Eve ja jem na śniadanie i kolację po 2 kromki(kromeczki?) chleba żytniego, jak je czasem ważę to maja do 60 g obie(50 pare gram) Chleb zytni jest ciężki. Z tym, że ja ten chleb sama piekę i w składzie jest tylko mąka żytnia, zakwas, szczypta soli i troszkę przennej mąki, siemie i otręby. Wynik mam do 110 po takich 2 kromkach, po zwykłym ze sklepu zawsze skakał cukier. A jak dołożę sobie owoc, np jabłko to po prostu z 1 kromki rezygnuje na koszt odrobiny słodyczy w owocu...
Dzis skusiłam się na ciasteczka bezcukrowe z mamuta, ale nam chyba nie wskazane takie coś..? Tzn kupiłam ale jeszcze nie jadłam, zostawiłam na ten krytyczny dzień kiedy organizm domaga się słodkiego- oby szybko nie nadszedł...
Dzis skusiłam się na ciasteczka bezcukrowe z mamuta, ale nam chyba nie wskazane takie coś..? Tzn kupiłam ale jeszcze nie jadłam, zostawiłam na ten krytyczny dzień kiedy organizm domaga się słodkiego- oby szybko nie nadszedł...