reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

dziewczyny dziękuje za odpowiedzi. czy jadacie chleb żytni na zakwasie? w składzie jest tylko mąka żytnia, zakwas i sól. bo te razowe z paczek mają różne dodatki i wcale nie są tak do końca razowe. jak możecie to doradźcie jaki chleb kupować, bo nie mam glukometru i nie wiem czy po tym chlebku żytnim jest dobry cukier.

reklama
Eve z chlebkiem to ciężko doradzić bo praktycznie na każdą z nas każdy inaczej wpływa... jak na razie jedyny bezpieczny który kilka z nas może jeść jest probody ProBody dziewczyny mi o nim powiedziały tu na forum i caly czas im za to dziękuję :-) przedtem jadłam żytni ale to dwie malutkie kanapeczki takie że prawie prześwitywały, a tego probody mogę dwie normalne kanapki. Jedna z nas jedzą chleb ig, mi on podnosił cukier, też chyba któraś z nas jada orkiszowy i ma wyniki ok, mi też podnosił. Każdy organizm inaczej reaguje to już będziesz musiała metodą prób i błędów sprawdzić sobie:-)

No wlasnie znalezienie odpowiedniego chleba to najtrudniejszy etap w tej grze. Ja długo jadlam chleb IG ale on był jak wata i bardzo szybko bylam glodna. Teraz używam wlasnie probody 1 kromke. Jednak Eve pamiętaj, ze organizm do chleba tez musi sie przyzwyczaić trochę, u mnie to tak po około 2 tygodniach zauważyłam sporą różnice.

Gosia tylko sie cieszyc:tak:
Nie mam dzis nic za bardzo do roboty, strasznie sie nudze i czas sie mega dluzy. Jednak z drugiej strony mogłabym cos wymyślić ale jakos dziwnie leniwa jestem. Kurde kobieta skomplikowany mechanizm :-p
Pozdrawiam Dziewczynki

no właśnie z tym chlebem mam problem, na razie nie mam glukometru więc jem żytni bo mojej znajomej przy cukrzycy pasował, ale tak było u niej u mnie może być inaczej. wyeliminowałam te produkty o których wiem że są niewskazane, a potem jak będę mierzyć cukier to sobie jakoś dopasuje ten chleb. tylko nie wiem ile kromek moge jesc na raz na razie jem dwie bo po jednej juz po godzinie jestem głodna:(

Aga, ja na drożdzówkę się nie odważę, ale wczoraj na kolację przed snem 4 malutkie herbatniczki bebe i dziś na czczo 77 :szok: Także jestem w szoku, bo do tej pory jadłam przed snem pół kromki chleba i to tak na siłę, żeby ketonów nie było i miałam cukier tak 85-90, no to proste, że wolę te herbatniki :))
Do kąpieli kupiłam atoperal.
Eve.85, mi każdy dosłownie każdy chleb podnosi. i żytni i orkiszowy i razowy i każdy inny. Jeden dobry był właśnie probody, ale to jeszcze na początku cukrzycy, nie wiem jak by się sprawdzał teraz. Być może za jakiś tydzień mi kumpela przywiezie, bo tu niestety nie można go dostać a z chęcią bym spróbowała:-(
Karpula, taki wynik jest ok. Norma jest chyba >6. A w związku z czym pytasz?
U mnie dziś na czczo ok, po śniadaniu 138, więc jest dużo dużo lepiej. Wcześniej po śniadaniu wywalało prawie non stop 150-170. Podnieśli mi insulinę przed posiłkami gdzie jest chleb. Przed obiadem i przed snem pozostaje bez zmian.
Miłego dnia i niskich cukrów!

reklama
Eve ja na początku jadłam chleb na zakwasie, ale to dosłownie mogłam 1 bardzo cieniutką kromeczkę, do tego z reguły 2 parówki albo jajecznicę z 2 jaj. Też chodziłam głodna, jednak z czasem żołądek się zmiejsza i jest ok, kwestia przyzwyczajenia:tak:
Karpula to zależy bo różne laboratoria mają różne normy, a na wyniku nie msz opisu? Jak ja odbierałam swoją gliko to norma była do 6.
Gusiak ja już też się nie odważę, dwa razy dałam się zrobić w konia i więcej nie. No może za nieco ponad 3 tygodnie;-)Też pewnie wybrałabym ciasteczka zwłaszcza z takim wynikiem -super!

Do góry