 godzin to mi słabo albo się drzeć czy Bóg wie co jeszcze. A cc cyk myk i już, wiem, że niby potem gorzej jednak z tym też może być różnie. Strasznie współczuję Ci tego wyboru.

No wiem, ja w kwestii naturalnego porodu też laik. Siostra rodziła naturalnie i nie poleca;)ale jej Mała miała ponad 4kg. A znowu niektóre dziewczyny chcą rodzić tylko naturalnie :sly:

Ostatnia edycja:
reklama

Elli12345
Witam
:-) Ja po wizytach. U diabetologa ok, nadal dieta, ketonów na badaniu w laboratorium brak. Mam jeść więcej makaronu, hihihi żeby przybierać coś na wadze. Ale dzisiaj mam ten dzień, kiedy dopada mnie wilczy głód, niby jem to co dozwolone ale dużo więcej i wolę nie mierzyć cukru, chyba zajadam stres:-p U ginekologa też ok, malutka waży 1760g a jestem w 31t4d...dr powiedział że akuratnie:-)
I po dzisiejszej wizycie mam wybór cc albo sn...bo pierwszą miałam cesarkę...i skłaniam się za drugą cesarką bo w pierwszej brak postępu porodu mimo wywoływania, wymęczyli mnie i w ogóle...

Do góry