reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Eve jeżeli chodzi o jedzenie to u mnie różnie. Na początku tylko te wyznaczone 5 posiłków i nic więcej, też cały czas chodziłam głodna z tym, że moja diabetolog wyznawała zasadę, ze tak ma być:dry: Teraz to trochę więcej podjadam różnych rzeczy ale nie częściej niż co 1,5 do 2h. Główne posiłki to zawsze o stałych porach bo to też bardzo ważne, czyli śniadanie 9, obiad 15:30, kolacja 19:00.
Marysia &&&&&&

Właśnie przyszła płyta z bebilonu z kołysankami, a Młoda zamiast spać to przy nich tańczy :-D:-D:-D

Aga dzięki za trzymanie kciuków :-) pomogło bo lekarz stwierdził, że przy oskrzelach cisza i antybiotyk nie jest konieczny.

Właśnie przeglądam gazetkę z tesco i są chusteczki Pampers 4x72 sztuki za 25 zł.

Eve.85, ja jem tak średnio co 2,5 godziny, ale u mnie to proste, o jestem w szpitalu. 8:30 śniadanie, 10:30 drugie, 12:30- 13:00 obiad, 15:30 podwieczorek, 17:30 kolacja, 20:00 druga kolacja i coś przed snem 22.
MarysiaK ależ narobiłaś smaka tymi placuszkami! Ja dziś po obiedzie miałam 95, więc znów sobie pozwoliłam na belvitę :)) Szaleję ostatnio ;-) No i bardzo się cieszę, że ze zdrówkiem lepiej!
Aga mi płyta przyszła już dawno, później zarejestrowałam męża, licząc na pluszaka, ale przyszła druga płyta :sorry2: no i zajrzał wczraj do skrzynki na listy w końcu po 2 tygodniach i okazało się, że przyszła grzechotka z fisher price :-)
Aiolek, ja chusteczki tylko te, które poleca Sroka, a ona zdecydowanie odradza pampersy. A huggisy zielone poleca jak najbardziej!

Gusiak Ty dziś po obiedzie super wynik, to dla równowagi mi szaleją. Na obiad zrobiłam ala spagetti, z tym, że makaron świdry razowy i mięso mielone zamiast smażone duszone. cukier 136 - zbiłam do 113. Po podwieczorku - jabłko wynik 122 :szok: Jednak byłam już tak głodna, że zjadłam kolacje i z niecierpliwością czekam aż minie 1,5h bo coś mi się wydaje, że ten obiad to jeszcze jutro będzie się za mną ciągnął:baffled:
Co do płyty to chyba miski się juz skończyły i to taki zamiennik. A Lewek z fishera naprawdę super :tak:

Ja też używam huggies:)ale zielone albo te takie beżowe czy żółtawe. Jakoś za pampersowymi ani tymi niebieskimi ani białymi nie przepadam:) Gusiak cukier po obiedzie pełen szacun:) ja dziś skusiłam się na podwieczorek na kawałek drożdżówki i na dobre mi to nie wyszło cukier 160:banghead:

Aniołek bo drożdżówki to takie zdradliwe są ja już dwa razy dałam się nabrać;-)

Dziewczyny a w czym planujecie kąpać Maluszki, bo mam namiary na fajną aptekę co bardzo tanio jest Oliatum:
http://www.aptekagemini.pl/oilatum-baby-emulsja-d-kapieli-2x500ml.html

Na początku mam zamiar z tego korzystać, bardzo fajna sprawa, zachwalana przez inne mamy

Ostatnia edycja:
reklama
ja właśnie w taki zestaw oilatum się zaopatrzyłam, bo na dozie była promocja za 64 zł, widzę że Ty wyszperałaś tańszy :-) jak Młody się urodził to niby miał suchą skórę i poleciła mi go Pani położna i byliśmy super zadowoleni,pomimo ceny jest na prawdę wydajny i wydaje mi się dobry, chociaż wiadomo każde dziecko może różnie zareagować. Na tej stronie co Gusiak kiedyś podesłał Sroka o.... czyli zapiski podwojonej: analiza niby Pani go nie poleca ale ja się teraz też skusiłam na ten płyn :-)

Do góry